Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@EEllaaa píše:
@lucypaja nene nebrala. Ani žádné jiné hormonální léky.
Ono je o dost lepší to zkusit přírodní cestou než do sebe cpát hormony. Já měla mít nějaký lék na oddálení ms kvůli cystoskopii, kdy se zavádí „přístroj“ do močové trubice a ms mi zrovna vycházela a s ní bych tam jít prý nemohla. Nakonec protože to bylo v období covidu mi to přesunuli a sám doktor mi ani ty léky moc nedoporučoval, protože i tak tu ms nemám vždy 100% pravidelnou.
Ob jsou ok, jen šíleně podražili já ještě používám značku z Dm, ale na Ob nemají, nevydrží tak dlouho
@lucypaja jedu celkem na 10 dní. První tři dny jsem v Rakousku a čtvrtý den přejíždím do Itálie k moři kde jsem týden. Právě ten čtvrtý den kdy přejíždím k moři to mám dostat. MS mám vždycky 4 dny.
Ob mi přijdou fajn, jdou zavést snadno, i lehce vyndat. Jen si ten tampon zaveď dostatečně hluboko. To jsem poprvé úplně nevychytala a mám radši s aplikátorem, ale ty jsou zase větší, i kvůli tomu aplikátoru a Ob ti asi půjdou líp.
@EEllaaa píše:
@lucypaja jedu celkem na 10 dní. První tři dny jsem v Rakousku a čtvrtý den přejíždím do Itálie k moři kde jsem týden. Právě ten čtvrtý den kdy přejíždím k moři to mám dostat. MS mám vždycky 4 dny.
Tak už teď začni s tím vitaminem C atd.. a snad ti to pomůže a ms ti to oddálí! ![]()
@Danca222 děkuji moc všem za rady
. Zítra letím do lékárny pro céčka a pro citrony.. Pak dám vědět zda to pomohlo ![]()
@Eellaaa-tak to vychází fakt blbě, přesně, už od zítra začni větší dávku co tam píšou nebo to normálně v lékárně řekni, na co to potřebuješ a třeba ještě něco poradí, budem na tebe myslet, aby jsi to neměla nebo co nejméně, je to někdy otrava ta ms.
@EEllaaa aby pak na Nově nebylo ve zprávách, že z obchodů zmizeli všechny citrony
jen nakupuj ![]()
Jojo, klidně jim to řekni a oni ti něco poradí. Ta ms musí vždy vyjít na nejhorší dobu, taky jsem ji letos měla na dovolené, sice ne u moře, ale někdy je to fakt otrava
![]()
@EEllaaa Budu znit jak blb, ale mi to fungovalo. Koupila jsem si jako doplnek stravy z lekarny vitamin C v tabletach, a hlavne jsem se presvedcila, ze to bude fungovat, a ze kramy se opozdi. A porad jsem si to nakecavala a verila tomu a opravdu se to opozdilo. Tehda jsem nebrala zadne hormony. Moje teorie je, ze se musis presvedcit, ze za vse muze psychika. To je moje zkusenost.
A s tampony ti taky napisu zkusenost - nesly mi, ale proto, ze jsem si je neumela zavest. Doslova jsem se musela uvolnit a nebat se to dostatecne daleko zavest. Pokud se neuvolnis, tak to nezavedes dostatecne daleko a proto ti to „nepujde“. Ale opet, je to pouze ma zkusenost. Ja se totiz tamponu tak bala, ze jsem se nedovedla uvolnit a nechapala, ze to musi byt spravne a poradne zavedeno. Nyni jsem zas proti vlozkam. A i spoluzacku jsem presvedcila na tampony, taky se bala, neslo to, pak dala na me, a taky tvrdi, ze radsi tampon nez vlozka.
@Capricorn61 píše:
@EEllaaa Budu znit jak blb, ale mi to fungovalo. Koupila jsem si jako doplnek stravy z lekarny vitamin C v tabletach, a hlavne jsem se presvedcila, ze to bude fungovat, a ze kramy se opozdi. A porad jsem si to nakecavala a verila tomu a opravdu se to opozdilo. Tehda jsem nebrala zadne hormony. Moje teorie je, ze se musis presvedcit, ze za vse muze psychika. To je moje zkusenost.
A s tampony ti taky napisu zkusenost - nesly mi, ale proto, ze jsem si je neumela zavest. Doslova jsem se musela uvolnit a nebat se to dostatecne daleko zavest. Pokud se neuvolnis, tak to nezavedes dostatecne daleko a proto ti to „nepujde“. Ale opet, je to pouze ma zkusenost. Ja se totiz tamponu tak bala, ze jsem se nedovedla uvolnit a nechapala, ze to musi byt spravne a poradne zavedeno. Nyni jsem zas proti vlozkam. A i spoluzacku jsem presvedcila na tampony, taky se bala, neslo to, pak dala na me, a taky tvrdi, ze radsi tampon nez vlozka.
Psychika si myslím taky dokáže hodně, věř tomu že se ti ms opozdí ![]()
A přesně, u tamponů se musis uvolnit a nebat se, já si takhle blbě zavedla tampón(ne dostatečně hluboko) a neměla jsem šanci si ho zrovna vyměnit a pěkně mě tlačil
pokud ho budeš cítit, zaveď si ho hlouběji ![]()
@lucypaja aby mě pak v obchodě, kde mě všichni znají nepomlovali, že sem jim vykoupila všechny citrony
![]()
@Danca222 já sem hrozný pesimista a,, stresak,, všechno vidím černě, ze to dopadne blbě a všeho se vždycky bojím než se k tomu odhodlám😁 😁. Pokusím se dát na vaše rady a zkušenosti a budu věřit že to bude dobré
@EEllaaa Sakra neser me!
(myslim to ze srandy)
Ja v dobe, kdy jsem to potrebovala oddalit jsem byla pesimistka jak svin, a dovedla jsem se presvedcit. Kdyz jsem to dovedla ja, tak to dovedes i ty! Ver vitaminu C, ver, ze psychiku oblbnes presvedcovanim, a opravdu bud presvedcena, ze se ti to opozdi. ![]()
@EEllaaa..
Ještě k tamponům měl by čouhat jen ten provázek, já už bych se k vložkám nikdy vrátit nechtěla, pro mě to byl vždy horor. zlaté tampony! Já mám ms totálně nepravidelně také s tím bojuju a také umí přijít v nevhodnou dobu!