Práce v Rakousku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3407
23.2.12 22:19

Práce v Rakousku

Dobrý den,

manžel se chystá pracovat v Rakousku. Potřeboval by zjistit jak to je při práci v zahraničí s daněmi a se zdravotním a sociálním pojištěním. Platí se daně i pojištění v Rakousku, nebo zde v ČR? Nemáte prosím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
23.2.12 22:33

to záleží na mnoha okolnostech… :nevim: bude tam jako zaměstnanec? pokud ano, bude to za něj hradit zaměstnavatel (stejné jako u nás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3407
23.2.12 22:44
Black_Orchids píše:
to záleží na mnoha okolnostech… :nevim: bude tam jako zaměstnanec? pokud ano, bude to za něj hradit zaměstnavatel (stejné jako u nás).

No bude tam normálně jako zaměstnanec v podniku. Jak je to s daněmi u nás? Když platí tam tak zde neplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
23.2.12 22:48
sinaii píše:
Black_Orchids píše:
No bude tam normálně jako zaměstnanec v podniku. Jak je to s daněmi u nás? Když platí tam tak zde neplatí?

já žila v Německu - byla jsem tam také jako zaměstnanec, firma platila veškeré zdrav. a soc. i důchodové. Odpracované roky se počítali do našeho systému. Jak jsem se vrátila, tak jsem DP podávala až od měsíce, co jsem byla už zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3407
23.2.12 22:51
Black_Orchids píše:
sinaii píše:
Black_Orchids píše:
já žila v Německu - byla jsem tam také jako zaměstnanec, firma platila veškeré zdrav. a soc. i důchodové. Odpracované roky se počítali do našeho systému. Jak jsem se vrátila, tak jsem DP podávala až od měsíce, co jsem byla už zpět.

Mockrát děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.2.12 23:12

Je to stejny jako v Nemecku, jak pise Black. Jen doplnim, pokud tam budes s nim a pracovat nebudes, muzes se zdarma pripojistit k jeho zdr. pojisteni :palec: Ted se tam zrovna stehujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
24.2.12 08:30

teď mě ještě napadlo - on je v ČR taky jako zaměstnanec nebo je třeba OSVČ nebo podniká? Pokud má IČO, tak je potřeba tady tu živnost pozastavit - podobu zaměstnání v Rakousku (a daně platit nebude, stejně tak jako zdr, soc, důch. ale je to potřeba na všech úřadech nahlásit).
Ještě k těm daním tam - můžete si zvolit daňovou skupinu (je jich 5) - záleží, zda ty tam budeš taky pracovat, zda máte děti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3407
24.2.12 09:09
Black_Orchids píše:
teď mě ještě napadlo - on je v ČR taky jako zaměstnanec nebo je třeba OSVČ nebo podniká? Pokud má IČO, tak je potřeba tady tu živnost pozastavit - podobu zaměstnání v Rakousku (a daně platit nebude, stejně tak jako zdr, soc, důch. ale je to potřeba na všech úřadech nahlásit).
Ještě k těm daním tam - můžete si zvolit daňovou skupinu (je jich 5) - záleží, zda ty tam budeš taky pracovat, zda máte děti atd.

On je v ČR zaměstnanec. Děti máme tři. Já tam pracovat nebudu, budu tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3407
24.2.12 09:47

Black- můžu ještě doplnit pár věcí? On bude dělat v Rakousku, přes týden, na víkendy bude jezdit domů. POkud by byl nemocný nebo měl nějaké ošetření v nemocnici, kdo to bude platit? Nebo když se mu to stane v Rakousku, právě nevím, jestli to bude všechno hradit rak.pojištěovna nebo kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.2.12 10:35
sinaii píše:
Black- můžu ještě doplnit pár věcí? On bude dělat v Rakousku, přes týden, na víkendy bude jezdit domů. POkud by byl nemocný nebo měl nějaké ošetření v nemocnici, kdo to bude platit? Nebo když se mu to stane v Rakousku, právě nevím, jestli to bude všechno hradit rak.pojištěovna nebo kdo?

Pokud bude mit rakouskyho zamestnavatele, ten mu bude platit zdravotni pojisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
7.3.12 13:33

Ted nevím jestli nenapíšu blbost ale manžel chce jít taky pracovat do rakouska. Dělá tam jeden známý.Je vedený jako rakouský zaměstnanec,zaměstnavatel za něj platí rakouské daně a soc+zdr rakouské. Na víkendy jezdí domů a platí si v česku taky sociální a zdravotní..daně už né..Ale s tím platem co tam bere ho cca 3 tis za české sociální a zdravotní vůbec nerujnují..Prej má jako řidič kamionu 60 000,–..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ladidas
9.5.12 18:27

dotaz

dobrý den,chtěl jsem se vás zeptat zda by jste nevěděla o nějaké práci? je mi 32 jsem ženatý a mám dvě děti.už jsem zoufalí z toho jak nemůžu najít práci,tak hledám něco rakousko-německo,ale nedaří se.jen s němčinou jsem na čtýru.tak jak budete moct napište.děkuju předem.ladidas

• Citovat
  • Upravit
kopretinka336
14.5.12 13:14

ahojte prosim vas nevite nekdo o praci v rakousku poblis hranic auto mame s pritelem vlastni .prosim o radu dekuji

• Citovat
  • Upravit
29730
14.5.12 13:53
@kopretinka336 píše:
ahojte prosim vas nevite nekdo o praci v rakousku poblis hranic auto mame s pritelem vlastni .prosim o radu dekuji

O praci nevim, ale auto mejte radsi nevlastni ;) Dovedela jsem se, ze pokud sem jezdi nekdo za praci autem, nestaci mu cesky pojisteni, musi mit i rakousky. Tak si to radsi zjisti, ja byla dost prekvapena. Lidi to resi tak, ze maji auto pujceny a to se doklada zas potvrzenim. :roll: Aspon tak mi bylo receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
30.6.12 19:14

Ahoj holky, muž chce jít pracovat do Rakouska, je vyučený zámečník, ale manuálně zvládne snad vše. Tady staví regály a bere 12.000Kč, což je docela mazec… :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat