Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
jedeme v létě jedeme do chorvatska.. a zajímá mě jaké léky vzít sebou… probírala jsem to s dr. jenže ta mi řekla něco na průjem, uklidnění, oči, uši, horečky..
jenže to zásadní mi neřekla.. jakééé ty léky..?
Co jste brali vy?
Tak my jsme brali vždycky takovej ten základ, jako je ibalgin, panadol, paralen, zyrtek, černý uhlí, nějaký kapky do očí, na který jsme zvyklý + prášky co někdo užívá normálně, mastičky na štípance a hlavně zásobu bílejch jogurtů na spálení od sluníčka…a kamarádi s dětma brali prakticky to samý, akorát v podobě pro jejich prťata
Krabičku injekčního stovkovýho Ketonalu, na cestách to je všelék.
Jinak Novalgin, Metformin, Loperon, Mesocain, Xylocain a Ialugen…
Opravdu jen ten základ na cesty po Evropě, pokud se vydávám někam dál, řeším to víc…
Příspěvek upraven 01.06.13 v 18:40
@Baslerinda píše:
Krabičku injekčního stovkovýho Ketonalu, na cestách to je všelék.
Jinak Novalgin, Metformin, Loperon, Mesocain, Xylocain a Ialugen…
Tyo, z toho nic neznám
a to cestujem vcelku často ![]()
Ahoj, mi byli loni s našema 2,5 letýma dvojčatama v chorvatsku a tak jsem si na základě několika diskuzí udělala seznam, pod čarou bylo pro nás dospělé…
možná se vám bude zdát přehnané, ale lepší mít vše po ruce než obíhat lékarny
a neumět vysvětlit co chci. Tady je, naštěstí jsme nemuseli použít.-))pěknou dovču ![]()
LÉKARNA NA CESTY
sterilní stehy
sterilní čtverečky
dezinfekce
pinzeta
nůžky
náplast
vatové tyčinky
sterilní obinadlo, obvaz – mašličky
teploměr
odsávačka na nudle
panthenol spray
opalovací krémy
mléko po opalování
sluneční brýle
repelent na komary
fenistil gel a kapičky
glycerinové čípky
smecta
kulíšek
probiotika
rektální rourka
oči- othalmo septonex
kapky do uší
panadol, nurofen – odměrka
tantum verde spray
olynth, mar – kapky do nosu
stoptusin
mucosolvan
dithiaden
diazepam
gel na zuby / pro případ aftů/
pastilky do krku, řepík
paralen/brufen/
smecta
Tak třeba na průjdem bych černé uhlí nebrala, protože s ním nemám dobré zkušenosti. Já bych vzala Enterol - ale třeba máš jiný vyzkoušený lék. Jinak určitě Kinedril na cestu, ibalgin, zyrtec, coldrex na horečku, pastilky na bolavý krk, náplasti, desinfekci, panadol na kůži spálenou ze sluníčka, sprej do nosu na rýmu…
Stejná diskuze tu někde je. Beru naše léky, panadol pro nás a dítě, naplasti, desinfekci, fenistil gel. Chorvatsko je civilizovaná země, mají tam lékárny i nemocnice, dokonce i bílý jogurt se dá koupit na místě, netřeba vozit zásoby. Proti spálení kvalitní opalovací krém, když dojde, opět se dá koupit.