Lepek- jak zavést u miminka

117
6.12.18 10:33

lepek jak

Ahoj! Jak ste zavedli lepek miminko..mame 7 mesicu

  • Citovat
  • Zmínit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

12215
6.12.18 10:35

@Petya můžeš piškotu nastrouhat do přesnídávky nebo třeba uvařit kaši ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.12.18 10:39

Ja jsem si mislila zacit s ovesena kase, potom s nejaka vicezrnna kasa a na konec s piskotu a susenky.JE to lepsi nebo…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18241
6.12.18 10:58
@Petya píše:
Ahoj! Jak ste zavedli lepek miminko..mame 7 mesicu

My do roka jeli defacto jen na živočišných potravinách a zelenině, trocha ovoce a obilí fakt jen malinko a bezlepkové, na ochutnání a to předem namáčené v kyselém roztoku vody a syrovátky kvůli odbourání kyseliny fytové. Po roce jsme začli dávat obilovin víc, nejdřív těch bezlepkových, v roce a půl i lepkových a předem namáčet - hlavně ráno kaše jsem dělala a stále dělám. Chleba pouze domácí kváskový..
Dcera je živá, zdravá, veselá, když marodí, je z toho naštěstí velmi brzy venku.
Hodně obilí už prvním roce dítěte a kór nenamáčeného dítěti podle mě mnoho dobrého nepřinese. Nemá ještě dostatek enzymu amylázy a tak obiloviny těžko tráví. Pak jsme měli období a to dost dlouhé, kdy jsem na to tak nějak „kašlala“, nenamáčela, rohlíky, piškoty apod., bylo to asi tak kolem 2. roku ml. dcery. Ale když začla marodit častěji a být taková hodně hyperaktivní (z přemíry sacharidů a cukru), zas jsem se vrátila k poznatkům Sally Fallonové a dr. Pricea, odkud ráda čerpám..
Tím nechci říct, že jen tohle je ta největší svatá pravda..každý to vidí jinak..jen píšu, jak jsem to měli my.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13198
6.12.18 11:56
@Evulina píše:
My do roka jeli defacto jen na živočišných potravinách a zelenině, trocha ovoce a obilí fakt jen malinko a bezlepkové, na ochutnání a to předem namáčené v kyselém roztoku vody a syrovátky kvůli odbourání kyseliny fytové. Po roce jsme začli dávat obilovin víc, nejdřív těch bezlepkových, v roce a půl i lepkových a předem namáčet - hlavně ráno kaše jsem dělala a stále dělám. Chleba pouze domácí kváskový..
Dcera je živá, zdravá, veselá, když marodí, je z toho naštěstí velmi brzy venku.
Hodně obilí už prvním roce dítěte a kór nenamáčeného dítěti podle mě mnoho dobrého nepřinese. Nemá ještě dostatek enzymu amylázy a tak obiloviny těžko tráví. Pak jsme měli období a to dost dlouhé, kdy jsem na to tak nějak „kašlala“, nenamáčela, rohlíky, piškoty apod., bylo to asi tak kolem 2. roku ml. dcery. Ale když začla marodit častěji a být taková hodně hyperaktivní (z přemíry sacharidů a cukru), zas jsem se vrátila k poznatkům Sally Fallonové a dr. Pricea, odkud ráda čerpám..
Tím nechci říct, že jen tohle je ta největší svatá pravda..každý to vidí jinak..jen píšu, jak jsem to měli my.
:palec: Ja to delala uplne stejne…jen u tech obilovin misto namaceni, mam specialni nizkosacharidove (tu kys fytovou budu muset jeste promysslet)..ale stejne nacasovani. To s tou amylazou je pravda, zrovna nedavno jsem na to narazila.
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1704
6.12.18 18:37

@Petya stačí nastrouhaného piškoty do presnidavky a nebo na obed dávám těstoviny, maso a zeleninu-pomixuji. :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.12.18 19:03

Dekuji!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama