Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
mám dotaz, mám miminko 9 měsíců a řeším nespavost po porodu a teď lehký spánek, Má to někdo podobně, nespíte, a/anebo budíte se v noci často i když miminko spí, zlepšilo se to časem? díky
U mě nezlepšilo vzbudí mě jakmile děti zasusti perinou při hledání polohy. Musely jsme se s manželem odstěhovat do obýváku. Místo gauče máme rozkládací postel a spíme tu. Konečně spím celou noc, pokud mě nepotřebují děti…
Začala jsem tvrdě spát až když mladšímu dítěti byly asi 4 roky. Do té doby mě vzbudil každý prd v postýlce a to dokonce i když už byli v jiné místnosti nebo zrovna na hlídání u babičky. Ten organismus je prostě stále ve střehu.
Nepomohlo by ti, kdyby miminko spalo v jiné místnosti? Že bys nebyla tak ve střehu a ve stresu třeba? Existují různé chuvicky a kamery, ty tě vzbudí při řevu
ale nevzbudi tě každé sustnuti, mruceni, otáčení, povzdechy a vsechny zvuky co děti vydávají ![]()
A nepomohlo by ti naopak, kdybys ho měla u sebe v posteli. Třeba bys ho pak cítila, byla klidnější a spala lip.
To je instinkt. Ja mela deti u sebe vsechny tri..spala jsem dobre a kojila ve spani..ovsem jednou jsem se otocila k miminu zady a ve vterine jsem byla vzhuru pri plnym vedomi…
@Tarjei píše:
To je instinkt. Ja mela deti u sebe vsechny tri..spala jsem dobre a kojila ve spani..ovsem jednou jsem se otocila k miminu zady a ve vterine jsem byla vzhuru pri plnym vedomi…
Hustý
Mne se zase paradoxně spi lip, když jsem k němu zády a na těch zádech mám prilepeny to dite, jednak prijemne hreje a pak mě nemůže kopnout do prsa
kopání do zad mi neva ![]()
@Semtex mimi je vedle v postylce, kterou máme u postele bez bočnice, takže vlastně u mně
Někdy se to prostě nezmění nikdy. I když mé dítko bylo na střední, tak jsem v noci slyšela, když si ve vedlejším pokoji rozsvítila lampičku nad postelí. To cvaknutí vypínače mě prostě vzbudila.
Ted to taky řeším, dcerce jsou tři a já spím jak na vodě. Slyším každé přetočení a to i druhé dcery co má svůj pokoj. Teď jsem si hodinkami změřila spánek a mám velký deficit toho hlubokého, ráno je mi snad hůř, než když jdu večer spát.
Radu ale nemám, hodně sil!!!
@Semtex píše:
HustýMne se zase paradoxně spi lip, když jsem k němu zády a na těch zádech mám prilepeny to dite, jednak prijemne hreje a pak mě nemůže kopnout do prsa
kopání do zad mi neva
Mám to stejně ![]()
Dcera má 7 a já se od porodu nevyspala v kuse, nemohu usnout a vzbudí mě všechno. Mám špunty do uší a beru prášky na spaní, abych nebyla jak zombie ![]()