Lepek- jak zavést u miminka

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Petya
Kecalka 108 příspěvků 06.12.18 10:33
lepek jak

Ahoj! Jak ste zavedli lepek miminko..mame 7 mesicu

Reakce:
lucynka25
Echt Kelišová 9221 příspěvků 1 inzerát 06.12.18 10:35

@Petya můžeš piškotu nastrouhat do přesnídávky nebo třeba uvařit kaši ;)

Petya
Kecalka 108 příspěvků 06.12.18 10:39

Ja jsem si mislila zacit s ovesena kase, potom s nejaka vicezrnna kasa a na konec s piskotu a susenky.JE to lepsi nebo…

Evulina
Neúnavná pisatelka 16779 příspěvků 06.12.18 10:58
@Petya píše:
Ahoj! Jak ste zavedli lepek miminko..mame 7 mesicu

My do roka jeli defacto jen na živočišných potravinách a zelenině, trocha ovoce a obilí fakt jen malinko a bezlepkové, na ochutnání a to předem namáčené v kyselém roztoku vody a syrovátky kvůli odbourání kyseliny fytové. Po roce jsme začli dávat obilovin víc, nejdřív těch bezlepkových, v roce a půl i lepkových a předem namáčet - hlavně ráno kaše jsem dělala a stále dělám. Chleba pouze domácí kváskový..
Dcera je živá, zdravá, veselá, když marodí, je z toho naštěstí velmi brzy venku.
Hodně obilí už prvním roce dítěte a kór nenamáčeného dítěti podle mě mnoho dobrého nepřinese. Nemá ještě dostatek enzymu amylázy a tak obiloviny těžko tráví. Pak jsme měli období a to dost dlouhé, kdy jsem na to tak nějak „kašlala“, nenamáčela, rohlíky, piškoty apod., bylo to asi tak kolem 2. roku ml. dcery. Ale když začla marodit častěji a být taková hodně hyperaktivní (z přemíry sacharidů a cukru), zas jsem se vrátila k poznatkům Sally Fallonové a dr. Pricea, odkud ráda čerpám..
Tím nechci říct, že jen tohle je ta největší svatá pravda..každý to vidí jinak..jen píšu, jak jsem to měli my.

Lenka_Hal
Echt Kelišová 8259 příspěvků 06.12.18 11:56
@Evulina píše:
My do roka jeli defacto jen na živočišných potravinách a zelenině, trocha ovoce a obilí fakt jen malinko a bezlepkové, na ochutnání a to předem namáčené v kyselém roztoku vody a syrovátky kvůli odbourání kyseliny fytové. Po roce jsme začli dávat obilovin víc, nejdřív těch bezlepkových, v roce a půl i lepkových a předem namáčet - hlavně ráno kaše jsem dělala a stále dělám. Chleba pouze domácí kváskový..
Dcera je živá, zdravá, veselá, když marodí, je z toho naštěstí velmi brzy venku.
Hodně obilí už prvním roce dítěte a kór nenamáčeného dítěti podle mě mnoho dobrého nepřinese. Nemá ještě dostatek enzymu amylázy a tak obiloviny těžko tráví. Pak jsme měli období a to dost dlouhé, kdy jsem na to tak nějak „kašlala“, nenamáčela, rohlíky, piškoty apod., bylo to asi tak kolem 2. roku ml. dcery. Ale když začla marodit častěji a být taková hodně hyperaktivní (z přemíry sacharidů a cukru), zas jsem se vrátila k poznatkům Sally Fallonové a dr. Pricea, odkud ráda čerpám..
Tím nechci říct, že jen tohle je ta největší svatá pravda..každý to vidí jinak..jen píšu, jak jsem to měli my.
:palec: Ja to delala uplne stejne…jen u tech obilovin misto namaceni, mam specialni nizkosacharidove (tu kys fytovou budu muset jeste promysslet)..ale stejne nacasovani. To s tou amylazou je pravda, zrovna nedavno jsem na to narazila.
Hancue
Ukecaná baba ;) 1272 příspěvků 06.12.18 18:37

@Petya stačí nastrouhaného piškoty do presnidavky a nebo na obed dávám těstoviny, maso a zeleninu-pomixuji. :mrgreen:

Petya
Kecalka 108 příspěvků 06.12.18 19:03

Dekuji!

Váš příspěvek
Reklama