Pečovatelka - jak začít pracovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
21.2.12 21:24

pečovatelka

Dobrý večer,často si tady pročítám diskuze a koukám že je tu dost lidí kteří mají přehled,takže se na vás obracím s otázkou.Jsem vystudovaná zdravotni asistentka,pracuji v nemocnici a chtěla bych si ještě přivydělat.Přemýšlela jsem o nějaké terénní sestře/ošetřovatelce/pečovatelce.Víte,prostě starání se o nemohoucí,hygiena,převazy,aplikace inzulinu/injekcí,celková péče na lůžku atd.Jenže nevím jak začít..??..Je tady prosím někdo kdo tomu rozumí a byl by tak hodný a trochu mi poradil??Přemýšlela jsem o ŽL (a jestliže by mi mé vzdělání nestačilo,mám k sobě ještě registrovanou sestru) :think: PROSÍM PORADÍTE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Baslerinda
21.2.12 21:29

Takže ty jsi jen asistent, klasická sestra nejsi a registraci taky nemáš ? To půjde těžko, zkus to s tím ŽL ale bez registrace to bude z bláta do louže, každopádně držím palce. Nebo něco zkusit načerno, bez papíru.

• Citovat
  • Upravit
461
21.2.12 21:31

i kdyz si zdravotni sestra, tak na to abys delala pecovatelku budes potrebovat kurz :) ac se mi to zda nelogicky, tak musi byt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.12 21:31

ne,zatím jsem jen asistent-jsem v 1.ročníku na diplomované sestře (dělám dálkově) na černo jsem také přemýšlela jenže nevím jak se nechat ohodnotit :nevim: a to bych si měla dávat nabídky na internet,jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.12 21:32

opravdu??co je to za hloupost?? 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.2.12 21:35
barushhh1 píše:
opravdu??co je to za hloupost?? 8o :D

taky to nepobiram :D ja mam socialne spravni, stredni, chtela jsem jit do domova s pecovatelskou sluzbou a tam to po me chteli :D tak jsem se na to vyprdla, sla jsem delat socialni pracovnici k autismum a tam jim stacila moe uboha maturita… tak fakt nevim jak to kdo ma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.12 21:40

strašný kam to v tom zdravotnictví vedou :potlesk: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
21.2.12 21:55

pokud máš střední zdravotnickou školu, pak pečovatelku dělat můžeš. Ale pozor, pečovatelka není to samé jako ošetřovatelka. Pečovatelka je pracovník sociálních služeb (nákupy, hygiena, úklid......), ošetřovatelka je zdravotník (tam je ten inzulín, převazy…). Pečovatelka nesmí provádět zdravotnické úkony. Takže si musíš rozmyslet, co vlastně chceš. Pokud by sis chtěla přivydělat jako pečovatelka, obejdi si charity, domy s pečovatelskou službou, soukromé firmy (najdeš na netu). Ale být tebou, nepočítám s vysokým finančním ohodnocením. V mekáči si vyděláš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.12 22:00
Honzuovka píše:
pokud máš střední zdravotnickou školu, pak pečovatelku dělat můžeš. Ale pozor, pečovatelka není to samé jako ošetřovatelka. Pečovatelka je pracovník sociálních služeb (nákupy, hygiena, úklid......), ošetřovatelka je zdravotník (tam je ten inzulín, převazy…). Pečovatelka nesmí provádět zdravotnické úkony. Takže si musíš rozmyslet, co vlastně chceš. Pokud by sis chtěla přivydělat jako pečovatelka, obejdi si charity, domy s pečovatelskou službou, soukromé firmy (najdeš na netu). Ale být tebou, nepočítám s vysokým finančním ohodnocením. V mekáči si vyděláš víc.

a když bych chtěla ošetřovatelku??jinak děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
21.2.12 22:01

Tak musíš mít hotovou VoŠ. Střední zdravotnická škola nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.2.12 22:01
Honzuovka píše:
pokud máš střední zdravotnickou školu, pak pečovatelku dělat můžeš. Ale pozor, pečovatelka není to samé jako ošetřovatelka. Pečovatelka je pracovník sociálních služeb (nákupy, hygiena, úklid......), ošetřovatelka je zdravotník (tam je ten inzulín, převazy…). Pečovatelka nesmí provádět zdravotnické úkony. Takže si musíš rozmyslet, co vlastně chceš. Pokud by sis chtěla přivydělat jako pečovatelka, obejdi si charity, domy s pečovatelskou službou, soukromé firmy (najdeš na netu). Ale být tebou, nepočítám s vysokým finančním ohodnocením. V mekáči si vyděláš víc.

opravdu?? po mela teda chteli kurz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
21.2.12 22:03
LUaPE píše:
Honzuovka píše:
opravdu?? po mela teda chteli kurz…

Podle mého ano, pro jistou ještě kouknu na zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.2.12 22:06

jestli nemusi tak budu nastvana :D ja vim ze u nas kdo nemel socialni vzdelani s maturitou tak ten kurz taky musel mit… s tim ze zamestnavatel neco i proplacel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
21.2.12 22:06

Jé, tak to by bylo super, kdyby bylo teréních sester víc. Moji prarodiče jsou oba nemohoucí a když potřebovali píchat injekce, horko těžko se scháněl zdravotník. Snad tě ten čurbes kolem neodradí a budeš moct lidem pomáhat! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.2.12 22:10

i kdyz si myslim ze pokud by zakladatelka by mohla delat nekde v charite, do terenni sluzby, kam by s ni chodila soc.prac. a ona jako osetrovatelka-zmerit tlak, prez a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat