Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, chci se zeptat, jestli je tu z vás někdo, kdo už letěl se společností Skyline express airlines do Egypta, které si pronajímá CK Blue style??Letos v dubnu máme s rodinou letět do Marsa Alam, ale z toho, co se objevuje poslední dobou ve zprávách se mi dělá trochu mdlo. Je tu někdo kdo už letěl nebo má letět? Díky moc ![]()
Já nechci být rýpavá, ale já bych byla nervózní už z toho zájezdů od Blue style jako takového. Ale já mám vůči této cestovce dost zásadní výhrady celkově.
Jinak ona zpoždění a rušení letů se dějí poměrně běžně. Já nedávno uvízla na celý den ve Varšavě, bylo to s polskými aerolinkami. U charterových letů na dovolenou není hodinové zpoždění žádná míra. To, že zrovna tuto společnost aktuálně nejvíce propírají noviny a nespokojení klienti je teda fakt, na klidu to nepřidá. Ale v podstatě bych počítala s velkým zpožděním při dopravě, jinak nic. Letecká doprava je jedna z nejbezpečnějších.
Hele, Travel Service je taky společnost, která má u letadel technické a bezpečnostní problémy. (viz let bez motoru přes půlku Evropy
) Navíc spoustu cest ani nelítá s vlastními letadly, běžně si pronajimala komplet letadla i s personálem třeba z Mongolska. A to tedy dost opoužívaná letadla.
takže ne, rozhodně se nemáš čeho bát, o propad v bezpečnosti se faaakt nejedná ![]()
Musím říct, že s Blue Style jsme byli několikrát na dovolené a vždy super. V Egyptě jsme byli ale jen se SmartWings, teď když jsem zjistila, že od podzimu 2024 přešli na ukrajinské aerolinky (které sice vlastní Turci, ale zaměstnanci i letadla jsou ukrajinská), už s nimi nepoletím. Letadla mají stará, poruchová, špinavá, posádka nepříjemná. Tedy do Egypta už s jinou CK.
Děkuji Yasmen a nozu za jakési takové uklidnění. Říkám si to tak nějak podobně, že bát se bude třeba jen zpoždění, tím myslím velkého několikahodinové ho, které s dítětem je vždycky víc nepříjemné než když letí dospěláci sami. Já naopak moc s cestovkami ani létáním jako takovým moc zkušeností nemám. Minulý rok s Blue style a Smartwings do Egypta vše v pořádku. Tak děkuji za příspěvky a kdyby se objevil někdo, kdo už letos letěl s touto společností, tak budu ráda za jakékoliv zkušenosti ![]()
Skyline Express je nová společnost a moc recenzí na ni zatím není, ale podle dostupných info používají starší letadla a byly hlášené nějaké zpoždění. Pokud máš obavy, sleduj aktuální zkušenosti cestovatelů ve facebookových skupinách, tam lidi sdílí čerstvé info. Případně se zkus zeptat přímo CK, jestli by šlo letět s jinou společností.
Já už právě dlouhodobě Facebook nemám. Vím, že je tam hodně diskuzí na toto téma, ale nemám tam přístup, tak zkouším jestli některá z vás tady už neletěla se Skyline( třeba alespoň jedna pozitivní nebo normální zkušenost). Jinak myslím, že cestovka má teď nasmlouvané jen je a s nikým jiným nelétá, teda alespoň do Egypta ne.
Například jedna zkušenost (ne moje), že při letu z Egypta na palubě jedno wc nefunkční a druhé značně špinavé. Nejde o hodinový let, kde člověk ani wc nepotřebuje a navíc z těchto oblastí, se vždy pár lidí v letadle najde, kteří mají faraona a to teprve musí být peklo…
Ahoj, právě jsme se vrátili z Marsa, tam i zpět ok a na čas. Jen tedy doporučuji vzít si jídlo a pití. Na palubě po startu a před přistáním pouze kelímek vody. Hezkou cestu ![]()
@Honey12 píše: Více
Dlouhého zpoždění se neboj, pokud bude nad 3 hodiny, tak máš nárok na odškodnění, za každou osobu, 10 000.
ne, že by ti to v té chvíli pomohlo s brečícím dítětem, ale můžeš se tím chlácholit a bez výčitek si jít něco koupit do duty-free ![]()
Letěli jsme minulý týden. A vše naštěstí proběhlo naprosto v pořádku. Kauza okolo společnosti je trochu moc nafouklá a akorát jsou z toho lidé nervózní. Interiér letadla působí naprosto normálně. Personál funguje. Člověk nemůže u nízkonákladových letů očekávat servis a pohodlí jako třeba s Emirates. Je pravda, že mají problémy se zpožděním, ale podle všeho jsou to technické problémy typu nefunkčního čidla atp. A bezpečnostní pravidla jsou naštěstí nastavena tak, že letadlo neodletí když není na 100% v pořádku. Takže jediný problém, který může nastat je to zpoždění, které je určitě nepříjemné, nikonu bych ho nepřála ale prostě se to občas stává. Nám třeba i u Emirates let úplně zrušili kvůli počasí a nazdar, postarej se sám. Problémy k cestování prostě občas patří. ![]()
Leťela jsem s nimi v polovině prosince a žádný problém, jen vše v azbuce a personál rusky mluvící.
Ahoj, ve čtvrtek jsme s touto společnosti do Egypta letěli, vše v naprostém pořádku.. ![]()
Letěli jsme s nimi a vse ok, spíš problém byli někteří spolucestující, to co po nich zůstalo v letadle, se nedá ani komentovat
,zda-li by si doma udělali takový bordel?