Výše odstupného 2012
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj,já mám podobný problém a taky si nevím rady
Jsem na mateřské a bude mi v červenci končit. Stále jsem zaměstnaná,ale firma už neexistuje:-(Zaměstnavatel mi nechce dát dostupné.A co teď?Mateřská se podle mě nebere jako přerušení poměru:-) Neukončila jsi smlouvu před mateřskou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.. ja bych mela taky koncit,ale bylo mi řečeno ze dostanu 5+2 odstupné platy(7× mesicni plat) ale vsude jen ctu ze trimesicni? tak jak to je.. jsem statni zamestnanec,tak je to jiné? nevíte..
nn materska se jako preruseni nebere…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
konec RD a odstupné
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak jste dopadly? mi za měsíc končí rodičák a další den bych se měla vrátit do práce, ale zaměstnavatel zrušil pobočku, kde jsem měla místo výkonu práce, a mám to dokonce uvedeno i ve smlouvě(výkon práce)…mám nárok na odstupné, někde jsem četla že i snad by mi měl proplatit i dvouměsíční výpovědní dobu, nebo musím, teda pokud to bude požadovat nastoupit do jeho jiné pobočky, i když ve smlouvě mám uvedené pracoviště to které zrušil? děkuju moc za každou vaši radu, páč už ted jsem z toho na nervy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoooj @nutrilon, nooo jak tak co jsem hledala pred ctvrt rokem na netu informace, tak by to melo byt tak jak pises.. muze ti nabidout stejnou praci(pozici) i na jiné pobocce a nebo ti nalezi odstupné, ale poradim ti, najdi si uzivaltele j. a.n. i.1. a napis ji soukromou zpravu, me dost pomohla.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kátísek píše:
Ahoooj @nutrilon, nooo jak tak co jsem hledala pred ctvrt rokem na netu informace, tak by to melo byt tak jak pises.. muze ti nabidout stejnou praci(pozici) i na jiné pobocce a nebo ti nalezi odstupné, ale poradim ti, najdi si uzivaltele j. a.n. i.1. a napis ji soukromou zpravu, me dost pomohla..
Myslím si, že pokud pro vás zaměstnavatel nemá práci dle vaší pracovní smlouvy, je to překážka na jeho straně, tudíž vy můžete trvat na původním místě a pokud to nejde (a vy nechcete nebo nemůžete pracovat na jiné pobočce) může vám dát zaměstnavatel výpověď dle paragrafu 52 písm. a)až c) nebo ukončit PP dohodou ze stejných důvodů. V obou případech máte nárok na odstupné, dle odrpacovaných let, RD ani mateřská pracovní poměr nepřerušují.
parafraf 52:
písm. a) - rušíli se zaměstnavatel anebo jeho část
písm. b) - přemítujeli se zaměstnavatel anebo jeho část
písm. c) - staneli se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
....
Strašně moc děkuji za vaše odpovědi
,včera jsem studovala na netu až do půl třetí do noci a stejně jsme prd vyčetla
…takže jestli to chápu dobře, nemůže mě nutit jít pracovat na jeho jinou pobočku, než tu co mám uvedenou ve smlouvě? Děvčátka krásný den vám přeji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nutrilon píše:
Strašně moc děkuji za vaše odpovědi,včera jsem studovala na netu až do půl třetí do noci a stejně jsme prd vyčetla
…takže jestli to chápu dobře, nemůže mě nutit jít pracovat na jeho jinou pobočku, než tu co mám uvedenou ve smlouvě? Děvčátka krásný den vám přeji
![]()
![]()
![]()
Nutit tě opravdu nemůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc za pomoc, nervy mě jedou na plné obrátky už teď
už během těhotenství mě nutil podepsat výpověď, ale já nepodepsala, ale snad to proběhne v pohodě..Krásný den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky,chtěla bych se zeptat-vy jste tu takové hlavy chytré-a navíc jsou nějaké změny od 1.1. jde o toto: asi 3/4 roku už pracuju po skončení rodičovské. A vypadá to,že bude firma od března končit
náleží mi jaké odstupné,když jsem už před mateřskou pracovala ve firmě 2 roky? počítá se mateřská jako přerušení pracovního poměru nebo ne? Náleží mi tedy tříměsíční odtupné,jako je jsem odpracovala více než 2 roky,nebo jen měsíční odtupné,za ten 3/4 rok odpracovaný ted? Jsem z toho jelen a se zaměstnavatelem není řeč–buh ví,jestli mě vubec něco dá..
…a omlouvám se za anonymitu