Leidenská mutace a kanavit kapky

11.2.22 13:17

Leidenská mutace a kanavit kapky

Ahoj maminy,
jsem 12+2tt a včera mi doktor po telefonu oznámil, že mám Leidenskou mutaci. Byla jsem tak v šoku, že jsem se ho zapomněla zeptat, zda můžu užívat předepsané Kanavit kapky. Nemáte některá zkušenost?
Kontrolu na gyndě mám až 8.3. takže víc info se dozvím až tam a od včera jsem teda dost nervní :think: :zed:. Doporučil vám váš lékař nějaká omezení běžného života, čemu se vyvarovat nebo naopak doporučení co dělat pro lepší průběh onemocnění? Zatím nijak „neléčím“,ani na hematologii mě dr. neposlal, je vždy v těhu nutná návštěva hematologie?
Děkuju za odpovědi, holky. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
11.2.22 13:18

Neptej se na internetu, zavolej zpět lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.22 13:22

@Ou dnes lékař neordinuje, jinak bych tam samozřejmě zavolala, ordinuje až v pondělí :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
11.2.22 13:22

A na co máš ten Kanavit? :think: JInak obecně vzato - Kanavit Leideni můžou. A my pacientky s leidenskou mutací v těhotenství sledujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.22 13:32

@Lama Lama v pondělí jsem u něj byla s tím, že jsem ráno slabě jednorázově zakrvácela. Mám problém s tenkými cévami, měla jsem období, kdy jsem po styku nebo stolici jednorázově zakrvácela. Předepsal mi kanavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
11.2.22 13:53

Mám leidenskou mutaci. Je mi teda trochu divné, proč to vyšetřovali v těhotenství, ale je určitě dobré, ze o tom výš. Jinak kanavit by vadit neměl, je to jen genetická dispozice, při které je větší riziko trombozy, embolie, potratů, růstové restrikce a spousty dalších věcí. Já jsem teda od začátku těhotenství sledována na hematologii a v 19tt jsem dostala injekce na ředění krve. Takže doktorovi bych určitě zavolala a chtěla vědět, jak to bude řešit, protože v těhotenství s Leidenem rizika jsou a je potřeba to sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.22 14:00

@Ivusska777 to vyšetření mi sám doktor nabídl ;) i když mi teda není jasné, proč ho nenapadlo ho udělat už v 17,když jsem žádala o antikoncepci, do 29 jsem ji vesele brala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí