Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, chystám se koupit draka. Ráda bych, aby vydržel déle než jednu sezónu. Podělte se, prosím, o zkušenosti, hlavně co se týče materiálu a tvaru.
Určitě zkusíme vyrobit i nějakého samy, ale mám trochu pochybnosti o jeho letových vlastnostech ![]()
Předem děkuji za příspěvky ![]()
Ahoj,
my máme tohoto létajícího draka a létá výborně i malé se moc líbí ![]()
Lalusku - ten se mi taky líbí
Ten je tuším z igelitu, netrhá se?
my máme z látky, má dvě držadla a dvě šňůry, do každé ruhy jednu, položíš ho…jdeš asi 15 m daleko…musíš ho položit protí větru, jen zatáhneš obouma dvouma rukama on vzlítne a pak už jen taháš levou nebo pravou podle toho kam ti letí aby nespadl, perfektní věc…poštíváme s manžou jen tak ![]()
Nám včera létal úplně obyčejný za padesátikorunu z nějakého supremarketu. Chce to taky správné počasí, větrno stále, ne nárazově.
Stejně tyto draky neuznávám. Přála bych si nějakého kvalitního papírového jako z dob našeho dětství. Děda vyráběl a drak vydržel několik sezon. Co si pamatuju, je to celkem precizní modelářská práce, musí se měřit na milimetry, jinak nelétá ![]()
Bohužel, už není nikdo, kdo by u nás uměl draka vyrobit.
Moc jsem neporadila, omlouvám se, nechala jsem se unést vzpomínkami
Taky budu ráda za jakýkoliv tip na krásného papírového draka jako z minulých dob. Dnešní kýče nemusím.
JO, Jani, draci jsou holt aerodynamika… Ale neměl by to být až takový problém. Psaníčko, kosočtverec, šestiúhelník (ze tří špejlí), létající dutá krabice… no a pak látkoví čínští draci. Ti by se při troše dobré vůle dali taky ušít, ovládají se tak jak píše Viky.
Pardon, zapomněl jsem na textilního draka ve tvaru klouzavého padáku pro parašutisty („křídlo“ s obdélníkovým půdorysem).
maxak píše:
Lalusku - ten se mi taky líbíTen je tuším z igelitu, netrhá se?
jojo z igelitu, zatím se nám nestalo, že by se roztrhl…no teda jen šňůrka, ale protože manža zachytl o dráty ![]()
Ještě jsem si vzpomněl na drobnost - draci, kteří se řídí dvěma šňůrama, nesmí mít ty šňůry z umělých vláken. Ty totiž délkoě zapruží při nárazu větru - a drak ztratí stabilitu a jde k zemi. Jako kluk jsem tak dva řiditelné draky odepsal, než jsem přišel na jednoduchou věc - na šňůry jedině jutový nebo bavlněný provázek, ten nepruží… ![]()
Ahoj, děkuji všem za příspěvky! Tak draka už jsme pořídili - konkrétně tohoto http://www.hracky-pisko.cz/…-p-2554.html?… , je z nylonu a létá skvěle
Slyšela jsem ale dobré reference i na toho z igelitu ![]()
Ahoj holky, kde jste letos kupovaly draky? Stačí jednosezónní
Díky za tipy ![]()
Nejlepší je podívat se na nějaké draky, které jsou z takového „priorkového“ materiálu… Řekla bych, že tenhle by mohl vydržet i víc sezón ![]()
http://www.google.cz/imgres?…
@ClaudiaCardinale píše:
Nejlepší je podívat se na nějaké draky, které jsou z takového „priorkového“ materiálu… Řekla bych, že tenhle by mohl vydržet i víc sezón
http://www.google.cz/imgres?…
ten vypadá dobře, jen kde ho shánět osobně:D
My si loni vyrobili vlastního z takové plášťoviny
Zítra ho půjdeme provětrat, už se hrozně těším ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Ahoj holky, kde jste letos kupovaly draky? Stačí jednosezónníDíky za tipy
Kupujeme ve Wiky za cca 70Kč. Někdy vydrží i dvě sezony ![]()
@Z.jev píše:
Kupujeme ve Wiky za cca 70Kč. Někdy vydrží i dvě sezony
Můžeš ukázat jakého? ![]()