Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, máte taky někdo takové vedlejší účinky po saxende? mě už 3 týdny bolí břicho a mám průjem. Jako určitě to nějaký účinek má protože nemám vůbec chuť k jídlu a jím opravdu jen dvakrát denně
co to tak třeba vysadit a řešit to s doktorem co ti ji předepsal.
@JancaS84 tak mě spíš zajímá, jestli je to běžný a mají to třeba i ostatní. Tohle mě moc nezajímá no ![]()
@Lukyd89 píše: Více
Jasný, tak si to užij. Proč si nezničit zdraví že. Hlavně že se hubne.
Tři týdny tě bolí břicho, máš průjem a s lékařem to neřešíš? ![]()
Není to běžný. Můžeš se podívat do těch studií, jaké množství lidí tyto nežádoucí účinky má. Je to napsaný i v tom přívalovém letáku.
@arinecka píše: Více
Ono to je spíš způsobené úpravou/špatnou stravou a než si tělo zvykne.
@Cenarius píše: Více
Možná jo, ale stejně bych tohle řešila s lékařem. Tři týdny mi přijde už dlouhá doba.
No nejčastějším vedlejším účinkem je nevolnost, takže to z toho být může. Jakou máš dávku té Saxendy? Pokud máš nejnižší, tak to zkus vysadit, pokud máš nějakou vyšší dávku, tak se zkus vrátit na tu předchozí dávku. Pokud potíže vymizí, tak máš jistotu, že je to z toho. Pokud budou přetrvávat, tak navštiv lékaře.
@Lucka1111 teď už mám 2,4,ale i Doktor mi říkal, že je to normální, že to prostě tak lidi mívají třeba měsíc a píšou to i v letáku, jen jsem chtěl vědět, jestli to mají ostatní
Já po ní neměla průjmy, ale šíleně jsem zvracela, po první dávce celý den, pak jsem to zkusila po nějaké době znovu a to samé. Už bych to ale nebrala i z principu, teď chodím k nutriční terapeutce, jím vyváženě, 5-krát denně. Hubnu možná pomaleji, ale snad se to udrží, u Saxendy a jiných léků tohohle typu bych se stejně obávala, že po vysazení přiberu.