Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych mu nic neříkala pokud by chtěl vědět co se děje tak at se zeptá nebo ti zavolá sám né? a na OSPODu bych jim řekla že jde jen na zákrok a když by chtěli podrobnosti řekla bych víc.
Nevím proč bys měla cokoli oznamovat OSPODu? to máte nařízené? Btw. jediné, co mě napadá je, že nevím, jestli zrušili nebo ne souhlas druhého rodiče s výkonem v nemocnici - raději si to ověř.
@tomisko píše:
Já bych mu nic neříkala pokud by chtěl vědět co se děje tak at se zeptá nebo ti zavolá sám né? a na OSPODu bych jim řekla že jde jen na zákrok a když by chtěli podrobnosti řekla bych víc.
Právě že otec se na nic vůbec nezeptal. Vůbec nezájem. Jen občas zavolal lékařce aby si ověřil že mu říkám pravdu. A když mohl dvakrát během nemoci dítě vidět tak nezájem.
Ještě že si schovávám smsky a vše.
O zákroku by jsi měla otce informovat, je to „podstatná“ informace o zdravotním stavu dítěte, má na ní nárok, za neposkytnutí této informace by Tě mohl právem popotahovat. Lékařskou zprávu mu ukazovat nemusíš, si myslím, může si jí vyžádat od lékaře sám. Pokud nemáte s OSPODem nějakou nadstandardní dohodu, informovat je nemusíš, není to povinné. Pokud s OSPODem v nějaké bližší spolupráci jsi, informovala bych je, že pravděpodobně bude problém, jaký a ptala se jaké mají stanovisko oni, kryla bych si záda…
Dobrý den, mám dotaz. Dítě je nemocné mám povinnost otci předkládat zprávu od lékaře?
Jde o to, že otci jde jen o to dělat problémy. Pořád mne honí po OSPODu, soudu a dále. Rozchod byl z důvodu agrese a násilí.
Také jestli musím OSPODu oznámit na jaký zákrok jde dítě. Nestačí říct, že jde jen na zákrok?
Děkuji za odpovědi.
P. S.Celou dobu co dítě bylo nemocné tak otec se nezeptal co je dítěti, zda něco nepotřebuje. A když jsem otce požádala o léky tak se na nás vykašlal. Nic nedovezl.