Nástup do prvej práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
286
24.2.12 18:50

Nástup do prvej práce

Ahojte, o týždeň, teda od 1.3. nastupujem do svojho prvého zamestnania. V máji 2011 som zoštatnicovala na VŠ ekonomickej (titul ing) a po náročnom období 10 mesiacov hľadania práce sa to konečne podarilo…

…musím však povedať, že mám neskutočný strach. Vôbec neviem, čo očakávať, už teraz cítim neskutočný stres. Pracovať budem ako špeditérka vo firme s medzinárodnou kamiónovou dopravou. Čiže budem stále na telefóne a budem využívať hlavne angličtinu.

Prosím o vaše príspevky, či už o tom ako ste zvládli prvé dni/týždne v práci, ako to prebiehalo, na čo sa mám pripraviť…Určite by som privítala i príspevok od niekoho, kto sa práve práci špeditérky venuje… :) :kytka: Ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
24.2.12 18:59

Ahoj, drzim moc palce, v prve dni sa vela pytaj a uc a smaz zapajat aktivne a ostatme uz pojde samo, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
24.2.12 19:15

ahoj, ja delala na spedici celni deklarantku a pozdeji i spediterku. dodnes si vzpominam, ze jsem po par dnech doma brecela, ze jsem uplne hloupa a vubec nechapu, co mam v praci delat. nerozumnela jsem oprvadu vubec nicemu! no a asi po mesici uz jsem byla schopna pracovat samostatne s kontrolou nadrizene, po zkusebce uz jsem byla uplne samostatna, za rok jsem byla vedouci deklarace :lol:

niceho se neboj, dostanes se do toho, spedice neni tak tezka co se PC programu tyce, je to hlavne o telefonovani a smlouvani cen, me osobne sice spedice jako takova moc nebavila, ale pokud bych takovou praci po materske zase nasla, byla bych rada

a jinak doporucuju si delat poznamky, ja si ze zacatku psala postupy do sesitu, presne krok za krokem ke kazdemu pripadu zvlast - no a moje poznamky pak mnohokrat vyuzivaly i kolegyne, kdyz se treba delal pripad, ktery jsme resily jen jednou za cas apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
24.2.12 19:20

Stresovat sa fakt nemusis :D . Budes nova a este aj absolventka to znamena, ze kazdy vie, ze nic nevies :lol: …resp. kazdy ti bude vsetko vystvetlovat. Pri zaskolovani ti odporucam vsetko zapisovat :D …isto toho nebude malo a aspon ukazes, ze to beries vazne. Nie je totiz nic horsie ako zaskolovat niekoho kto si nic nezapisuje a na tu istu vec sa pyta 10×.
Ja som mala tiez moju prvu pracu ako spediter (Rhenus Logistics), ale dlho som tam nevydrzala … iba cca. 10 mesiacov…to bola strasna firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
24.2.12 20:03

Ďakujem :) budem sa snažiť trošku ukľudniť…ja som proste taký malý „stresant“ a strašne sa bojím nových vecí. Vlastne mám strach z dvoch vecí: 1) ako zapadnem medzi ľudí, ako ma príjmu, či im budem sympatická…2) samotná práca, či to budem zvládať a nebudem tam za blbca.
Sú to také úplne zmiešané pocity, na jednej strane som neskutočne spokojná, že som si prácu našla. Konečne si budeme môcť splniť sen o svojom vlastnom bývaní, len s platom manžela by sme hypotéku nedostali…

ach jaj…tak snáď to nebude až také strašné a zvyknem si :)mňa osobne strašne znervóznilo to, ako majiteľ firmy hovoril, že je to práca náročná na psychiku a nie každý ju zvládne, že veľa ľudí proste utieklo z práce… 8o čo si má potom človek o tom myslieť…???? :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.2.12 20:06

Jak píše Moni, všichni ví, že nic nevíš :D :hug:
Ale vzpomněla jsem si na sebe, jak jsem krátce po nástupu do první práce občas utíkala na záchod, abych se tam uklidnila :oops: Přitom na mě byli fakt hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
25.2.12 07:10

ja jsem taky stresant :lol: mivam i zaludecni neurozu pred novou praci, i kdyz vekem se to lepsi :lol:

spedice je opravdu narocna, to ti nelhal, ale jak se do toho dostanes, zjistis, ze je to rutina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
25.2.12 11:43

Spedicia je narocna, ale zas sa tam vela veci naucis…a potom si mozes najst inu pracu…uz budes mat prax :palec:
Budes non-stop telefonovat :) …ale zvyknut sa na to urcite da.
Vzhladom na to ze si mlada a este plna pracovneho elanu, tak to 100%zvladnes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
26.2.12 11:26

Ďakujem kočky… :) povzbudili ste mna… :dance: ešte si užívam posledné dni voľna, … a vo štvrtok začíname… ;) no snáď to nakoniec až taká katastrofa nebude… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
1.3.12 18:31

Ahojte, takže môj prvý pracovný deň je za mnou. Musím povedať, že to bolo hrozné, hrozné a hrozné…cítila som sa úplne hrozne, ako najväčší neschopák na svete…a to som vlastne ani takmer nič nerobila. Vlastne nikto ani nemal na mňa čas, tak som len sedela, pozerala a počúvala, aktívne naberala informácie o práci ostatných. Neviem, čo mám očakávať zajtra, len dúfam, že bude lepšie a nezdupkám… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
1.3.12 19:48
teeerinka píše:
Ahojte, takže môj prvý pracovný deň je za mnou. Musím povedať, že to bolo hrozné, hrozné a hrozné…cítila som sa úplne hrozne, ako najväčší neschopák na svete…a to som vlastne ani takmer nič nerobila. Vlastne nikto ani nemal na mňa čas, tak som len sedela, pozerala a počúvala, aktívne naberala informácie o práci ostatných. Neviem, čo mám očakávať zajtra, len dúfam, že bude lepšie a nezdupkám… :oops:

Klid :hug:
Má to tak každý :) Za čas se nad tím budeš jen usmívat. Ale teď je to hrozný, já vím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
2.3.12 09:22
teeerinka píše:
Ahojte, takže môj prvý pracovný deň je za mnou. Musím povedať, že to bolo hrozné, hrozné a hrozné…cítila som sa úplne hrozne, ako najväčší neschopák na svete…a to som vlastne ani takmer nič nerobila. Vlastne nikto ani nemal na mňa čas, tak som len sedela, pozerala a počúvala, aktívne naberala informácie o práci ostatných. Neviem, čo mám očakávať zajtra, len dúfam, že bude lepšie a nezdupkám… :oops:

To je v pohode…uvidis behom skusobnej doby tj. za 3 mesiace uz toho budes vediet vela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat