Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, má někdo zkušenosti s léky na pcos.? V ČR se neprodávají a proto jsou k objednání že zahraničí.. např. Ovasitol.. je na něj samá chvála.. je na 90 dní za 80 dolarů.. což na cenu nekoukám, jen mě zajímají zkušenosti jiných.? Jestli tady mezi námi jsou takové ženy, budu ráda
účinek je prý právě až po těch 3 měsících.. samo o sobě, že se musí zařadit pohyb a zdravá strava.. což mám dostatek. Děkuji ![]()
Přijde mi to stejné jako cokoliv jiného s inositolem ve správném poměru
a to je na pcos dobré. Ale jestli tohle nebo fertiprona, inofolic nebo nějaký jiný, to mi přijde jedno ![]()
Dva doktoři mi řekni, že mám pcos.
A nabízeli antikoncepci. Odmítala jsem.
Misto toho jsem brala vitaminy. Hlavne kontryhel, kyselinu listovou, omega 3, B- komplex, vitamin D, jednu dobu jsem brala i Macu. A aswaghandu. Inositol jsem taky zkoušela, ale ten mi vůbec neseděl, nebylo mi po něm dobře.
Zařadila jsem pohyb a chtělo to čas, aby se tělo dalo hormonálně do kupy. Na kontrole na ultrazvuku na jednom vaječníku perličky časem zmizely, na druhém byly ale o dost méně. Doktor nic neřekl.
Jenže pak jsem řešila problém se špiněním, které doktor řešit ani vlastně nechtěl jinak než antikoncepci, nabízel mi i nějaké vyšetření pod narkózou, že se podívá jestli tam něco není, co nejde vidět na ultrazvuku. Začala jsem brát Drmek a změnila jsem lékaře. Nová lékařka mi řekla, že pcos by teda neřekla že mám, že se ty diagnózy dneska dávají jak na běžícím páse, pochvalila mě za vitaminy a na špinění mi napsala pouze progesteron. Pochvalila mě za vitaminy, že to mohlo hodně pomoct, protože jsem ji rekla že kdyby viděla ty ultrazvuky z minulých let, tak by tomu věřila.
Tim chci říct- hledat doktora, který bude opravdu pomáhat, ne psát antikoncepci.
Byl to běh na dlouhou trať, aby se to tělo dalo do kupy a najít lékaře, který neřeší problémy antikoncepcí, ale doopravdy pomáhá.
S vitamíny zkoušet, něco na hormonální rovnováhu určitě. Myslim, že kontryhel mi hodně pomohl, ale ne jako čaj, ale jako tablety. Ten jsem brala nejvíce, a díky tomu se mi srovnala MS, chodila pravidelně max mela zpoždění 3 dny. A hlavně průběh MS byl klidnější. Nebyla jsem jak na horské dráze s vodopádem.
Takže vyzkoušet, co sedne a hlavně to chce opravdu trpělivost.
Jo a rika se to, ale stres tomu taky vůbec nepomáhá, takže se nestresovat, což neni tak jednoduché. ![]()
Držím palce!
@Paní Kudrnatá Jee, mockrát děkuji, vážím si toho. Jsem ráda, že jste to takto dokázala. A ano, doktorka mi taky cpala pořád antikoncepci.. kterou já opravdu odmítám
Tak tedy zkusím a uvidím ![]()
@Dzejny.m píše: Více
Není vůbec zač! A jen dodám ještě, že minulý doktor mi řekl, že bez IVF určitě neotěhotním.
No, otěhotněla jsem přirozeně. ![]()
Zkuste pohledat jiného lékaře, který vám na každou věc nenapíše antikoncepci. Držím palce!! ![]()
Držím palce. Mně nejvíc pomohl inositol v té správné dávce (tj 2 sáčky fertiprony nebo 2 sáčky inofolicu denně) a hormonální jóga každý den.
Nevím jak jsi na tom s váhou, ale taky jsem dost bojovala s PCOS a měla jsem solidní obezitu. A na projevy PCOS mi pomohlo zhubnout. Když jsem se dle BMi dostala na úroveň nadváhy, tak se mi projevy PCOS skoro přes noc vytratily, cyklus se srovnal, ultrazvuky čisté, pravidelně ovuluju a tak.
Vím že redukce hmotnosti (pokud máš nadváhu) není tak jednoduchá jako vzít si pilulku, ale může to poměrně hodně pomoct.
@Gracetheworld Sice mám nadváhu, ale asi jen o 3 kilča.. nedávno jsem přestala kojit, tak mi to jde postupně dolů a věřím, že se dostanu do normy ![]()
@Paní Kudrnatá Máme 2 děti, z toho jedno přes ivf, další neplánujeme.. ale přeju si abych normálně fungovala, pak se to totiž podepisuje na obličeji -akne
@Tallinn Mockrát děkuji ![]()
@Dzejny.m tak pokud máš jen takhle malou nadváhu, tak to si takový vliv mít nebude.
Kdybys ale měla nadváhu třeba 20kg, tak tam už ten vliv je.
Jinak můžeš zkusit ty doplňky s inositolem a uvidíš jestli ti to pomůže, nebo ne.