Výše odstupného 2012

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.2.12 16:04

výše odstupného 2012

holky,chtěla bych se zeptat-vy jste tu takové hlavy chytré-a navíc jsou nějaké změny od 1.1. jde o toto: asi 3/4 roku už pracuju po skončení rodičovské. A vypadá to,že bude firma od března končit :( náleží mi jaké odstupné,když jsem už před mateřskou pracovala ve firmě 2 roky? počítá se mateřská jako přerušení pracovního poměru nebo ne? Náleží mi tedy tříměsíční odtupné,jako je jsem odpracovala více než 2 roky,nebo jen měsíční odtupné,za ten 3/4 rok odpracovaný ted? Jsem z toho jelen a se zaměstnavatelem není řeč–buh ví,jestli mě vubec něco dá.. :roll: …a omlouvám se za anonymitu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
248
19.2.12 16:35

Ahoj,já mám podobný problém a taky si nevím rady :-(Jsem na mateřské a bude mi v červenci končit. Stále jsem zaměstnaná,ale firma už neexistuje:-(Zaměstnavatel mi nechce dát dostupné.A co teď?Mateřská se podle mě nebere jako přerušení poměru:-) Neukončila jsi smlouvu před mateřskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
3.3.12 10:40

Ahoj holky.. ja bych mela taky koncit,ale bylo mi řečeno ze dostanu 5+2 odstupné platy(7× mesicni plat) ale vsude jen ctu ze trimesicni? tak jak to je.. jsem statni zamestnanec,tak je to jiné? nevíte..
nn materska se jako preruseni nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.7.12 00:26

konec RD a odstupné

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak jste dopadly? mi za měsíc končí rodičák a další den bych se měla vrátit do práce, ale zaměstnavatel zrušil pobočku, kde jsem měla místo výkonu práce, a mám to dokonce uvedeno i ve smlouvě(výkon práce)…mám nárok na odstupné, někde jsem četla že i snad by mi měl proplatit i dvouměsíční výpovědní dobu, nebo musím, teda pokud to bude požadovat nastoupit do jeho jiné pobočky, i když ve smlouvě mám uvedené pracoviště to které zrušil? děkuju moc za každou vaši radu, páč už ted jsem z toho na nervy :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
31.7.12 08:48

Ahoooj @nutrilon, nooo jak tak co jsem hledala pred ctvrt rokem na netu informace, tak by to melo byt tak jak pises.. muze ti nabidout stejnou praci(pozici) i na jiné pobocce a nebo ti nalezi odstupné, ale poradim ti, najdi si uzivaltele j. a.n. i.1. a napis ji soukromou zpravu, me dost pomohla.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
31.7.12 10:53
@Kátísek píše:
Ahoooj @nutrilon, nooo jak tak co jsem hledala pred ctvrt rokem na netu informace, tak by to melo byt tak jak pises.. muze ti nabidout stejnou praci(pozici) i na jiné pobocce a nebo ti nalezi odstupné, ale poradim ti, najdi si uzivaltele j. a.n. i.1. a napis ji soukromou zpravu, me dost pomohla.. :)

Myslím si, že pokud pro vás zaměstnavatel nemá práci dle vaší pracovní smlouvy, je to překážka na jeho straně, tudíž vy můžete trvat na původním místě a pokud to nejde (a vy nechcete nebo nemůžete pracovat na jiné pobočce) může vám dát zaměstnavatel výpověď dle paragrafu 52 písm. a)až c) nebo ukončit PP dohodou ze stejných důvodů. V obou případech máte nárok na odstupné, dle odrpacovaných let, RD ani mateřská pracovní poměr nepřerušují.
parafraf 52:
písm. a) - rušíli se zaměstnavatel anebo jeho část
písm. b) - přemítujeli se zaměstnavatel anebo jeho část
písm. c) - staneli se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.7.12 11:17

....

Strašně moc děkuji za vaše odpovědi :),včera jsem studovala na netu až do půl třetí do noci a stejně jsme prd vyčetla :)…takže jestli to chápu dobře, nemůže mě nutit jít pracovat na jeho jinou pobočku, než tu co mám uvedenou ve smlouvě? Děvčátka krásný den vám přeji :P :P :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
31.7.12 11:19
@nutrilon píše:
Strašně moc děkuji za vaše odpovědi :),včera jsem studovala na netu až do půl třetí do noci a stejně jsme prd vyčetla :)…takže jestli to chápu dobře, nemůže mě nutit jít pracovat na jeho jinou pobočku, než tu co mám uvedenou ve smlouvě? Děvčátka krásný den vám přeji :P :P :kytka: :kytka:

Nutit tě opravdu nemůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.7.12 12:06

Děkuju moc za pomoc, nervy mě jedou na plné obrátky už teď :oops: už během těhotenství mě nutil podepsat výpověď, ale já nepodepsala, ale snad to proběhne v pohodě..Krásný den :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat