lenivost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
1.7.08 12:11

lenivost

ako sa zbavit lenivosti? Niekedy sa mi vobec nicoho nechce (napr.dnes), len lezim v posteli alebo pozeram telku. Nechce sa mi varit, ist s malym von, nechce sa mi ani len trosku poupratovat, ci nieco podobne. Akoby som nemala ani stipku energie…zvacsa sa mi energia „dobije“ neskôr podvecer, no vtedy uz nestiham vsetko urobit ako by som chcela. A mam zo seba strasne zly pocit, ze som ten den len premarnila a tak. Poznate to tiez niekto? Aj teraz len lezim v posteli, doma je to ako po vybuchu no nemam silu vstat…najradsej by som spala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
1.7.08 12:57

JJ, tak doufám, že někdo poradí, jak se lenivosti zbavit, neb mám stejný problém jako Anonymní. Ale zas to tolik neřeším - když to není 7× do týdne :lol: :lol: :lol: . Jinak já už ráno začnu tušit, jestli budu mít lenoru a když vím, že si jí „nebudu moct dovolit“, tak jí rychle přebiju nějakou prací a ona uteče. :)

Třeba dnes jsem se na všechno vyflákla a jen čučim do kompu a cpu se. Okolo děsnej binec, ale co, dítko je u babičky, mám volno, tak co bych si nezalenošila :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
1.7.08 13:33

Anonymni, nepises, jak velke mas deti?? neb ja mam taky nekdy lenivou a zda se mi ted castejsi nez treba pred rokem, ale je pravda, ze ted teda dvojcatka prozkoumavaji vsude a dukladne, tak si teda vrasky nedelam a kdyz jsem unavena, spim odpo s nima…pak se to otoci a zase udelam prace spousty.......

taky teda napjate cekam na tipy od ostatnich.....

mela jsi to takhle i v minulosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.08 13:37

Doufám, že to má občas snad každý. Já se ale můžu počítat mezi ty lenivější. Taky máme doma čurbes a se mnou to nehne. Vím, že i když uklidím a nablejskám, za chvíli to tu bude zas. Na to je expertka naše 3letá holčička. Jen co jí uklidím hračky, už za mnou šmejdí a hned je zase vytahuje.Hračky má v obýváku, takže mnohdy se ani nevejdu na gauč.
Vím, že když nezačnu uklízet hned ráno, je konec. Rozhodně nesmím zapnout TV ani poč. Pak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.7.08 14:25

Mám to úplně stejně… :-(
Nějakou akci vyprovokuje leda tak ohlášená návštěva, to všechno lítá a za dvě hodinky jsem zchopná udělat vánoční úklid.
Ráda bych věděla, jak to dělají maminky, které mají sílu a chuť mít doma naklizeno, vypráno, vyžehleno, a v mezičase chodí s dětmi po procházkách. A znám takové.
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
286
1.7.08 14:46

Tiež to občas poznám, hlavne v týchto teplách. Máme prerobené podkrovie a nedá sa tu od tepla pomaly ani sediet a nie to ešte upratovať. Musím sa posledné dni dosť premáhať. Veď teraz už budú tri hodiny a ja mám uprataný bytík možno z polovice. Mne celkom pomáha ľadová sprcha a tiež keď sa ráno po zobudení hneď upravím, učešem, namaľujem. Ak to neurobím, tak nemám na nič náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.7.08 17:55

Ahoj, tak já mám něco podobnýho taky,jen s tím rozdílem, že když mám tuhle lenivou, tak na 100% někdo přijde, před kým mi záleží, abych měla uklizeno - kámošky nebo tchýně s tchánem.Občas se přemůžu a jdu něco dělat, i když mi to trvá jednou tak dlouho než jindy a někdy se prostě nedokopu a pak si myslím, že to všechno za hodinu strhnu :oops:. Asi je to všude stejné :). Hlavně tyhle vedra jsou příčinou mého nicnedělání :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.7.08 20:05

Kapradinko, mluvíš mi z duše. Jako na potvoru zrovna dneska k nám zavítala tchýně. No, asi si myslela svý. Bordel jak v tanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
1.7.08 20:12

Ahoj děvčata, diskuze mě zaujala už ráno:)

Tak na úklid je docela dobrá FlyLady - znáte? Mě tro docela pomohlo, idkyž poslední dobou na to nějak dlabu :oops: . ALe pořádek mám doma ráda, a vím, že se to dá…

Jinak vstát z postele mě dítko donutí, to prostě musím. Dobré je se naučit vypínat comp, to pak stihnete věcí:)
A po obědě nic nedělám, přeci si nevzbudím dítě - to mám odpočinek taky.

