Práce s miminkem, zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Hodne zalezi na miminku.
Ale myslim, ze dva dny v tydnu 4 hodiny zvladnes uplne v pohode. ![]()
Ja bych to zvladla i bez hlidani. ![]()
- Citovat
- Upravit
2 dny v týdnu na čtyři hodiny úplně v pohodě
a ani nemusíš mít to hlídání, malý mimčo přece jen hodně spí
tedy většinou ![]()
já pracovala do půl roka malýho, když spal nebo po večerech, pravidelné hlídání jsem neměla, jen občas ho vzala mamka nebo manžel do kočárku ven
- Citovat
- Upravit
Ja bohužel musím mít hlídaní raději zajištěné, dělam v oblasti služeb, takže pracuji na klientce, takže raději aby kdyžtak prcka někdo uklidnil. Jsem hrozně zvědava jak to půjde :/ mam z toho strach. Ale hodně by mi bodlo mít navíc okolo 6000 měsíčně navíc.
- Citovat
- Upravit
Ještě se zeptám, za jak dlouho po porodu myslíte, že bych mohla dělat???
- Citovat
- Upravit
Prvni dva tydny po porodu byly opravdu hodne narocne, vse me bolelo. Ale pak uz jsem chodila i na hodinove prochazky a citila jsem se dobre. Takze si myslim, ze i ty 4 hodiny prace bych zvladla. ![]()
Ale zase zalezi jaky budes mit porod a miminko. ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ja bohužel musím mít hlídaní raději zajištěné, dělam v oblasti služeb, takže pracuji na klientce, takže raději aby kdyžtak prcka někdo uklidnil. Jsem hrozně zvědava jak to půjde :/ mam z toho strach. Ale hodně by mi bodlo mít navíc okolo 6000 měsíčně navíc.
tak to jo, to by asi nešlo ![]()
asi bych počkala po šestinedělí nebo alespoň ten měsíc, až se dáš dohromady, ona to není sranda, já měla třeba mimčo hodný, spal v noci i přes den, ale i tak jsem nikdy nespala víc než tři hodiny v kuse a to byl dost zápřah, než jsem si zvykla, chodila jsem jak mátoha ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem do práce nastoupila, když měla malá skoro dva roky. Dřív bych nešla, užila jsem si maminkování a pobyt doma s malou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahooj, myslím, že hoodně záleží na mimi-jestli vydrží být od tebe takhle dlouho - jak už někdo psal výše. Já byla na pár brigádách-8hodin/denně, ale max. 1týden … dýl už bych neměla hlídání. Ale až když bylo malé přes rok, dřív beze mě nemohla být. A hlídaly babičky, ségra, tatínek ![]()
Takže to určitě jde, ale aby ti pak nebylo líto, že se šidíš o vzácné chvilky s miminkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zkombinovat to určitě jde. Já jsem si malého brala do práce asi tak do jeho 5.měsíce. Takové malé mimčo většinu času stejně prospí. Pokud máš možnost ho mít při práci u sebe tak rozhodně doporučuji. Já jsem měla v kanclu postýlku a byla jsem ráda, že ho nemusím dávat někomu hlídat. Ale samozřejmě záleží na druhu práce, možnostech atd. Taky je třeba promyslet jak to budeš dělat s kojením (pokud máš v plánu kojit). Hodně štěstí a držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to vpohodě, zvlášť ze začátku - do toho půl roku určitě. To je mu navíc podle mě i docela jedno, kdo ho hlídá a většinu času stejně spí. Akorát čtyři hoďky bez krmení ti zřejmě nevydrží, tak buď odstříkané mlíčko, nebo UM (ale panují obavy dát flašku, že zbojkotuje kojení). Ideálně, kdyby ti ho někdo zavezl na kojení
.
Po porodu bych to neuspěchala, já kdybych nepracovala na polštáři u počítače, těžko bych v šestinedělí byla schopná něco dělat. Navíc v noci co 2-3 hodiny vstávání a kojení, od 1 do 3 koliky, po těch 3 měsících se to začalo trochu natahovat, ale u 2× za noc to určitě zůstalo. Čtyři hodiny denně dvakrát týdně bych viděla OK, zvlášť jestli to bude třeba květen - září, to může hlídání s prckem korzovat klidně v kočárku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslím, že 2× týdně 4 hodiny je úplně v pohodě.
Já jsem začala pracovat (z domu) cca 14 dní po porodu. Jestli nejsou nějaké problémy tak to dítě fakt jenom jí s spí:-), záleží samozřejmě i jak se budeš cítit ty, přeci jenom budeš v noci víckrát vstávat.
Teď s dvouleťákem je to podstatně horší, ten spí už jenom 1 denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala pracovat dva dny v týdnu, když bylo malýmu měsíc, náročný to je, ale zvládnout se to dá. Největší problém je u nás hlídání, pokud to máš zmáknutý, bude to OK.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jsem OSVČ a jelikož nemam nárok na mateřkou a s rodičákem to nebude moc valné, chtěla bych pracovat s miminkem. Nemáte někdo zkušenost s prácí s malým miminkem?? Ja bych dělala asi 2 dny v týdnu tak 4 hodiny… Hlídaní bych měla zařízené, jen pořád nevím zda to lze zkombinovat…