Částečné čerpání OČR - čerpání i víkendu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Částečné čerpání OČR - čerpání i víkendu?
Ahoj ![]()
Už druhý týden mám nemocné děti a protože pracuji, lepíme hlídání jak se dá. Mám sice vypsanou OČR (paragraf), ale čerpala jsem ho jen minulý týden, jinak jsem normálně chodila do práce. Jak je to s čerpáním OČR o víkendu? Mohu ho uplatňovat ač jsem byla minulý pátek i toto pondělí normálně v práci?
Plus onemocnělo mi další dítě, takže ode dneška čerpám následný paragraf - a i dnes jsem v práci - takže se dotaz bude týkat i tohoto víkendu - s tím, že tento týden zatím nemám zajištěné hlídání ani na zítra ani na pondělí.
OČR a hlídání jsou poměrně velké zásahy do příjmu rodiny, proto se ptám na ten víkend - nerada bych se připravila svou neznalostí o peníze, které bych mohla čerpat, ale rozhodně nejsem z těch, které pracovat nechtějí. (To kdyby měl někdo potřebu i vynadat)
Předem moc děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No zkus,si to najít na internetu, moc jsem nepochopila z toho, co píšeš,kolik dní si ho čerpala teď, víkendy jsou podle mě placený taky, aspoň to tak dřív bylo, bylo devět dní na paragraf, ale jak se zákony pořád mění, tak jak je to teď, je otázka. Nejsou náhodou první tři dny paragrafu zadarmo??? Jako u nemocenské?? No doufám, že se najde někdo s fundovanou odpovědí a písne to sem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právěže se snažíme čerpat paragraf tak málo, že nemám přehled. A tím, že jsem byla v práci v pátek i v pondělí nevím, zda ho mohu čerpat o víkendu. Obávám se totiž, že naše mzdovka není z těch, které by přehled měly… Proto je lepší vždy přesně vědět, co po ní chci, když už tam jdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jistě to nevím, ale myslím, že to jde, protože paragraf máš psaný od - do a pak se tam pouze dopisuje, které dny si pracovala (a které ti tudíž nezaplatí) takže tím, že tam víkend zapsaný nebude, tak by ti ho měli normálně zaplatit, oni neví, jestli pracuješ od pondělí do pátku nebo na směny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vážené maminky, teď jsem čerpala paragraf od po-pá, kdy se stav mého dítěte zhoršil a bylo v pá odpoledne hospitalizováno. V době , kdy byla dcerka v nemocnici, t.j. po-st následující týden jsem tedy šla do zaměstnání, odpracovala 3dny, což jsem uvedla do paragrafu. Ve čtvrtek mi dceru propustili a já pokračovala v paragrafu do úterka dalšího týdne. Dnes mi volala paní z pražské správy soczab. a sdělila mi, že budu mít proplaceno pouze prvních 5dní paragrafu, protože pak jsem další 2dny měla dítě v nemocnici a pak jsem 3dny pracovala. Zbylé dny, které jsem pečovala o dítě se již nepočítají. Takže v domění, že dostanu proplaceno 5dní a pak další 4, kdy ji pustili domů a dá to dohromady 9dní byl omyl. Nepočítá se celkem 9dnů, ale prvních 9dnů. Dnes lituji, že jsem uvedla , že byla dcera v nemocnici a že jsem 3dny pracovala. Poučení pro příště…pokud možno : nebýt zbytečně poctivý a nic zbytečně pravdivě nevypisovat. Tak bych měla proplaceno 9dnů a 3dny, které jsem odpracovala jsem si mohla vybrat jako náhradní volno. Takže tak !!!
- Citovat
- Upravit