Když se chce, tak to jde. Když si člověk udělá nějaký systém - na uklízení právě ta FLyLady to má celkem promakaný, hned je lépe. A žít v uklizeném bytě je mnohem příjemnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.7.08 07:36

ahoj noemi,
napis viac o tej flylady, pls! velmi ma to zaujima.
diki angie + 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.7.08 08:50

Medakulicko,u mě je to skoro na denním pořádku, že mám v tomhle smůlu. Jakmile něco neudělám - neuklidím obývák, tak přijde tchýně nebo jiná nečekaná návštěva. Pokud neuklidíme s holkama v pokojíčku, přijdou za nima kamarádky a mě je pak před jejich maminama trapně. Ale co, říkám si, že je to takový ten provozní nepořádek, takže to zas až tak moc nehrotím. Mám ráda pořádek, ale někdy se to prostě nedá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.7.08 10:02

Hele, jak se říká bordel v bytě - šťastné dítě. A u nás to platí ještě naopak - uklízení=nešťastné dítě. Naše cácorka udělá cokoli, jen aby nemusela uklízet. Ale který dítě rádo uklízí, že?! Já měla naklizeno ještě tak od vánoc do porodu (konec ledna), protože jsem věděla, že jakmile odjedu a manžel zůstane s dítětem doma sám, dopadne to špatně. Poprvé, když jsem se vrátila z porodnice sem šla nejdřív mýt horu špinavéo nádobí, a to byl doma sám a jen asi 4 dni. No, tentokrát byli oba víc u babiček než doma, tak to šlo. Až na megahromadu věcí a dárečků, které postupně odvážel z porodnice. :wink:
Každý den jsem měla naplánovanou nějakou činnost jako pondělí - utřít prach, úterý - vyluxovat, středa - koupelna atd. nezabralo to moc času a šlo to, až na ty věčný hračky. Teď ten systém nějak postrádám, nemůžu se do toho dostat. Jednou prcek spí, tak našlapuji zlehoučka, pak jí a nebo řve a nemám čas. :?
Kdybys přišla na nějaký fígl, tak sem s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.7.08 14:32

No to máš pravdu, že bordel v bytě, šťastné dítě…ale občas to někdo špatně chápe :wink: ../ a abych měla nějaký recept na to, jak to všechno zvládnout, tak nevím - snad jen, když dáš děti k babičce na chvilku, doma si to poklidit - ale to ti stejně vydrží jen do tý doby, než ti děti přifrčí zase zpátky :D Takhle to funguje u nás. Ale neboj, až ti děti trošku povyrostou, bude to lepší. Sice jsem si myslela, že čím větší jsou, tím jsou pořádnější,ale není to tak. Jen je výhoda v tom, že je můžeš poslat na zahrádku a máš chvíli klid :) a udělat si, co potřebuješ…/ Teda, to je hic venku, jdu se zchladit do bazénku s těma svýma treperendama :roll: nebo tady umřu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
3.7.08 14:39

angelino ta fly lady - ono je to všechno v AJ, ale tady v čechách to jedna paní překládá - může ti ty přeložený části poslat mailem. Já to mám někde taky v PC. Je to o tom, jak si udělat systém v uklízení plus když chceš, každý den ti chodí mailem tzv. mise, jako třeba uklidit hromádku věcí, co se ti válí v obýváku a nemá tam co dělat, a tak. Každý den věc, co ti zabere maximálně 15 minut, spíš míň. A postupně se probojuješ celým bytem/domem.
Je to o tom, že nepořádek se nevytvořil přes noc a přes noc se taky neuklidí, takže každý den kousek, a taky zautomatizovat si postupně nějaký věci, jak ráno ustlat hned jak vstanu z postele, a tak. Vpodstatě každý den uděláš kousek, a doma je furt uklizeno, a ty nemáš pocit, že se nadřeš:)

AKorát to teda člověk musí dodržovat, což já poslední dobou moc nedělám:(

Pokud ti nevadí AJ, koukni sem: www.flylady.com

Jo, a důležitá zá:,–(a - musí to být zábava! Nic ti nesmí zabrat víc jak 15 minut, jinak tě to přestane bavit. Je fakt, že když si nařídíš minutník na 15 minut s tím, že máš uklízet třebaobývák/1 skříňku/cokoli, zjistíš, že toho za tu čtvrthodinku stihneš hrozně moc. Protože tě tlačí čas a neodbíháš od toho.

Popisovat celý systém je na dlouho, ale pošlu to mailem, stačí napsat SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová