Kolegyně z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolegyne z prace
Ahoj holky.
Ocitla jsem se v takove hloupe situaci a nevim, jak z toho ven.
Ziju v Irsku a pracuju v jedne firme ve ktere moje pozice je Human Resources, nevim, jak to presne prelozit, kazdopadne mam na starost oddil ve kterem v sezone pracuje kolem 300 lidi, ja jim delam ruzne skoleni, pisu vsem smlouvy, staram se o to, aby vse fakcilo a hlavne vse fakcilo podle zakona.
Kancl mam sama pro sebe, protoze drzim duverne informace, osobni slozky kazdeho pracovnika apod. Je tezke byt pri takove pozici s nekym z prace „kamarad“ (cos me nici,ale to je na jinou diskusi)..Kazdopadne dve pracovnice (Agnes a Magda) co delaji v jinem oddeleni sedi v kanclu hned vedle. Obe jsou Polky a znaji se uz od skoly, takze kamosky.Vsechny tri mame deti, ony maji holcicky (15mesicu a 10mesicu), ja mam 2 a pul rocniho chlapecka. Snazim se s holkama chodit na snidane a obedy, kdyz mi to vyjde, parkrat jsme meli i scuka mimo praci s detmi, jednou u me, jednou u Magdy. Kolegyne Zofia, co tady byla prede mnou ted pracuje na jine budove (taky polka) se k nam vzdycky prida, ona ma 4 leteho syna, s tim mojim si vzdycky hodne vyhrajou.
Kdyz se Agnes narodila jeji holcicka, sla jsem s malym na navstevu se podivat na miminko, jeji mala uz tenkrat mela shruba 5 mesicu. Maly si pekne hral, ukazoval te jeji jakousi kostku, kdyz uskobrtnul a tak trosku na tu malou spadnul, ta samozrejme hrozne plakala. Nic se nestalo, jen se lekla. Nicmene, ja se hrozne omlouvala a Agnes mi rikala, ze v poho, ze se nic nestalo..
Minuly tyden jsem se pres Zofii, co tady byla prede mnou, dovedela, ze Agnes pozvala ji a Magdu na sobotni posezeni s detmi u kavy u ni doma. Zofia byla v soku, ze jsem o tom nevedela, kazdopadne mela za to, ze se me Agnes jeste zepta, jestli prijdu a uz mi nabizela, ze se sejdem pred a pujdem spolu…Ale Agnes se nakonec nezeptala! Holky se v sobotu sesly a Zofia mi pak v pondeli rikala, ze asi vi, proc me tam Agnes nechtela…ze se pry zminila o tom jak na jeji malou muj syn tenkrat spadl a jak moc mala plakala. Zofia me utesovala tim, ze jestli je to kvuli tomu, tak je to pekna trubka, protoze, to se prece stava, jsou to deti!
Ja jsem ted uz treti den v praci a nevim, jak se mam s holkama bavit, vyhybam se obedum, vzdycky predstiram, ze mam hodne prace a ze se teda najim v kanclu. Nechci, aby to holky braly jako samozrejmost, ze kdyz maji posezeni musi me pozvat jen proto, ze spolu „pracujeme“ ale i tak me to hrozne mrzi!
Beru to hodne osobne..
Jak z toho ven? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Milá personalistko, vyprdni se na to. Nejhorší, co se Ti může stát je, že do pracovních vztahů začneš tahat osobní. Chápu, že bez kamarádek je Ti smutno, ale pokud se k tobě chovají takto, tak to asi zas tak dobré kamarádky nejsou…
Ale pokud už jsi do toho spadla, tak bych se snažila se přes to přenést. Ta Zofia a Magda jsou v pohodě, ne? Tak bacha, abys tím, že se jich budeš stranit, nepřišla i o ně. Co Ty víš, třeba je na konec přetáhneš na svou stranu ![]()
Hlavu vzhůru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivana1000 píše:
Milá personalistko, vyprdni se na to. Nejhorší, co se Ti může stát je, že do pracovních vztahů začneš tahat osobní. Chápu, že bez kamarádek je Ti smutno, ale pokud se k tobě chovají takto, tak to asi zas tak dobré kamarádky nejsou…
Ale pokud už jsi do toho spadla, tak bych se snažila se přes to přenést. Ta Zofia a Magda jsou v pohodě, ne? Tak bacha, abys tím, že se jich budeš stranit, nepřišla i o ně. Co Ty víš, třeba je na konec přetáhneš na svou stranu
Hlavu vzhůru
Tak to je naprosto přesné
od personalistky až po radu:-))) Ano ano souhlasím!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych si s ni zkusila narovinu promluvit. Ale ja jsem asi moc prima a uprimna
. J abych to nevydrzela v sobe dusit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na příští posezení k sobě pozvi magdu a zofii a na agnes se vyprdni
. V práci bych se jim ale nevyhýbala.. takže na obědy s nimi chodit začni a na sobotu naplánuj posezení s holkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozvi k sobě všechny tři, uvidíš, kolik jich přijde. To jsou kamarádky. A navíc to pak nebude z tvého popudu ukončené přátelství, pokud by ta jedna nepřišla. Její volba, no ne?
Aspoň pak budeš mít úplně jasno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit