Odstupné a pak pracovní úřad?

15
23.2.12 22:58

odstupné a pak pracovní úřad?

Měla bych dotaz.. Budu propuštěna pro nadbytečnost. Dostanu 3 měsíce odstupného. Pracovní úřad mi samozřejmě nedá ty první 3 měsíce nic,ale potom mám nárok byt ještě 5 měsíců na pracovním úřadě,nebo jen 2měsíce /odečítají se od toho ty 3 měsíce s odstupným? 8o 8o 8o /? a jaká je výše dávky od pracovního úřdadu-65% nebo už jen jakoby za zbívající 2 měsíce,což je myslím 40%? Ptám se proto,že mám jinou práci slíbenou až od podzimu a je možné,že jinou se svým vzděláním-nevzděláním nenajdu jen tak.. Děkuju za odpověd,snad bude někdo moudřejší a poradí trochu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
23.2.12 23:07

Máš nárok na dalších 5 měsíců. Vlastně se to tím odstupným jen posune. Měla bys dostat 65%, protože ti zrušili místo. 40% se vyplácí v případě, kdy zaměstnanec odejde sám nebo podepíše dohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
23.2.12 23:18

Jen se to posune, takže budeš mít 5 měsíců, první 2 měsíce 65%, další 55% nebo 50% (nevím přesně) a poslední měsíc 45%, pokud by to bylo na dohodu bez vážného důvodu, tak je to 45% celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
24.2.12 08:42

Holky, můžu se přifařit?
U mě to taky vypadá na nenastoupení po RD z důvodu zrušení místa, předběžně mám informace, že dávají 5 platů (jakoby 2+3 s tím, že už nemusím na ty 2 měsíce nastoupit).
Jestli to chápu dobře, tak dostanu 5 měs. odstupné a pak mám ještě nárok na 5 měsíců podpory? Pokud to bude pro nadbytečnost, tak to bude těch 65, pak 55 a poslední měsíc 45 %. To se počítá s hrubé mzdy?
Dost by mě to potěšilo, počítala jsem s tím, že když dostanu odstupné, tak stát (pracák) už pak nedává nic.
A jak to provést fyzicky? Dostanu výpověď s odstupným (to by snad mělo být splatné naráz k výplatnímu termínu za daný měsíc), hlásím se na pracák hned nebo až po „vyčerpání“ odstupného? Jde mi o placení zdravotního.
Dodám, že budu končit tříletý rodičák, který mám takto nahlášený.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
24.2.12 08:46

Zákonné odstupné je pouze 3 měsíce, takže vyplácení podpory se ti posune pouze o ty i pokud dostaneš platů 5. Ale pokud ukončíte pracovní poměr hned ke konci RD a vůbec nenastoupíš do práce, tak se ti podpora nebude z platu počítat, ale dostaneš tu malou dle průměrné mzdy, tj. asi 3000,– ale tu bys dostala hned, žádné posouvání. Jinak pokud bys nastoupila a pak jste to ukončili, tak by to bylo z čistého platu.
Ad registrace, je to na tobě, dá se nahlásit pouze na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let (nesmí chodit do školky na víc jak 4 hodiny) a pak ti zdravotní taky platí stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
24.2.12 08:57

takže, jestli to dobře chápu, je pro mě výhodnější nastoupit (s tím, že pro mě není pracovní místo, ani práce, ale trvat na tom, že nastoupím) a v tom případě, bych „pracovala“ ony 2 měsíce, pak následně dostala odstupné 3 měsíce (počítané z čistého platu, ty 3000 jsou katastrofa :x , ty první měsíce mi vychází 9000, to je trochu něco jiného)
malá nastoupí ve třech letech do školky, takže na pečovák do 7 let to nevypadá
určitě chci najít novou práci, ne sedět doma na podpoře, ale teď je to s prací dost bída a těch placených 5 měsíců navíc mi dá přece jenom víc prostoru k hledání (navíc máme hypo a když jeden „plat“ úplně vypadne, tak to bude tak tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.2.12 09:22

Holky jste strašně mocv hodné :srdce: :srdce: :srdce: děkuju moc za radu, snad ten pracovní uřad ani nebudu potřebovat a najdu si do podzimu nejakou brigošku :) :hug: ale povzbudilo mě to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
1.3.12 10:29

Ahoj holky… ja mam problém..
od kvetna budu nezamestnana, dostanu odstupné( prý sedm mesícních platu…)
ale od srpna bych mela nastupovat na materskou.. takze kveten, cerven a cervenec budu doma..
vim ze na pracaku nic nedostanu ty 3 mesice, ale mam si tam dojit aby mi platili socialni a zdravotni?
A nevite zda dostanu materskou kdyz budu doma 3 mesice pred nastupem na ni?
A nevite jak se to vypocitava???
Beru 14590 hrubého.. kveten, cerven, cervenec budu doma(odstupné) spren- materská?…prosim poradte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavka-5
29.7.12 16:50

jak často se musím hlásit?

Jak často se musím hlásit na pracovním úřadu?

• Citovat
  • Upravit
101753
29.7.12 17:11
@Pavka-5 píše:
Jak často se musím hlásit na pracovním úřadu?

To ti nikdo neřekne, je to hodně individuální, podle toho jak vyhodnotí tvoji snahu a možnosti sehnat práci příslušná úřednice, ona ti vždy určí termín další návštěvy. Rozmezí může být fakt velké, při hlášení se na poště i několikrát do týdne až do jednou za cca 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat