Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hanilla Mě tedy nic nebylo, jen jsem dost přibrala a teď tedy čekám na nastartování normálního cyklu…zatím to je takové rozházené a spíš pořád špinění, než krvácení
V červnu jdu na prevenci, tak snad se to srovná… ![]()
DOBRA ZPRAVA… Dnes zacinam 3 mnesic a za dva mnesice se mi zmensil miom ze 7 cm na 3 cm…nechtela jsem do toho jit a ted jsem stastna
DOBRA ZPRAVA… Dnes zacinam 3 mnesic a za dva mnesice se mi zmensil miom ze 7 cm na 3 cm…nechtela jsem do toho jit a ted jsem stastna
Chtěla bych se tu zeptat, zda má někdo podobné zkušenosti jako já
. Mám myom ca 4 cm velký ve stěně dělohy. Prodělala jsem 2 potraty a nyní mám za sebou 1,5 měsíční balení Esmya. Moje gyndařka mi ji přepsala až po těchto 2 potratech - patrně kvůli tomu, že je tak drahá, i když si říkám, že mně mohla ušetřit už toho druhého potratu, ale dnes je to bohužel vše jen o penězích
. To zde ale probírat nechci…Není mi úplně jasný výsledek Esmyi, vím, že by měla myom zmenšit - to by bylo sice pěkné, ale na jak dlouho? V těhotenství mi myom vyrostl z 2,5 cm na 8cm behem dvou měsíců. Co mi Esmya pomůže, když se mi myom sice o něco zmenší, ale v těhotenství opět radikálně zvětší? Nač do sebe vlastně 3 měsíce valím koňskou dávku hormonů s nejistým výskledkem? Na tuto otázku jsem dostala od své gyndařky odpověď, že když ji nechci, tak mi ji nebude nutit, že je hodně dětí, kteří mají lukémii a potřebují peníze na léčbu, že mi ji předepisovat nemusí…- samozřejmě že jsem chtěla, co neudělá ženská pro to, aby měla alespoň jedno dítko, na těchto stránkách asi rozepisovat nemusím
… Máte někdo dobré zkušenosti s Esmya ve smyslu, že jste po ní zdárně donosily mimčo? Prosím o vaše názory.
Tak mi take byl předepsán tento lék na zmenšení myomu. Chci se zeptat, když je to hormonální léčba, působí to i jako antikoncepce a nebo se musíme chránit jinak?
Ahoj, prosím má někdo zkušenost jak je to u Esmye s akné? píšou že se vyskytuje u 1 osoby z 10. Já na něj docela dost trpím normálně, tak by mě zajímalo zda se to ještě výrazně zhorší nebo ne. A co další vedlejší účinky, je jich tam psáno celkem dost
měl někdo nějaké? Díky
Ahoj holky, já dobrala lék esmya 31.12.2015, zítra 5.1.2016 jdu na kontrolu.
za tři měsíce léčby lékem esmya jsem přibrala 6 kg. jsem zvědavá jak dopadne kontrola. ![]()
Přeji Vám, ať ta kontrola dobře dopadne. U mě to nakonec skončilo operací- tedy 2-mi a myom je pryč
Upřímně řečeno, kdybych věděla, že to takto dopadne, vůbec bych neztrácela čas s Esmya…a šla na ty OP hned. Nemůžu si vynachválit p. profesora Pilku z FN OL. který mi OP dělal, ale i p. docenta Máru, který mně ukázal správnou cestu
…Hodně štěstí
No já mám myom 4cm, ale namám žádné potíže jak popisují holky, dlouhé a silné krvácení. Děti mám již dospělé, tak řeším otázku, proč je nutné myom odstraňovat, pokud mi nepůsobí žádné potíže. četla jsem, že v přechodu stejně sám zanikne. A já už jsem na začátku přechodu, podle testů.
Tak nevím, jsem v rozpacích. ![]()
Zkuste se poradit na mailu: myom@seznam.cz
Je to právě kontakt na doc. Máru a nebo vložte dotaz na:
http://www.porodnice.cz/…ynekologicka
Jsem si jistá, že tady dostanete tu nejlepší odpověď ![]()
Tak mám po kontrole na gyndě, a myom je menší o 2,6 cm.
Takže jsem spokojená s léčbou, uvidíme v březnu, jestli náhodou mrška nevyroste. děkuji Vám za podporu a perfektní webovky. ![]()
Oživuji diskusi…Za jak dlouho po využití 3 měs. cyklu jste dostali MS?
Jsem měsíc po dobrání a MS stále není..
@pannda Já jsem taky po dobrání 3 měsíční léčby aktuálně. Já mám opačný problém, MS přišla přesně na den, týden po dobrání a už je to 9 dní a stále trvá…
Z toho 5 dní opravdu silně, to jsem snad měla čerstvě po porodu, měním vložku někdy i co 15 min. Jako by člověk pustil kohoutek. Tak zase já nevím jestli je to normální nebo ne. Předtím jsem krvácela 2 měsíce v kuse, nezabraly mi ani injekce na zastavení, až Esmya pomohla. 6cm myom se zmenšil, už po dvou měsících si to doktor pochvaloval, že se děloha zmenšila a že je to poznat, že léčba zabírá. Ale z tohohle krvácení jsem na dně. Člověk vůbec nemůže fungovat. ![]()
@stilljlo píše:
@pannda Já jsem taky po dobrání 3 měsíční léčby aktuálně. Já mám opačný problém, MS přišla přesně na den, týden po dobrání a už je to 9 dní a stále trvá…Z toho 5 dní opravdu silně, to jsem snad měla čerstvě po porodu, měním vložku někdy i co 15 min. Jako by člověk pustil kohoutek. Tak zase já nevím jestli je to normální nebo ne. Předtím jsem krvácela 2 měsíce v kuse, nezabraly mi ani injekce na zastavení, až Esmya pomohla. 6cm myom se zmenšil, už po dvou měsících si to doktor pochvaloval, že se děloha zmenšila a že je to poznat, že léčba zabírá. Ale z tohohle krvácení jsem na dně. Člověk vůbec nemůže fungovat.
Tak já už MS dostala, měsíc skoro přesně po dobrání…17tého. Taky mám silnou, mám myom z 5×6cm menší na 4,4cm, ale jak dlouho to vydrží, moc nedoufám. A jestli budu mít MS tak dlouho, tak potěš, v úterý mám jít na Urodynamiku, takže absolutně nevhodné…zkusit tam jedině zavolat.