Lék Esmya 5mg - zkušenost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20993
6.5.14 11:00

@hanilla Mě tedy nic nebylo, jen jsem dost přibrala a teď tedy čekám na nastartování normálního cyklu…zatím to je takové rozházené a spíš pořád špinění, než krvácení :nevim: V červnu jdu na prevenci, tak snad se to srovná… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.14 18:25

DOBRA ZPRAVA… Dnes zacinam 3 mnesic a za dva mnesice se mi zmensil miom ze 7 cm na 3 cm…nechtela jsem do toho jit a ted jsem stastna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.14 18:25

DOBRA ZPRAVA… Dnes zacinam 3 mnesic a za dva mnesice se mi zmensil miom ze 7 cm na 3 cm…nechtela jsem do toho jit a ted jsem stastna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.10.14 14:14

myom, Esmya

Chtěla bych se tu zeptat, zda má někdo podobné zkušenosti jako já :nevim:. Mám myom ca 4 cm velký ve stěně dělohy. Prodělala jsem 2 potraty a nyní mám za sebou 1,5 měsíční balení Esmya. Moje gyndařka mi ji přepsala až po těchto 2 potratech - patrně kvůli tomu, že je tak drahá, i když si říkám, že mně mohla ušetřit už toho druhého potratu, ale dnes je to bohužel vše jen o penězích :poblion:. To zde ale probírat nechci…Není mi úplně jasný výsledek Esmyi, vím, že by měla myom zmenšit - to by bylo sice pěkné, ale na jak dlouho? V těhotenství mi myom vyrostl z 2,5 cm na 8cm behem dvou měsíců. Co mi Esmya pomůže, když se mi myom sice o něco zmenší, ale v těhotenství opět radikálně zvětší? Nač do sebe vlastně 3 měsíce valím koňskou dávku hormonů s nejistým výskledkem? Na tuto otázku jsem dostala od své gyndařky odpověď, že když ji nechci, tak mi ji nebude nutit, že je hodně dětí, kteří mají lukémii a potřebují peníze na léčbu, že mi ji předepisovat nemusí…- samozřejmě že jsem chtěla, co neudělá ženská pro to, aby měla alespoň jedno dítko, na těchto stránkách asi rozepisovat nemusím :roll:… Máte někdo dobré zkušenosti s Esmya ve smyslu, že jste po ní zdárně donosily mimčo? Prosím o vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
3.4.15 18:27

Tak mi take byl předepsán tento lék na zmenšení myomu. Chci se zeptat, když je to hormonální léčba, působí to i jako antikoncepce a nebo se musíme chránit jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.6.15 14:02

Ahoj, prosím má někdo zkušenost jak je to u Esmye s akné? píšou že se vyskytuje u 1 osoby z 10. Já na něj docela dost trpím normálně, tak by mě zajímalo zda se to ještě výrazně zhorší nebo ne. A co další vedlejší účinky, je jich tam psáno celkem dost :( měl někdo nějaké? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.1.16 12:38

Ahoj holky, já dobrala lék esmya 31.12.2015, zítra 5.1.2016 jdu na kontrolu.
za tři měsíce léčby lékem esmya jsem přibrala 6 kg. jsem zvědavá jak dopadne kontrola. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.1.16 13:52

Přeji Vám, ať ta kontrola dobře dopadne. U mě to nakonec skončilo operací- tedy 2-mi a myom je pryč :) Upřímně řečeno, kdybych věděla, že to takto dopadne, vůbec bych neztrácela čas s Esmya…a šla na ty OP hned. Nemůžu si vynachválit p. profesora Pilku z FN OL. který mi OP dělal, ale i p. docenta Máru, který mně ukázal správnou cestu :)…Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.1.16 17:21

No já mám myom 4cm, ale namám žádné potíže jak popisují holky, dlouhé a silné krvácení. Děti mám již dospělé, tak řeším otázku, proč je nutné myom odstraňovat, pokud mi nepůsobí žádné potíže. četla jsem, že v přechodu stejně sám zanikne. A já už jsem na začátku přechodu, podle testů.
Tak nevím, jsem v rozpacích. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.1.16 20:36

Zkuste se poradit na mailu: myom@seznam.cz
Je to právě kontakt na doc. Máru a nebo vložte dotaz na:
 http://www.porodnice.cz/…ynekologicka

Jsem si jistá, že tady dostanete tu nejlepší odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.1.16 12:27

Tak mám po kontrole na gyndě, a myom je menší o 2,6 cm. :potlesk: Takže jsem spokojená s léčbou, uvidíme v březnu, jestli náhodou mrška nevyroste. děkuji Vám za podporu a perfektní webovky. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.1.16 10:38

Super :D, mějte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
12.1.17 18:57

Oživuji diskusi…Za jak dlouho po využití 3 měs. cyklu jste dostali MS?
Jsem měsíc po dobrání a MS stále není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.1.17 22:40

@pannda Já jsem taky po dobrání 3 měsíční léčby aktuálně. Já mám opačný problém, MS přišla přesně na den, týden po dobrání a už je to 9 dní a stále trvá… :,( Z toho 5 dní opravdu silně, to jsem snad měla čerstvě po porodu, měním vložku někdy i co 15 min. Jako by člověk pustil kohoutek. Tak zase já nevím jestli je to normální nebo ne. Předtím jsem krvácela 2 měsíce v kuse, nezabraly mi ani injekce na zastavení, až Esmya pomohla. 6cm myom se zmenšil, už po dvou měsících si to doktor pochvaloval, že se děloha zmenšila a že je to poznat, že léčba zabírá. Ale z tohohle krvácení jsem na dně. Člověk vůbec nemůže fungovat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
20.1.17 07:55
@stilljlo píše:
@pannda Já jsem taky po dobrání 3 měsíční léčby aktuálně. Já mám opačný problém, MS přišla přesně na den, týden po dobrání a už je to 9 dní a stále trvá… :,( Z toho 5 dní opravdu silně, to jsem snad měla čerstvě po porodu, měním vložku někdy i co 15 min. Jako by člověk pustil kohoutek. Tak zase já nevím jestli je to normální nebo ne. Předtím jsem krvácela 2 měsíce v kuse, nezabraly mi ani injekce na zastavení, až Esmya pomohla. 6cm myom se zmenšil, už po dvou měsících si to doktor pochvaloval, že se děloha zmenšila a že je to poznat, že léčba zabírá. Ale z tohohle krvácení jsem na dně. Člověk vůbec nemůže fungovat. :zed:

Tak já už MS dostala, měsíc skoro přesně po dobrání…17tého. Taky mám silnou, mám myom z 5×6cm menší na 4,4cm, ale jak dlouho to vydrží, moc nedoufám. A jestli budu mít MS tak dlouho, tak potěš, v úterý mám jít na Urodynamiku, takže absolutně nevhodné…zkusit tam jedině zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí