Lepek v příkrmech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Lepek v příkrmech
Ahoj, mám syna 7 měsíců a ještě neměl nic co by obsahovalo lepek, chtěla bych ho postupně zavádět, ale nevím jak. V jakém jídle můžu lepek dávat, a jakým způsobem ho zavádět? Myslela jsem na kaše, ale doktorka řekla že kaše zatím dávat nemám, když mu na noc stačí mléko a přibývá dobře. Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
je to asi divná doktorka, normálně začínej kašičkou s obsahem lepku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no když jí to řekla…já teda u obou dětí také začínala kašičkama. Tak bych zkusila piškot, jestli to není nějaký buřtík nebo chleba, rohlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
třeba mu do jídla zavař trošku mouky
Anebo do ovoce rozmačkej piškot, ale ten zase zakazují radikální odpůrci cukru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je úplně na tobě, můžeš dát kaši s lepkem, můžeš mu třeba do příkrmu namixovat i těstoviny bezvaječné, můžeš dát kus chleba nebo rohlík, ať si žumlá, je to fuk.
Pokud dobře spí, tak bych se do experimentů s kaší fakt nepouštěla, pro některé děti je příliš těžká a naopak jim spaní naruší. Ale můžeš dát kaši i jako snídani, taky jsem to tak dělala u prvorozeného, když se v noci po kaši kroutil.
Akorát jsem postupem času došla k názoru, že lepek zatěžuje i tělo zdravého člověka, takže dítěti nepodávám pravidelně každý den, ale jen občas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě právě napadly i ty dětský sušenky, dát třeba do přesnídávky. A kdybych začala dávat ty kaše s lepkem, mám je dávat každý den? Nebo zavádět nějak postupně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo. Pokud neni prcek alergický na lepek, tak bych mu ji taky v pohode dala. A jak jinak to zjistit že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já začala dávat normálně kaše každý den, malý po nich líp spal, ale je pravda, jak tu někdo píše, že jestli ti spí dobře po mlíku, že je to asi zbytečný. a když nedáš lepek ještě měsíc, tak se taky nic nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kohutka píše:
Mě právě napadly i ty dětský sušenky, dát třeba do přesnídávky. A kdybych začala dávat ty kaše s lepkem, mám je dávat každý den? Nebo zavádět nějak postupně?
Já nevím, které sušenky máš na mysli, ale doporučuju si nejdřív přečíst složení
Třeba sušenky sunarka, to je něco, tam je takovýho sajrajtu, seznam surovin dlouhej jak pondělí. I sůl se tam vyskytuje, tudíž absolutně nevhodné pro děti do roka.
Když už sladké, tak piškot, nejlíp nějaký bezvaječný z nějaké zdravé výživy, ale klidně i s vejcem, já preferuju hlavně „čistotu“ složení a piškot je zkrátka jen mouka, cukr a vejce a ne tisíc dalších aditiv a aromat.
Lepku bych dávala zpočátku malé množství a postupně dávku zvyšovala a nedávala bych ani každý den, trávení lepku je tpo tělo náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
detsky susenky neeeeeeeeeeeeeeee,bleeeee jsou se spoustou veci zbytecnych navic,myslim ze se bez nich deti obejdou…doku nezkusi,tak ani nebudou po nich prahnout
…
me treba rikala taky mudra,ze pokud mu staci mliko na noc a nebudi se,tak nepotrebuje kasicku a staci mlicko…
jak pise gladys,taky bych volila spis piskot…nebo nejakou extrudovanou krupku,nebo uvarit zeleninku s masikem a dat tam trosku mouky(zatrepku)povarit a mixnout…
a nebo tu kasi lepkovou,ale spousta ej jich sladkych jak svina,tak podivat se na slozeni…
Příspěvek upraven 25.02.12 v 20:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem v tom období vařit s troškou mouky a úplně v pohodě. Kašičky ať byly jakékoliv mi dcera nikdy nechtěla a dodnes to nedá do pusy, záleží taky na tom, co ti dítě bude chtít jíst, musíš zkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mne taky dr rikala zadnou kasi, zadny jogurty zadny cerveny maso, zadny ryby a malymu je rok skoro..ale ja si jedu podle svyho a kasi jsem davala obcas.
Tak dej krupky, rohlik, nebo pokud nechces davat kasi na nc (taky bych nedala je to tezky a muze bolet brisko) tak udelej zeleninovy prikrm a do toho dej lzici kase NUtrilon bez prichute je vynikajici…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepek je v těstovinách,pšeničné mouce,rohlíky,toustový chléb, kuskus,prostě všude,kde je pšenice.
Takže si navař nějaký příkrm,kam jako přílohu přidáš lepek a je to. Bát se nemusíš, lepek batole zpracuje bez problému od půl roku života.
Kaše by problém se zažíváním dělat neměly,nebo alespoň ze svých zkušeností nevím,proč by měly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka má 7.měsíční holčinu a taky už dala koupenou přesnídávku zelenina-špagety a dobrý. Takže by se mělo nechal i podomácku uvařit, nejlépe asi bezvaječné bio těstoviny, že. A nějakou zeleninkovou omáčku bez rajčat. Nechápu proč cpou protlak i do příkrmů od 5. měsíce! Konkrétně Hamánek
koupila jsem tu s masem a je tam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit