Půl úvazku nebo jinou práci? Jak byste to vyřešili?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak byste to vyřešili?
Ahoj, asi je hloupé toto tu řešit, ale já mám v hlavě tolik myšlenek, že si nejsem jistá zda dokážu přemýšlet reálně. Jde o to, že v druhé půlce března mi končí mateřská, ale já týden před nastupuji na operaci štítné žlázy což budu zřejmě potom nějakou dobu na neschopence. Jenže práce to je na nočních, víkendy, svátky, prostě pořád což s dítětem moc slučitelný neni. V lednu jsem byla domluvit se se šéfem jestli by mi nenabídl jinou práci, ale bohužel, maximálně poloviční úvazek. No a teď jde o to, že jsem myslela, že to nebudu do operace muset řešit co bude dál, jenže mi včera volali jak jsem se rozhodla, jestli půl úvazku, celý(což jsem v lednu odmítala) a nebo si najdu jinou práci(to bych nejradši). Ale teď jde o peníze, na neschopenku půjdu, ale když jim řeknu, že po marození nastoupim na půl úvazku tak na tom budu bídně na neschopence a když dám výpověď tak skončim na pracáku. Přitom ale nevim co bude až skončim neschopenku, pak by mě špatný rozhodnutí mohlo mrzet. V pondělí jim mám zavolat jak jsem se rozhodla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neschopenku by to rozhodnutí o půl úvazku moc ovlivnit nemělo, nebo tedy ovlivní to těch prvních 21 dní, co platí zaměstnavatel, ale to co platí ČSSZ se bude počítat ještě z platu před mateřskou.
Nevím jaké máte vztahy, ale pokud dobré, tak bych se zkusila domluvit narovinu, že jdeš na operaci a nevíš jak to pak bude… případně kdybys hledala jinou práci, tak musíš dát výpověď ty, nebo jsou ochotni ti dát výpověď oni a odstupné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak máš být dlouho na neschopence… Já bych vzala asi ten celý a hledala jinou práci. Když najdeš, tak řekneš, že tě to mrzí, ale žes dostala výhodnější nabídku, když nenajdeš, budeš se mít kam vrátit a nějakou dobu to jistě půjde nějak udělat i s blbou pracovní dobou, než si něco vhodnějšího najdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni nebudou ochotni k ničemu pozitivnímu. Jde o to, že když jim nahlásim, že po neschopence nastoupim na poloviční úvazek tak mi ho budou počítat už od konce mateřský a v tom případě budu na neschopence pobírat výrazně nižší peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to tak udělám. Nahlásim plný, na pracák můžu jít vždy a třeba se fakt něco najde. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit