Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo, může to tak být, tento lék neznám, ale asi se předpokládá, že máš tak silné bolesti, že jsi v posteli a nevadí, že jsi jak zfetovaná
jo, už jsem to našla - je to opiát, obsahuje tramadol a to je hodně silné, takže pokud potřebuješ fungovat nebrala bych ho přes den, jestli musíš beztak ležet, tak klidně užívej dál - nesmíš řídit a obsluhovat stroje, třeba mixér bych raději nezapínala
@stinga píše:
Jo, může to tak být, tento lék neznám, ale asi se předpokládá, že máš tak silné bolesti, že jsi v posteli a nevadí, že jsi jak zfetovaná
Podívala jsem se co je lék zač a obsahuje látku tramadol. Dosti silný lék. Asi bych taky byla jako zfetovaná.
Už se trochu vracím k sobě. A to mám napsané dávkování 1-0-1. Ještěze jsem vzala jen půlku. Mám to na zlomeninu. Děkuju za uklidnění.
Dobrý den jsem tady poprve a mám takový problém doktor zjistil že mám vyhrezlou ploténku zkoušela jsem vše dvakrát opich pod ct. Rehabilitace atak dále. Beru léky skudexu ta mi vždy pomůže beru ji na noc abych ráno mohla normálně vstát jinak se ani nepostavím nepomali mám dvě děti o které se musím starat vozit do školy a tak doktor řekl že je na to závislost ale já tomu rozumím ale je to jediný co mi pomůže říkám že nejsem žádný fetak někdy to bez tabletky dám a někdy ne a nechce mi je napsat místo toho mi napsal novalgin a když jsem mu řekla že mi to prostě nepomaha. Prostě mi je psát prý nebude proto se ptám nemáte někdo třeba skudexu něco něco jinyho co vám zabere určitě mi napište spojíme se děkuji moc za odpovedi
@Nikola9228 píše: Více
Taky beru Skudexu, která jako jediná zabírá na ztuhlost a bolest díky arthroze. Beru 1 tbl. obden, někdy denně. V lékárně mi řekli, že při tomto množství se nemusím bát předávkování, jsem na ni asi závislá, protože jiný lék mi nepomáhá. Píše mi ji neuroložka zatím bez problémů. Raději budu závislákem, než mít dennodenně bolesti, které nejdou vyléčit. Je lepší ji brát spolu s Helicidem, který snižuje bolest žaludku nebo ji brát až po jídle. Naštěstí nemám tyhle stavy, že bych byla jak zfetovana, ale nástup účinku se ustálí tak po 2 hodinách. Takže pokud Vám to pomáhá a snášíte ji, neřešila bych to. Zkuste jiného lékaře.
@Lunej Podobný lék beru skoro tři roky. Teď už bych ho naráz vysadit asi nemohla.
Jako jediný mi zabírá od prvopočátku, takže pokud zabírá jen on, není to o závislosti.
První dva roky bych 100% řekla, že jsem na něm závislá nebyla.
Nyní nevím.
První rok jsem si zvykala na vedlejší účinky, potom jsem si již zvykla a nic mi to nedělá.
Beru ji po operaci, zabírá rychle a spolehlivě, vedlejší účinky nepozoruji.
Beru skudexa asi měsíc, po 24 hodinách, jsem desátý týden po TEP kolene když ho chci vysadit mám pocit od té operované nohy že není moje hrozně to se mnou šíje. Nasadil jsem novalgin a ten vůbec nepomůže. Dnes jsem v lázních a pořád to trvá nevím co dělat. Jestli nemá syndrom neklidných nohou fakt nevím. Nebo mne občas tlačí otok s přetížení na nějaký nerv pořád to študuji a pozoruji nemohu spát dokud ho zas nezobnu Děkuju
@Miroslav593 píše: Více
Syndrom neklidných nohou jsem mívala, pomohlo hodně sportu a Magnosolv na noc. Skudexo beru ted také kvůli Tietzova syndromu
@Miroslav593 mám asi něco podobného po utržení svalů stehna a natržení nervu. Bohužel svaly nemám přišité, v počatku úraz zlehčovali a pak si mě jen přehazovali mezi sebou.
Nepomáhá nic jiného než lék s tramadolem (já mám plus paralen), jinak ta noha neposlouchá a mám v ní divné pocity a bez léků je při chůzi neohrabaná.
Tyto problémy jsem měla hned od počátku, jinak bych si myslela, že jsem na tomto léku závislá.
Já teď zkouším ty prášky odbourat beru jednou denně půlku na noc. Docela to jde? Měl jsem to chvění a divné pocity jen v noci v klidu. Ale teď to mívám i přes den ale to se dá rozhodit, po té operaci TEP kolene jsem mne vytratil kvadriceps tak cvičím pořád. Už aby to skončilo jinak děkuji. Nechci už žádný prášky. Že se nedělá něco na ty nervy šetrnějšiho než aby tam byl opiát tramadol
@Miroslav593 zkoušela jsem kde co, spousty léků netoletuji, takže jsem vděčná aspoň za něco. Zrovna nedávno jsem v noci měla pocit, že mi chce někdo odtrhnout kousky nohy od sebe.
Ahoj zdravím po dlouhé době chci se zeptat mám úplně na… doktora jsem po magnetické rezonanci a mám vyhrezlou ploténku 15mm a na bolest mi nic nedá že to nepotřebuji. Už jsem úplně hotová doktor obvodak řekl že mi napíše posledni a pak už ne. Chci se zeptat jakého máte doktora který je dobrý jsem Jihočeský kraj a klidně bych i dojížděla jen potřebují lepšího který mi něco dá.
@Nikola9228 ono je nejdůležitější opravdu pravidelně cvičit.
Jinak prostě hledat nového neurologa.
Prosím má s tímto lékem někdo zkušenosti? Předepsal mi jej chirurg a vzala jsem si raději jen půl prášku, bolest je pryč, ale jsem jako zfetovaná
Když se zvednu motá se mi hlava, asi nízký tlak. Je to divný pocit. Takto silné léky proti bolesti jsem ještě neměla. Má to tak být?
Prosím anonym.