Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chci se zeptat. Beru teď nově lék ratalin cca 3 týdny. Brala jsem 1× denně a teď asi 4 dny beru 2× denně. Máte někod s tímto lékem zkušenost? Přijde mi že po něm hubnu dost, stalo se vám někomu že jste měli úbytek hmotnosti, když jste užívali tento lék?
Předem moc děkuji za slušné a normální odpovědi, prosím rejpalové si nechte svoje poznámky pro sebe. ![]()
Když si přečteš příbalový leták, tak tam uvidíš, že úbytek hmotnosti je častým vedlejším účinkem tohoto léku. Pokud hubneš opravdu dost a přitom jíš, tak to poreš s lékařem.
@Daniela Šindelářová píše: Více
Je fajn si přečíst od léku příbalový leták. Snížená chuť k jídlu je tam uvedena jako velmi častý nežádoucí účinek.
@izabe Děkuji ti za odpověď, příbalový leták jsem si zamozřejmě četla, chtěla jsem vědět i zkušenosti druhých. ![]()
@Daniela Šindelářová
brala jsem já i jedno dítko. Dítko právě kvůli hubnutí a nedostatečnému pokrytí živin pro tělo ve vývinu muselo přejít na jiné léky. já jsem brala, hubla jsem dost a že bylo z čeho
, Hubnutí ničemu nevadilo, ale z léčebných i praktických důvodů jsem přešla na L. vizux. U R. mi vadil dost prudký dojezd tzv. „smutníčko“ a potencoval mi úzkosti.