Letecká dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
23.5.07 13:06

Letecká dovolená

Ahoj holky,

chci se zeptat kde berete na dovolené? My jsme si s manželem vybrali dovolenou která by nás 3 vyšla se všemi poplatky 37000,–. Není hloupost si brát na to půjčku?

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
23.5.07 13:52

ahoj, my jedeme za peníze, které nám vrátil finančák za společné zdanění manželů :wink: O půjčce jsem nikdy neuvažovala, když peníze nebyly tak nebyly, ale fakt je, že dnes se půjčuje na všechno, tak proč ne na dovču? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
23.5.07 13:57

Ahoj Šárko,
no odborníci doporučují brát si půjčky na věci douhodobé potřeby (byty, popř. televize a jiné spotřebiče, které vydrží dýl jak rok), prostě to, co budeš „užívat“ během splácení a ještě i po něm. Od braní půjček na dovolenou většinou spíš odrazují, ale určitě to je na zodpovědnosti každého.

Jinak k tvému dotazu - my si vybrali letos dovolenou cca za 35000 a zaplatíme jí zhruba z toho, co nám vrátili na daních díky společnému zdanění.

Peťulda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
23.5.07 14:02

Ahoj,

upřímně my bychom na dovolenou na splátky nejeli, ale my nemáme rádi dluhy tak si nepůjčujeme i když dneska je to asi normální. Společné zdanění padlo na myčku a na postel pro malého, ale pořád doufám, že na dovolenou taky pojedeme :lol:

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.5.07 14:11

Přidávám se k ostatním, taky pojedeme na dovolenou z peněz, které jsme dostali ze společného zdanění manželů. :) Bylo to skoro 45 tisíc, tak doufám, že ho příští rok nezruší… 8O
A brát si na dovolenou půjčku mi připadá jako pěkná blbost, já bych si takovou dovolenou rozhodně neužila! :(
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
23.5.07 14:12

Ahoj.

Já osobně bych si půjčku na dovolenou nevzala, ani se to nedoporučuje, protože přijedeš z dovči a budeš jí muset ještě dlouho splácet a to pak lidi moc k tomu splácení nemotivuje. Tím nemyslím, že by to byl tvůj případ, to jen tak obecně.
Na dovolenou za 40 tis., na kterou nemám, bych nejela. Buď bych zvolila levnější variantu a šetřila na ní třeba dopředu nebo bych prostě nejela a udělala si dovču někde poblíž domova.
My na dovolenou jezdíme na last minute, což je mnohem levnější a nemusíme navíc půl roku dopředu přemýšlet, jestli se nám termín hodí a trnout, že nebudeme třeba moct. Platíme to podle momentální finanční situace. Letos v létě budeme dělat kuchyň, tak podle toho, kolik zbyde financí, pojedeme na dovču. Samozřejmě bych nejradši letěla na 14 dní do Řecka, ale než bych si na to měla půjčit, to radši pojedu jen na týden třeba do Chorvatska. Ale je to můj názor, záleží na vás. Taky nezapomeň, že půjčkou dost přeplatíš.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
23.5.07 14:38

Půjčku na dovolenou bych si určitě nebrala. 5 let jsme nikde nebyli (pokud nepočítám chatu manželových rodičů nebo pár dní u příbuzných), protože jsme na to neměli. Teď dělám na částečný úvazek a mám mateřskou, tak jsme se rozhodli, že z ušetřených peněz z mateřské si uděláme po 5 letech pěknou (aspoň doufám) dovolenou a letíme na 12 dní všichni 4 na Krétu (cca 55 tisíc vč. poplatků a polopenze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
23.5.07 17:19

u nas je to tak, ze nevybirame dovcu za 40tis. A to jezdime normalne k mori (do Italie), ale jedeme autem, last minute ubytovani a jidlo mame vlastni. A krome more se jeste koukneme i na nejake pamatky. Vlezeme se klido do 10tis.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21495
24.5.07 08:29

já bych do půjčky taky v žádném případě nešla. na dovolenou mi ten přeplatek u úvěru připadá jako vyhozené peníze. já jsem taky nepřítel půjčování a stačí mi ta hypotéka, co máme na byt :-) plánujeme jet na podzim a čekáme na last minuty. předpokládádm, že to pak bude kolem 20 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
26.5.07 19:14

U nás dovolená za 30 tisíc z větší části zaplacená společným zdaněním :wink: Zbytek za 2 měsíce mého chození si přivydělat o víkendech a nocích do práce při mateřské. Kdybych nechodila na těch pár služeb za měsíc, tak bysme na dovolenou prostě nejeli, nebo jen na takovou, co by pokryly ty peníze z daní. Půjčku na dovču…to nee, to bych si vybrala rad訚i levnější dovolenou, kterou jsem schopná zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí