Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No tak si vem kinedryl a pytlík na blití. Když se ti udělá špatně, nebudeš první ani poslední.
Jestli se bojíš jen toho, že ti bude v letadle blbě, tak si na nevolnost dej podle návodu Kinedryl, bere se preventivně. Nebo se poraď s tvým praktikem, co by doporučil (třeba i něco na nervy?). Ale já jako malá / mladá na nevolnosti v autě trpěla, v autobuse to bylo lepší, teď v dospělosti to skoro ustoupilo, ale stejně se mi někdy v autě lehce šoufl udělá. Ve vlaku nebo v letadle se mi teda neudělalo nikdy blbě ani náznakem. Znám jenom lidi, kterým bylo v letadle blbě proto, že se prostě ožrali. Když je letadlo ve vzduchu, tak vlastně ani nepoznáš, že se pohybuje (pokud nejsou turbulence, to je dost podobné většímu drncání, horší jsem nezažila). Tam ta nevolnost podle mě zdaleka tolik nehrozí. Takže když se ti nedělá blbě v autě, nemělo by ani v letadle.
@TRG píše:
Jestli se bojíš jen toho, že ti bude v letadle blbě, tak si na nevolnost dej podle návodu Kinedryl, bere se preventivně. Nebo se poraď s tvým praktikem, co by doporučil (třeba i něco na nervy?). Ale já jako malá / mladá na nevolnosti v autě trpěla, v autobuse to bylo lepší, teď v dospělosti to skoro ustoupilo, ale stejně se mi někdy v autě lehce šoufl udělá. Ve vlaku nebo v letadle se mi teda neudělalo nikdy blbě ani náznakem. Znám jenom lidi, kterým bylo v letadle blbě proto, že se prostě ožrali. Když je letadlo ve vzduchu, tak vlastně ani nepoznáš, že se pohybuje (pokud nejsou turbulence, to je dost podobné většímu drncání, horší jsem nezažila). Tam ta nevolnost podle mě zdaleka tolik nehrozí. Takže když se ti nedělá blbě v autě, nemělo by ani v letadle.
přesně… pokud by nevletěli do bouřky, tak by turbulence měly být minimální a z těch blbě nebývá vůbec
kromě zaléhání uší by neměl být v letadle žádný problém
Mně se dělá špatně v autě (na zadním sedadle) i v autobuse, ale v letadle mě nikdy žádná nevolnost nepostihla… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsmenuji se nikola.
V lete jedeme na dovolenou docela se bojím ze mi bude v letadle blbě ze budu zvracet a podobně.
V autě mi sice špatně není ani ve vlaku ani v autobuse
Ale bojím se ze v letadle bude někdo nějakou pomoc na uklidnění nebo něco?
ne nikdo ze záchranky tam nelítá, jen palubní personál
blicí pytlík máš před sebou na sedadle, můžeš ho kdykoliv použít
jak už je tady napsané, není důvod jančit, sedni si doma pust si vysavač a je to úplně stejné jako když letíš, s tím rozdílem, že ti nikdo nekope do sedadla a neječí do ucha. Úspěšný let
Pokud vám není špatně v autě, je to v letadle nepravděpodobné. Ale klidně si preventivně můžete vzít Kinedryl nebo tak něco. Nebojíte se spíš letět?
Příspěvek upraven 18.04.22 v 14:46
@Moringa píše:
Mně se dělá špatně v autě (na zadním sedadle) i v autobuse, ale v letadle mě nikdy žádná nevolnost nepostihla…
to znám z dětství, to bylo hrozné, k tomu ten smrad z auta..je to nerovnováha ve středním uchu. Tak jak jsme v dětství chodily na kolotoče, dnes to jen vidím a je mě zle
Příspěvek upraven 18.04.22 v 14:47
@DanielaD píše:
to znám s dětství, to bylo hrozné, k tomu ten smrad z auta..je to nerovnováha ve středním uchu. Tak jak jsme v dětství chodily na kolotoče, dnes to jen vidím a je mě zle
Mám to taky tak. A ještě když někdo řídí tím stylem brzda-plyn, to se mi dělá spolehlivě šoufl i dnes.
@lucad77 píše:
Mám to taky tak. A ještě když někdo řídí tím stylem brzda-plyn, to se mi dělá spolehlivě šoufl i dnes.
jj to je hodně fuj ![]()
Nesnáším výšky a vzadu v autě je mi blbě. Kupodivu létat se vůbec nebojím a nic mi není, tedy krom brnění nohou a zadku 😆
@Anonymní píše:
V lete jedeme na dovolenou docela se bojím ze mi bude v letadle blbě ze budu zvracet a podobně.
Z toho, ze ti bude blbe mit strach nemusis, snad nikdo nezvraci, ja se vzdy bojim turbulenci atd. okamzite se mi vybavi ruzne pady a zkazy letadel
dej si panaka a budes v pohode.
Vem si kynedril a máš klid.. na dovolenou tam jsem machrovala a nazpět už zobala
nedělalo mi to dobře ani trochu