Práce v Rakousku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
1.1.15 22:48

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Nastoupila jsem v Rakousku do zaměstnání a i přes neustálé uhánění vedoucích jsem nedostala ani po 7 dnech pracovní smlouvu ani Dienstzettel. Pak jsem z vážného důvodu operovaného ramene musela jet do nemocnice a v ten den nemohla dorazit do práce. I přes telefonickou omluvu mi zaměstnavatel oznámil, že už nemám chodit. Již je to měsíc a já neobdržela výplatu za odpracovaných ca 80 hodin. Mohu se vůbec někam obrátit o pomoc (úřad), když nepomůže výzva přímo k zaměstnavateli a když jsem byla v podstatě zaměstnána nedobrovolně na černo? Mockrát děkuji za jakoukoli pomoc. S pozdravem Nikol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
1.1.15 22:53
@kocicice píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Nastoupila jsem v Rakousku do zaměstnání a i přes neustálé uhánění vedoucích jsem nedostala ani po 7 dnech pracovní smlouvu ani Dienstzettel. Pak jsem z vážného důvodu operovaného ramene musela jet do nemocnice a v ten den nemohla dorazit do práce. I přes telefonickou omluvu mi zaměstnavatel oznámil, že už nemám chodit. Již je to měsíc a já neobdržela výplatu za odpracovaných ca 80 hodin. Mohu se vůbec někam obrátit o pomoc (úřad), když nepomůže výzva přímo k zaměstnavateli a když jsem byla v podstatě zaměstnána nedobrovolně na černo? Mockrát děkuji za jakoukoli pomoc. S pozdravem Nikol

Obrat se na Arbeiterkammer oni ti poradi ;)
 http://www.arbeiterkammer.at/index.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.1.15 10:04

Haku: Děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
3.1.15 19:39
@kocicice píše:
Haku: Děkuji! :kytka:
;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
8.1.15 14:24

Dobry den
omlouvam se, ze pisu az ted, ale trajdal jsem po svete.
Ptal jsem se tady kolegu v praci a je to divne. Normalne se zde dava smlouva automaticky pri nastupu (maji tu na to nejaky zakon ci narizeni). Takze zbyva otazka, jake zamestnani to bylo, zda to bylo pres agenturu, nebo jste si to nasla sama.
Myslim si, ze nemate zadnou sanci z nich penize dostat, protoze nic nemate v ruce. nesetkal jsem se s tim, pracuji tu uz dlouho, ale tohle slysim poprve.
Je mi lito, ze Vam nemuzu vic poradit ani pomoct. Snad jen jedine priste trvat na pracovni smlouve pred nastupem do prace, jedine tak mate jistotu, ze dostanete to co Vam nalezi.
S pozdravem Martin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
16.1.15 08:43

Ahoj holky,
ráda bych se přidala k diskusi se svým příspěvkem. Můj manžel s kolegou se snaží najít si práci v Rakousku, jako instalatéři. V tomto oboru tam mají prý docela šanci, problémem je asi nejvíce jazyk. Má nějaké základy ze školy, chodí aj na doučko, ale potřebovali by někoho do party, kdo německy už umí. Pracanti jsou to pořádní a práci dělají poctivě, na pár nabídek už se na rakouském portálu dívali. A vždy je tam logicky ten jazyk základ. Pokud by jste některá nebo váš muž věděli o nějaké práci nebo někom, kdo by se k nim rád přidal, byla bych vám moc vděčná. Říkám si, že tady je to osobnější atmosféra, tak snad nenarazím na podvodníky. Což se nám už stalo. Manžel a jeho kolegové zaplatili každý přes 10000 kč za nějaký mitelung či co, a jen je baba natáhla na fusakli. Papír jim dala, ale slíbená práce najednou nebyla a telefon už nikdo nebral… :pocitac: Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.1.15 13:21

@raciolka Jestli mas FB, mrkni na Cesi a Slovaci ve Vidni. Spis najdete nekoho tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
16.1.15 13:37

@asha děkuju za informaci, mrknu tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.9.15 13:33

Ahoj, ráda bych se ptala jak je to když muž má smlouvu v Rakousku a v ČR vedlejší osvc a fakturuje jen pro ČR. Na CSS z mu řekli, že se musí nahlásit na sociálku v Rakousku a tam odvádět soc. pojištění. jak to je? Děkuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
6.10.15 13:56

Od ledna letosniho roku je tu novy zakon. Ten vyzaduje, ze pokud clovek pracuje v Rakousku, musi odvadet dane tady. Zmenilo se toho hodne a ten zakon je obsahly, vyzaduje napriklad dorovnani do minimalni rakouske mzdy atd, proste papirovani.
Nejsme tedy osvc, ale normalni zamestnanec, danil jsem jak v Rakousku tak v CZ, pak jsem pozadal o vyjimku, tu mi financak udelil a danim uz jen tady, ale k tomu musim mit formular o prislusnosti k pracovnim predpisum tkz. A1. Jako zamestnanec jsem musel podstoupit docela slusne kolecko byrokracie, silne pochybuji o tom, ze pro osvc to bude lepsi. A jen pro info, dane jsou tu uplne jinde nez v CZ :cert:
Jsem zamestnany v rakouske firme a vim, ze se to kontroluje a maji tu z toho docela vitr, protoze pokuty jsou neskutecne vysoke a rakouska financni policie neni organ, ktery by smlouval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.12.16 08:08

Dobrý den. Také já se přidám s dotazem a předem děkuji za odpovědi a radz.
Začala jsem před krátkou dobou pracovat v rakousku jako pečovatelka, ale došlo k nějakým větším neshodám s agenturou a nevím, jak vše po Novém roce dopadne, jestli nakonec nebudu muset pozastavit živnost. Poradíte mi prosím někdo, co k tomu budu všechno potřebovat a kam to budu muset všude nahlásit??? Podotýkám, že moje němčina je zatím velmi slabá.
Děkuji ještě jednou a včem přeji klidné a zdravíplné svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat