Lepek v příkrmech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
25.2.12 19:35

Lepek v příkrmech

Ahoj, mám syna 7 měsíců a ještě neměl nic co by obsahovalo lepek, chtěla bych ho postupně zavádět, ale nevím jak. V jakém jídle můžu lepek dávat, a jakým způsobem ho zavádět? Myslela jsem na kaše, ale doktorka řekla že kaše zatím dávat nemám, když mu na noc stačí mléko a přibývá dobře. Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
542
25.2.12 19:37

je to asi divná doktorka, normálně začínej kašičkou s obsahem lepku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
25.2.12 19:39

no když jí to řekla…já teda u obou dětí také začínala kašičkama. Tak bych zkusila piškot, jestli to není nějaký buřtík nebo chleba, rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.2.12 19:41

třeba mu do jídla zavař trošku mouky :-) Anebo do ovoce rozmačkej piškot, ale ten zase zakazují radikální odpůrci cukru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 19:42

To je úplně na tobě, můžeš dát kaši s lepkem, můžeš mu třeba do příkrmu namixovat i těstoviny bezvaječné, můžeš dát kus chleba nebo rohlík, ať si žumlá, je to fuk.
Pokud dobře spí, tak bych se do experimentů s kaší fakt nepouštěla, pro některé děti je příliš těžká a naopak jim spaní naruší. Ale můžeš dát kaši i jako snídani, taky jsem to tak dělala u prvorozeného, když se v noci po kaši kroutil.

Akorát jsem postupem času došla k názoru, že lepek zatěžuje i tělo zdravého člověka, takže dítěti nepodávám pravidelně každý den, ale jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.2.12 19:43

Mě právě napadly i ty dětský sušenky, dát třeba do přesnídávky. A kdybych začala dávat ty kaše s lepkem, mám je dávat každý den? Nebo zavádět nějak postupně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
25.2.12 19:44

jojo. Pokud neni prcek alergický na lepek, tak bych mu ji taky v pohode dala. A jak jinak to zjistit že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
25.2.12 19:48

já začala dávat normálně kaše každý den, malý po nich líp spal, ale je pravda, jak tu někdo píše, že jestli ti spí dobře po mlíku, že je to asi zbytečný. a když nedáš lepek ještě měsíc, tak se taky nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 19:50
Kohutka píše:
Mě právě napadly i ty dětský sušenky, dát třeba do přesnídávky. A kdybych začala dávat ty kaše s lepkem, mám je dávat každý den? Nebo zavádět nějak postupně?

Já nevím, které sušenky máš na mysli, ale doporučuju si nejdřív přečíst složení :zed: Třeba sušenky sunarka, to je něco, tam je takovýho sajrajtu, seznam surovin dlouhej jak pondělí. I sůl se tam vyskytuje, tudíž absolutně nevhodné pro děti do roka.
Když už sladké, tak piškot, nejlíp nějaký bezvaječný z nějaké zdravé výživy, ale klidně i s vejcem, já preferuju hlavně „čistotu“ složení a piškot je zkrátka jen mouka, cukr a vejce a ne tisíc dalších aditiv a aromat.
Lepku bych dávala zpočátku malé množství a postupně dávku zvyšovala a nedávala bych ani každý den, trávení lepku je tpo tělo náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
25.2.12 20:10

detsky susenky neeeeeeeeeeeeeeee,bleeeee jsou se spoustou veci zbytecnych navic,myslim ze se bez nich deti obejdou…doku nezkusi,tak ani nebudou po nich prahnout :lol: …

me treba rikala taky mudra,ze pokud mu staci mliko na noc a nebudi se,tak nepotrebuje kasicku a staci mlicko…

jak pise gladys,taky bych volila spis piskot…nebo nejakou extrudovanou krupku,nebo uvarit zeleninku s masikem a dat tam trosku mouky(zatrepku)povarit a mixnout…

a nebo tu kasi lepkovou,ale spousta ej jich sladkych jak svina,tak podivat se na slozeni…

Příspěvek upraven 25.02.12 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
25.2.12 20:13

Začala jsem v tom období vařit s troškou mouky a úplně v pohodě. Kašičky ať byly jakékoliv mi dcera nikdy nechtěla a dodnes to nedá do pusy, záleží taky na tom, co ti dítě bude chtít jíst, musíš zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.2.12 20:47

mne taky dr rikala zadnou kasi, zadny jogurty zadny cerveny maso, zadny ryby a malymu je rok skoro..ale ja si jedu podle svyho a kasi jsem davala obcas.
Tak dej krupky, rohlik, nebo pokud nechces davat kasi na nc (taky bych nedala je to tezky a muze bolet brisko) tak udelej zeleninovy prikrm a do toho dej lzici kase NUtrilon bez prichute je vynikajici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.2.12 20:55

Lepek je v těstovinách,pšeničné mouce,rohlíky,toustový chléb, kuskus,prostě všude,kde je pšenice.
Takže si navař nějaký příkrm,kam jako přílohu přidáš lepek a je to. Bát se nemusíš, lepek batole zpracuje bez problému od půl roku života.
Kaše by problém se zažíváním dělat neměly,nebo alespoň ze svých zkušeností nevím,proč by měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
25.2.12 21:53

Kamarádka má 7.měsíční holčinu a taky už dala koupenou přesnídávku zelenina-špagety a dobrý. Takže by se mělo nechal i podomácku uvařit, nejlépe asi bezvaječné bio těstoviny, že. A nějakou zeleninkovou omáčku bez rajčat. Nechápu proč cpou protlak i do příkrmů od 5. měsíce! Konkrétně Hamánek :x koupila jsem tu s masem a je tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.2.12 22:17

proc ne rajcata? Ty se smi v 7. mesici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie