Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, když popíšes problémy, které máš, tak tě s největší pravděpodobností vezmou hned zítra.. Ráno si hned zavolej budeš moudřejší
@stinga píše:
@Lucka1111 hm, no a obráceně, to není bezohledné, když je jí hrozně zle a nemůže přijít k doktorovi?
však každý může ráno zavolat a domluvit se v kolik hodin přijde. Ale spousta lidí to má tak, že se objedná ke kadeřníkovi, do autoservisu, na manikůru a podobně, ale k lékaři ne, protože ten je přeci musí vzít vždy.
@Anonymní píše:
Joo, dobře, děkuji. Zkusím tam ráno zavolat. Myslíte že mě vezmou ještě v ten den? @Lucka1111
myslím, že ano. Já nemocné beru ještě ten den, jen se snažím aby se třeba nepotkali s někým kdo jde např. na očkování nebo na prevenci. Pokud někdo volá, že akutně potřebuje potvrzení že může řídit, tak toho objednávám dle mých časových možností.
@stinga píše:
@bartsch no příklad - je jí zle, protože má „slepé střevo“, když ji doktor objedná na čtvrtek, tak jí to střevo praskne, dostane sepsi atd.
kdyby mohla přijít zítra ráno, pošle ji do nemocnice ihned, odoperuje se a pohoda
- je to hypotetické, ale…
tak samozřejmě pokud je to něco akutního tak toho člověka objednám ještě na ten den. Když někdo volá, že ho např. hrozně bolí na hrudi tak poradím zavolat záchranku, pokud jí volat nechce a chce přijít ke mě, tak samozřejmě takovému člověku řeknu aby přišel hned i kdybych tam měla plno a beru ho přednostně. Jednou takhle jeden starý pán volal, záchranku že volat nebude, že chce přijet ke mě. No tak přijel (dokonce si to odřídil) a záchranku jsem mu volala já protože měl infarkt. Jenže spousta lidí si sedne do čekárny protože potřebují např. nějaké potvrzení, nebo je týdne bolí záda a dožadují se okamžitého ošetření. A i ten akutně nemocný např. s horečkou a kašlem tam nemá chodit, ale má volat. Jednak se může potkat např. s někým kdo jde na očkování což není žádoucí. A jednak v současné době může mít Covid a poslat do karantény celou čekárnu a personál ordinace. Zvláště když se o té teplotě zmíní až uvnitř ordinace.