Letošní dovolená a mateřská

1064
17.2.12 16:33

Letosni dovolena a materska

Ahoj. Chtela bych se zeptat, jestli nekdo nevite jak je to s letosni dovolenou a nastupem na materskou. zjistila jsem na vyplatni pasce, ze mam asi 65 dni dovolene- lonska plus letosni a ja budu nastupovat na materskou nekdy v pulce cervence. pracuji ve skolstvi, takze se predpoklada, ze budu v praci do konce cervna a ja pokud mi dobre bych i chtela.
da se v tomto propade jeste dovolena prevest na rok 2013 a vybrat ji potom? JO a aby toho nebylo malo, tak pravdepodobne budu mit materskou delsi vzhledem k tomu, ze cekam dvojcat a cely termin vyberu se posouva prave na rok 2013.
diky moc

ps pokud pujdu na rizikovy, tak si to doufam vyberu misto nemocenske, ale spolehat na to nechci. popripade bych asi skoncila trochu drive, aby mi alespon neco proplatili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
17.2.12 16:38

podle noveho zakona to funguje
http://www.epravo.cz/…2-79928.html

jinak jsem nekde cetla, ze stara dovolena uz propada, nelze ji prevadet, jen kdyz ti konci pracovni pomer

za meterskou na dovcu narok mas, tu si vyberes pri nastupu na rodicak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
17.2.12 16:41

Diky, tak ze mi to proplati. mam radost. vzhledem k tem dvojcatum se mi bude hodit kazda koruna :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.2.12 16:46

Proplácení dovolené jen při skončení pracovního poměru

Další významnou změnou je, že zaměstnavatel nesmí poskytovat náhradu mzdy nebo platu za nevyčerpanou dovolenou, tedy dovolenou tzv. proplácet namísto jejího faktického čerpání (ačkoliv to samozřejmě je podle ust. § 222 odst. 1 zákoníku práce spojeno rovněž s nárokem zaměstnance na náhradu mzdy nebo platu ve výši průměrného výdělku), pokud pracovní poměr trvá. Podle nově formulovaného ust. § 222 odst. 2 zákoníku práce zaměstnanci přísluší náhrada mzdy nebo platu za nevyčerpanou dovolenou pouze v případě skončení pracovního poměru. [12]

za mateřskou se neproplácí, ale čerpá při skončení PPM a nástupu na RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
17.2.12 16:52

Chapu- cerpa, ale pochopila jsem, ze proste dostanu penize. pujde mi to zaroven s rodicakem. ja uz to tak mela s prvnim, ale bylo to pred 4 lety a bala jsem se, ze ta zmena me o cerpani pripravi. nase ekonomka se na to jeste nedivala, takze jsem chtela vedet na cem jsem. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.2.12 17:03

no starou dovolenou ti podle zakona uz dat nemaji, ale letosni mit budes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
17.2.12 17:59
jizvíková píše: