Let letadlem se zánětem uší

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
132
14.5.25 12:00

Let letadlem se zánětem uší

Zdravím, jsme akorát s malou 4 roky na dovolené na Maledivách a dostala tu zánět do uší, bolí ji obě uši a od včera má atb sirup i kapky přímo do uší, dnešní noc byla naprosto šílená, měla velké bolesti. Přes den je to lepší ale má teplotu 38 a každých 6 hodin dávám Nurofen na bolest. Za nějakých 30 hodin letíme domů a mám velkou hrůzu z cesty letadlem ….. doktor tvrdil že do letadla může ale jsem z toho v nervu, čeká nás nejdřív let hydroplánem, potom let do Dubaje a nakonec z Dubaje do Prahy. Zažil někdo podobnou situaci? Jsou uši při letu bolestivé? Samozřejmě budu vybavena Nurofenem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5116
14.5.25 12:34

Zkusenost mam jako dospela. Letela jsem z dovolene se zanetem ucha, mela jsem ATB. Bolest se v tom letadle nijak nezhorsila. Pokud mate jeste 30h tak snad atb uz trochu zaberou, a bolet ji to uz tak moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.5.25 12:43

Syn letěl jednou dokonce s drénem :? A vůbec nebyl problém. Antibiotika by měla do té doby zabrat, tak se dopředu neboj, to zvládne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
14.5.25 12:54

Do odletu máte ještě daleko, to ta antibiotika zaberou. Bude to dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.5.25 14:29

A má zánět středního ucha nebo zvukovodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.5.25 14:31
@Janli píše: Více

Pochopila jsem že zvukovodu, má to v obou uších … každopádně žádné ucho nepíchali a dali jen atb a kapky do uší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.5.25 14:49
@Liiiiiiinda píše: Více

Nemáš sebou pro vás ibalgin? Na cestu bych jí nedávala nurofenový sirup, ale rozdrtila tabletu ibalginu. Pak máš zaručenou účinnost, ten sirup je vesměs na prd. A taky bych vygooglovala podle váhy nejvyšší možnou dávku. Dcera na záněty zvukovodů trpí a v letadle jí bylo ouvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.5.25 14:52

Podle příbalového letáku má mít 5ml ale dle kg dávám 7,5ml…. Tenkrát mi doktorka říkala te můžu dat maximálně 10ml kdyz bude nejhůř …. Možná ji dám na let tech 10 … uvidíme jestli uz atb zaberou na zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.5.25 15:03

Jako on ji na bolest ten Nurofen funguje, vždy po těch 6ti hodinách začne naříkat a plakat …atb bere každý den a má je na 4 dny, zítra v poledne dostane třetí dávku a letíme večer, potom už má jen jednu dávku v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
14.5.25 15:45
@Liiiiiiinda píše: Více

no jestli má zánět zvukovodu, tak by to mělo být v pohodě, ale pokud má zánět středního ucha, tak jí to může hodně bolest. Má i rýmu? My nedávno letěli, dcera měla rýmu cestou tam a stěžovala si že jí bolí dutiny, já letěla s rýmu zpět a při přistávání mě tedy dost bolely uši. Ale trvalo to jen po dobu klesání. Vzlet by měl být v pohodě, let taky a potíže mohou nastat při sestupu letadla změnou tlaku. Jestli má rýmu tak pořádně prokapat nos uvolňujícíma kapkama a při přistávání popíjet nebo cucat bonbony. Jestli má opravdu jen vnější ucho, tedy zvukovody, tak tam by problém být neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
14.5.25 16:16
@Lucka1111 píše: Více

Je to zvukovod, rýmu nemá ani není nachlazena ….. no tak snad to zvládneme, moc všem děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí