Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můžeš určitě přijít bez objednání, ideálně dopoledne, ale počítej s tím, že tam asi hodinu až dvě stravis v čekárně.. Obzvláště v pondělí dopoledne
Tak teď jsem se dívala na jejich stránky a vzhledem ke covidu se budeš muset objednat.. Já tam už déle nebyla, tak jsem si neuvědomila, že je to nyní jinak.. Si tam hned ráno zavolej a domluv se s nimi..
Záleží na lékaři. Třeba můj praktik i naše pediatra teď už bez objednání neberou. Je třeba napsat e-mail nebo si dopředu zavolat. Takže ráno vezmi telefon a zavolej si lékaři.
@bartsch píše:
Záleží na lékaři. Třeba můj praktik i naše pediatra teď už bez objednání neberou. Je třeba napsat e-mail nebo si dopředu zavolat. Takže ráno vezmi telefon a zavolej si lékaři.
no to je takové teoretické, bez objednání neberou. Já mám taky na dveřích i na netu napsáno, že je třeba se nejdřív objednat. A stejně tam lidi chodí bez objednání a vyhodit je nemůžu.
pro zakladatelku, určitě se nejdřív objednej, v této době je to bezohledné jít se posadit do čekárny bez objednání.
@Lucka1111 hm, no a obráceně, to není bezohledné, když je jí hrozně zle a nemůže přijít k doktorovi?
Joo, dobře, děkuji. Zkusím tam ráno zavolat. Myslíte že mě vezmou ještě v ten den? @Lucka1111
@Lucka1111 píše:
no to je takové teoretické, bez objednání neberou. Já mám taky na dveřích i na netu napsáno, že je třeba se nejdřív objednat. A stejně tam lidi chodí bez objednání a vyhodit je nemůžu.pro zakladatelku, určitě se nejdřív objednej, v této době je to bezohledné jít se posadit do čekárny bez objednání.
Pro tebe teoretické, ale já s nimi o tom mluvila. Když už někdo přijde, v čekárně ho nenechají a pokud nemají volné okno, nemusí se dočkat. Jsou to výborní lékaři, je na každém, jestli to přijme nebo ne. Můj praktik už třeba roky nebere nové pacienty. Má plno.
@bartsch plno mají všichni praktici, i ti, co až tak výborní nejsou
@stinga píše:
@Lucka1111 hm, no a obráceně, to není bezohledné, když je jí hrozně zle a nemůže přijít k doktorovi?
Proč by to bylo bezohledné od lékaře? Stačí zavolat a lékař si ji pozve na konkrétní čas. Nebo je lepší vysedávat v čekárně a čekat, až se na ni zbude čas? Zvlášť když jí je zle?
@stinga píše:
@bartsch plno mají všichni praktici, i ti, co až tak výborní nejsou
Tenhle je jedinečný
Bude blbé, až jednou půjde do důchodu. Slyšela jsem už i hlasy, že na praktika je ho škoda. Ale ne, naopak. Je člověk na svém místě, který své profesi rozumí. On je první instance ![]()
@bartsch no příklad - je jí zle, protože má „slepé střevo“, když ji doktor objedná na čtvrtek, tak jí to střevo praskne, dostane sepsi atd.
kdyby mohla přijít zítra ráno, pošle ji do nemocnice ihned, odoperuje se a pohoda
@stinga píše:
@bartsch no příklad - je jí zle, protože má „slepé střevo“, když ji doktor objedná na čtvrtek, tak jí to střevo praskne, dostane sepsi atd.
kdyby mohla přijít zítra ráno, pošle ji do nemocnice ihned, odoperuje se a pohoda
- je to hypotetické, ale…
Když ráno vezme telefon a zavolá, popíše své zdravotní problémy, tak ji praktik se slepým střevem neobjedná na středu. Se slepým střevem bych tedy na praktika nečekala. Mému tátovi se minulý víkend nečekaně horšil tlak, nemá s tím normálně problém. Bylo to v neděli, v pondělí ráno zavolal našemu praktikovi, ten položil pár otázek. A následně ho chtěl vidět hned dopoledne.
Pokud by objednat nešlo a měla bych akutní problém, jedu na pohotovost. Jinak to do rána vydrží a pak tam zavolám nebo se zkusím objednat.
@stinga píše:
- je to hypotetické, ale…
Tak je určitě potřeba zhodnotit jak jí je. Ale pokud je jí hodně zle, tak nemá čekat na praktika, ale jet na pohotovost. A s tím voláním to bude spíš o tom, že tam nenakluše ráno na 7, aby tam 3 hodiny čekala, ale domluví se a přijde rovnou na 10, kdy si na ní udělá doktorka čas. Min. u nás to tak nyní funguje.
Dobrý den. Chodím do moji ambulance, zkoušela jsem se dívat na jejich web, ale neumím to zjistit. Je mi hrozně zle dneska a chtěla bych si zajít k doktorovi. Musím se nějak předem objednat nebo tam můžu jen tak přijít?
Děkuji za odpověd