Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,chtěla bych se podělit o skušenosti z potratem.Já jsem měla potrat ve 12 týdnu.Asi tři dny mě bobolívalo bříško a trochu jsem krvácela ale myslela jsem že je to hematonem který mi zjistili asi 14 dní před tím.Bolest se stupnovala az se to nedalo vydržet a musela jsem jet do nemocnice.Tam zjistili že je vše v pořádku i když jsem krvácela víc a ty bolesti byli už nesnesitelný.Plod byl žívy tak mi dali jen nějakou kapačku a dali mě na pokoj.Kapačka trochu zabrala ale pak se to jeste zhoršilo a krvácení taky.Já jsem hned věděla že jed to potrat ale oni mi celou dobu tvdili že to potrat neni že mám asi zánět moč.měchýře..taková blbost!Bolestí jesm se svíjela na posteli tak už jsem nevěděla šíleností co dělat tak jsem vsala a došla si na malou.Takový krve co se ze mě valilo a to se mi hned ulevilo od bolesti.Vzali mě hned na ultrazvuk a tam doktor zjistil že plod byl vypuzen ,tak jsem tam brečela jak blázen,vyšetřil mě i podem a vyndal mi plod.bylo to hrozný jestě že jsem to neviděla.Pak mě odvezli na to vyčištění.Jen nechápu jakto že to nepoznali že se jedná o potrat?Nevím asi by tomu nešlo stejnak zabránit ale zlobím se že mě nechali trpět jak zvíře.Těd jsem 4 den po vyčistění a ještě trochu krvácím to je snad normální ale nevím jesli je normální že mě chvílema hrozně bolej prsa a teče mi znich taková mlečná tekutina,že by se mi tvořilo mlíko?Asi ty hormony neustoupily,achjo jsem stoho docela na dně.Napište mi prosím své skušenosti.moc děkuju.Pája
Ahoj,
je mi to lito. S potratem zkusenost nemam, ale jen ohledne te tekutiny. Je to kolostrum a me se vzdy spousti jakmile otehotnim (vlastne si diky tomu nemusim delat zadny test). Takze se toho nedes. Jak se srovnaji hormony, tak to zmizi.
Preji at se vam brzy zadari a dockas se miminka.
Terik
Pájunko, chápu co prožíváš, já jsem byla na revizi ve středu, byla jsem ve 14. tt, zjistili mi zamlklé těhotenství v 10.tt. Takže jsem to neměla tak bolestivé jako ty, nic jsem nevěděla 3 týdny. Krvácela jsem a bolelo mně to jen po zákroku.
S tekutinou a bolestí prsou si nedělej starosti, chvilku trvá, než se hormony zase u:,–(í. Drž se, bude líp!!! http://www.baby-cafe.cz/…les/erik.gif
Ahoj Pájunko,
předně je mi moc líto, co jsi si musela zažít. To pochopí jen ten, kdo to zažil. Já to měla v 8tt a pak dvojčátka v 16tt, které jsem si musela již porodit, mrtvá. Viděla jsem je a byli nádherní (chlapečci), ale zážitek strašný. Teď by jim byli 2 měsíce. Taky jsem měla hematom, krvácela. Měsíc jsem to ustála, ale pak se v děloze objevilo další malé krvácení a to zateklo za placentu a byl konec.
Máme založenou diskusi v „tehotenství se špatným koncem“ „jak postupovat po potratu“. Kdybys chtěla, pojď tam. Všechny jsme to zažily, i vícekrát. Ale pravda je, že už je nás dost znovu těhotných, tak jen nevím, zda by ti to nevadilo. Každopádně jsi vítána.
Drž se, je to šílený. Nikdy na svého andílka nezapomeneš.
Hanka
Všem moc děkuju.Akorat se mi to krvácení nějak zhoršilo a včera mě trochu bolelo v podbřišku,vzala jsem si ibalgin a bolesti ustali,ja se furt tak bojim že mě třeba špatně vyčistili a tak asi šílím zbytečně já vím. ![]()
Pajunko, já jsem se čistila skoro 14 dní po revizi. A prsa mě bolela a teklo mi znich asi týden. Pak už jen pobolívala. Takže je to normální. Je mi líto že to dopadlo špatně.
Mě taky zjistili zamlklé těhotenství ve 14 tt a přitom jsem byla v 10 tt na utz a mimčo žilo. Takže v tom 10 týdnu umřelo a já to taky 3 neděle nevěděla. A to mi nic nebylo ani jsem neměla bolesti a ani nekrvácela.
Tak jsem byla minulý týden zase na revizi.Hrozný.Něco ve mě zustalo tak mě doktor poslal zase do nemocnice.No ale snad už je to v poho dnes jsem byla na kontrole.Byla jste některá zvás taky dvakrát na revizi?A jak dlouho potom jste otěhotněly nebo se aspon začli snažit o mimi.Díík za odpovět. ![]()
Ahojky holky,
Byla jsem ve 12tt a v sobotu jsem mírně začala krvácet, tak jsme raději s tatínkem jeli do nemocnice a tam nám oznámili, že mimi nebije srdíčko strašné, nic horšího neznám, ale odjeli jsme domů měla jsem nastoupit v 8ráno druhý den na ten šílený zákrok, ale pořád jsem doufala, že jen schovalo někam srdíčko každá naděje byla dobrá, ale ráno jsem se chystalal do nemocnice a krvácela čím dál více, do toho bolesti břicha a už mi to bylo jasné, tak jsem odjeli do nemocnice a tam jsem byla do pondělí, ted jsem doma už moc nekrvácím, ale bolí to moc moc moc,........Mimi už bylo prý 10dní mrtvé,…to je hrozné,…
Monika