Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mile maminky,tehulky,prtave jsem se vratila zz UTZ,dnes sjem 31 plus 5.vse je v poradku,tak jsem statna,zajimalo by me,kolik vam vymeril vahu miminka ve 32 tydnu:?My mame 2 kila,tak uz se tsim,jak to budu tlacit
a jeste by me zajimalo,kdyz je mimi o tyden dopredu to znamena dle UTZ 33 tyden,myslite,ze bych teoreticky moha mit i termin o tyden driv?moc,moc dekuji,a krasny den Katka
Já měla ve 30+2 utz, naměřili 1911 g (bohužel jsem zalehla ten den do špitálu, ale to je jiná kapitola), malá se narodila 37+0, takže přesně 3 týdny před ultrazvukovým termínem a měla 3740g. Ale nebrala bych to tak vážně, jsou to váhové odhady, i v nemocnici mi říkali v den porodu, že malá má 3kg ![]()
Ahoj, tak ja ve 33+4 mela odhad 2800g,mala je skoro o 3 tydny vetsi,ale 100% vim,kdy byla pocata,takze je to nesmysl. Urcite pokud je napred neznamena,ze TP se ti posune. Nejpresnejsi stari dle UZV je kolem 12.tt pak uz se na to neda brat ohled,protoze kazde mimi roste svym tempem. Me u syna odhadovali v den porodu 3 a pul a mel 4,3kg.
Kaacenko, v tomto stádiu těhotenství se už termín porodu nemění. Stanovuje se ve 12tt a to platí až do konce těhoteství, mimčo neroste rovnoměrně a na dřívější porod to nemá vliv. Pokud Dr. na UZV vyšlo o týden „starší“ mimčo, tak to znamená, že je v této fázi a v tomto týdnu větší/těžší než je průměr, ale ani to nic neznamená. Jak jsem psala, růst není rovnoměrný, spíš se sleduje, jestli miminko příliš nezaostává v růstu a není pak možný nějaký problém. Váhový odhad je taky nepřesný - doufám, že to píšu správně, ale je to +-400 g ![]()
Dcera byla od 20tt v těhu o 3 - 5 dnů „pozadu“ s velikostí, ale bylo t v normě. Jen se na UZV ve 32tt Dr. moc smál, že má menší hlavičku (u nás rodové a stále má drobnou, ale sakra chytrou
) a dlouhe nohy, ktere delkou byly vic jak tyden porad „dopredu“
, hrudnik odpovidal. Narodila se 16 dnu pred terminem a mela 2,8 kg (vaha odhadnuta temer presne) a 50 cm a jeji dlouhe nohy zarazily na prvni prohlidce i nasi dětskou Dr. ![]()
Já byl na UZ ve 30týdnu a vypočítali mi váhu 1615g. Prý je to v normálu. Jsou to jen orientační výpočty, které se mohou lišit o dost velké hodnoty.
Já si myslím, že můj malej má stejně víc, nežli mu vypočítali na UZ.
U nás byl odhad 1700 g, porod v 38 týdnu a váha 3 kg.
Když jsem předtím v 35-36tt ležela v nemocnici, tak byl odhad 2800 +/- půl kila ![]()
Termín se už nemění a stejně si prcek vyleze, kdy bude chtít ![]()
Já jsem byla na utz v 32+2 a mimčo mi zvážili na 1860g. Doktor říkal že je to akorát ale že to není presné.
hehe tak presne tohle se mi stalo dnes akorat ze mne nameril 2500 gramu
takze taky stresuju ze budu mit obrika - srovnavam s vahou prvniho syna ve stejnem obdobi a ten mel 1800 gramu a pri porodu pak 3450 gramu.
podle velikosti hlavy briska i stehenni kosti taky vypada porad o 14 dnu starsi a i kdyz nemam upraveny termin porodu tak ja tak nejak citim, ze to bude o tech 14 dnu drive uz od pocatku.
jen pro zajimavost pred 4 tydny mel na poradne 1600 gramu takze za mesic pribral temer kilo a ja ani deko, takze to mi hlava nebere uz vubec ![]()
N,
no ja te mozna uklidnim,byla jsem vcera u kamardky ,ma mesicni holcicku a te nameril ve 3ě tydnu 2700g,jetse rikal,jak je zivena a rodila v terminu a mala mela 3500g,takze normlani vaha,nop ja se ted snazim nejist tolik sladkeho jako predtim,pry to pomaha,tak jsem zvedava
Ahoj, malá měla na 30tt 1820g a že je o 14 dní napřed. Doktorka mi řekla že budu rodit o 14 dní dříve a nakonec jsem 5 dní přenášela. Malá se narodila 3600g a 49 cm. Byla to celkem fuška ![]()