Můžu letět letadlem v v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
8.9.08 14:59

Létání v těhotenství

Maminky, mám na vás obrovskou prosbu o radu. S manželem jsme ještě předtím, než jsme zjistili, že čekáme mimi, koupili letenky do Paříže. Máme letět na konci září…Problém není ani tak, jestli se může létat v těhotenství nebo nee, ale to, že mám strach z výšek a uzavřených prostor a netuším, co se mnou letadlo udělá, protože jsem ještě nikdy neletěla. Co byste radily? Letenky byly v akci, takže bychom v nejhorším případě oželili penízky za ně, hlavně abychom měli jistotu, že je vše v pořádku…Ale zase na druhou stranu.....už bychom se do Paříže asi hned tak nepodívali s malým prckem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
8.9.08 15:36

Mishutko - kliiiid. Jen let a krasne si to s manzelem uzijte. To, ze jsi tehotna, zadna rizika nezvysuje. Do Parize je to coby kamemen dohodil. Nez jsi uvedomis, ze letis, budes tam.
 Jana.

• Citovat
  • Upravit
20656
8.9.08 15:41

rozhodně leť … létání je podle mě krásné (ale mě nedělají problém ani výšky, ani uzavřené prostory) a Paříž stojí za to vidět ještě dokud jste BEZ dětí :lol:

Miminku to neublíží, toho se bát nemusíš (sestra létala celé první těhotenství mezi Prahou a Bruselem až do 30tt), navíc létání je jedním z nejbezpečnějších způsobů a hlavně velmi pohodlné! Takže něco dobrého s sebou na cucání na zalehlé uši, nebo žvýkačku, manželovi případně drtit ruku, ale hlavně si to užít … třeba uvidíte Eiffelovku z letadla, což mě se ještě nepodařilo, ptž jsem tam zatím vždy byla jen autem nebo busem, ale to je děsně daleko a pro těhu horší než ta chvilka vzlétnutí a přistání, kdy to někdo hůř snáší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
8.9.08 16:45

Taky jsem v těhu letěla, byla jsem asi tak 10tt a bylo to v pohodě. Nic se neboj a opravdu si to užij!!! S prckem to už bude hóóódně komplikované! Přejeme krásné zážitky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
8.9.08 17:03

Tak já jsem letěla asi ve 20.týdnu a v noci před letem jsem nemohla usnout, ptože jsem si byla jistá, že prostě spadnem. Když jsme před přistáním kroužili nad krajinou, tak mi bylo jasné, že nás letiště nechce přijmout… Celý pobyt i let zpátky jsem si naopak báječně užila. Jj, ty hormony :wink:

Jen leť, pak bys litovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
8.9.08 19:42

Mishutko, jestli máš strach z výšek, tak doporučuju se nedívat z okýnka, ale třeba si číst nebo prohlížet časopis a zkusit se tak odpoutat od výšky a uzavřeného prostoru. Mně na létání vadí nejvíc vzlétání a přistání, pak je to ok. Nejlíp mi je, když se podává jídlo, to zaměstnám mozek tím a je mi hej :D Já bych se ohledně těhu v prvním trimestru a letu bála jen nevolností, protože jsem od 6 tt s prominutím blila jak amina a nevím, co bych dělala v letadle, protože tam by mi určitě něco smrdělo. Jo a doporučuju si vzít třeba teplé ponožky nebo něco, bývá mi v letadle zima z klimatizace, tak ať nenastydneš. Užijte si to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.9.08 21:23

Maminky, moc vám všem děkuju za vaše rady. Moc si jich cením, protože mi určitě pomohou se lépe rozhodnout. Manžel to udělal chytře, páč mi řekl, že to nechá na mě, ať rozhodnu, jestli poletíme nebo nee, podle toho, jak se na to cítím…a abych pravdu řekla, teď nemám ani strach, ani podobné pocity, spíše pořád ještě převažuje, že se těším na nějaké neznámo, jen prostě nevím, co se mnou udělá ten pocit v letadle. Třeba v červenci jsme byli na Jánošikových dierách na Slovensku…nevím, jestli tam některá z vás byla, ale mně se tam prostě rozklepaly z toho strachu z výšky kolena a ani tam, ani zpět…nikdy jsem takový strach nezažila, tak spíše z něčeho takového mám obavy, abychom to s „fazolkou“ zvládly..ale zase na druhou stranu si říkám, že na takové situace zase musí být letušky školené, jak člověka uklidnit atd…nebo ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
11.9.08 10:20

Chapu ze jsi v Dierach mela strach, byli jsme tam nedavno…ale to je neco jineho nez letani. Vis co udelej, nech se po:,–(it do ulicky a ne k okenku. manzel s epo:,–(i vedle tebe a kdyby neco tak te chyti za ruku. myslim ze to pro tebe bude spis prijemny pocit, myslim kdyz budete nabirat vysku. Behem letu ani nic nepocitis, v klidu si cti a nebo si dej neco dobreho k snedku. Pri pristavani si dej pozor, pokud bys treb amela rymu, mohou ti zalehnout usi az to boli-z pretlaku. V tom pripade je dobre si nos vysriknout nejakymi kapkami, nez pak mit cely zbytek dne bolesti hlavy. Jinak polykej, cucej bonbon, profukuj usi, proste co ti pamaha. Kdyz zjistis, ze let byl fajn, muzes pri zpatecni ceste zase poprosit o misto u okenka a kochat se vyhledem…ono primo dolu neuvidis, bude to jako divat se z vysoke hory a divat se pak na mraky te treba uklidni. Pokud letite nizkonakladovkou a mista se predem nerezervuji, popros letusky pred nastupem do letadla, ze potrebujes sedet v ulicce. tak hodne stesti a romantickou Pariz.
PS: nezapomente se jit vecer uz za tmy projit po nabrezi Seiny s vyhledem na Notre Dame, je tam krasne a vetsinou tam muzikanti na nabrezi hraji a to je pak ta prava francouzska atmoska. Bon Chance!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.14 17:58

muzu letet?

Dobry den, snazime se o miminko ale letimw na dovolenou do turecka. Mohl by let ohrozit tehotentvi ve 4 tydnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.9.14 19:06

Ohrozit embryo v prvním trimestru může spousta věcí. My jsme letěli v 5tt a vše bylo v pořádku. Poprosila jsem o místo v uličce, abych se mohla projít, protáhnout, nemusela otravovat v případě častého chození na toaletu (let trval pět hodin). Můj lékař k tomu jen řekl, ať se nestresuju, letím a užiju si dovolenou! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí