Léky v CARu

110
24.1.24 09:23

Léky v CARu

Ahoj holky,
je dost pravděpodobné, že mě čeká po laparoskopii na průchodnost vejcovodů návštěva caru - už se nějakou dobu snažíme. Clostik + Ovitrille nezabral.
Clostik fungoval tak, že to opravdu vyrostlo, ale nic z toho nebylo.
Prosím ty, které chodí do caru - předepisují nějaké léky, které můžu brát v klidu doma a snažit se nadále doma? Nebo rovnou posílají na ivf, apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
24.1.24 09:46

Trvalo 8 měsíců chození do CARu, než jsme přešli k IVF. Předtím jsem brala léky a zkoušeli jsme IUI. Mně nezabral Clostil vůbec, po něm nevyrostlo nic. Pak jsem měla Letmylan, po něm folikuly pěkný, ale taky z toho nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
24.1.24 09:57
@9Paja3 píše:
Trvalo 8 měsíců chození do CARu, než jsme přešli k IVF. Předtím jsem brala léky a zkoušeli jsme IUI. Mně nezabral Clostil vůbec, po něm nevyrostlo nic. Pak jsem měla Letmylan, po něm folikuly pěkný, ale taky z toho nic nebylo.

A ivf úspěch nebo naopak? Mě se právě přímo do ivf nechce hned - mám teprv 27, přítel sice o 10 víc, ale spermio ok, já hormonální profil a štítnou žlázu taky ok. Jen se tomu nějak nechce. : :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
24.1.24 10:04

@Karinananka Hned první IVF úspěch, jsem teď 20tt. Mně je 30, mýmu chlapovi 51. On naprosto zdravej, já hormonální profil taky dobrej. Zpětně vědět, že IUI budou k ničemu, tak bych šla do IVF klidně hned. Ale to nikdy nemůžeš vědět, někomu zaberou jenom léky, někomu IUI. Jo a místo laparky na průchodnost jsem šla radši na HyCoSy. Trvalo to chviličku, nebolelo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
24.1.24 10:43

@9Paja3 tak super, že se povedlo! :palec:
No, já právě o tom mluvila s doktorem, který zase tvrdí, že pokud se jim stejně na tom hycosy nebude zdát, že by to stejně museli udělat laparoskopicky. A když půjdu rovnou, zda se to i mě lepší.
Snad se to podaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
24.1.24 11:35
@9Paja3 píše:
@Karinananka Hned první IVF úspěch, jsem teď 20tt. Mně je 30, mýmu chlapovi 51. On naprosto zdravej, já hormonální profil taky dobrej. Zpětně vědět, že IUI budou k ničemu, tak bych šla do IVF klidně hned. Ale to nikdy nemůžeš vědět, někomu zaberou jenom léky, někomu IUI. Jo a místo laparky na průchodnost jsem šla radši na HyCoSy. Trvalo to chviličku, nebolelo to.

A je prosím pravda, že některé ty léky můžou předepsat pouze v caru a ne gynekolog? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
24.1.24 11:42

@Karinananka Tak to netuším, mně moje doktorka nedávala nic, rovnou mě poslala do CARu. Já od ní stejně nic nechtěla, u nás v CARu šéfuje doktor, díky kterýmu jsem na světě já. Takže jsem chtěla vyloženě jenom tam. S mojí doktorkou jsem to vlastně nijak neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.