Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, tato diskuse je pro všechny maminky s dětmi, které se narodily toto léto. Přidejte se a popovidame si nejen o nasich ratolestech ......... ![]()
Ahoj, přidám se
Můj chlapeček se narodil 31. července, takže máme taky letňátko…
ahoj, tak to mame synky ve stejny den. Ten můj se jmenuje Filipek
jaja34 píše:
ahoj, tak to mame synky ve stejny den. Ten můj se jmenuje Filipek
My máme Matyáška ![]()
Vendulák píše:
My jsme taky letňátko 23.6.
a kluka nebo holcicku? a jak se jmenuje?
jaja34 píše:
ahoj, ja az ted. dospavala jsem rano a pak uklizela
Já teď taky uklízela… Teda spíše střídavě houpala malýho v lehátku a snažila se aspoň trochu uklidit, páč malej je dneska nějakej mrzutej a jakmile se krapet vzdálim a nehoupu ho, tak začne rykot… ![]()
pikesova.lucie píše:jaja34 píše:Já teď taky uklízela… Teda spíše střídavě houpala malýho v lehátku a snažila se aspoň trochu uklidit, páč malej je dneska nějakej mrzutej a jakmile se krapet vzdálim a nehoupu ho, tak začne rykot…
ahoj, ja az ted. dospavala jsem rano a pak uklizela
Lucko, pls jak casto je rad maly na brisku a zveda ti uz hlavicku? F. vubec nechce, vylozene pri tom rve a hlavu nezveda. BOjim se, ze budeme muset nejak specialne cvicit.
Taky jsem se toho hrozně bála, páč malej úplně nesnáší bejt na břichu. Pasení koníků vydrží maximálně 2 minuty a ještě tak před týdnem nepásl vůbec, ale ze dne na den se to změnilo a začal tu hlavu zvedat, i když to ještě není úplně tak, jak to má být… Po chvilce pasení se ale stejně začne vztekat a je konec. Já to zkoušela tak, že jsem ho dala na břicho a ručičky mu držela skoro pod tělíčkem, samozdřejmě ne nějak silně, ale nutilo ho to tu hlavu zvedat…Taky mu můžeš držet zadeček. Jinak doktorka mi řekla, že v tomhle věku je ještě brzo na nějaký extra pasení, že každý dítě je jiný a některý pase dřív a některý dýl…Já dávala na bříško při každým přebalování, on si na to časem zvykne a nebude ti u toho tak křičet…
A nestresuj se, já se z toho taky stresovala a nakonec malej zvednul hlavu sám úplně zničehonic a bez mojí pomoci. Každé dítě je jiné… ![]()
no nestresuji se, to ne, ale preci jen mam pocit ze jsem vse uz zapomnela (,mám ještě 8,5 letého syna) a nechci nic zanedbat
ale musim rict, ze ted je to mnohem vetsi pohoda, spoustu veci vubec neresim tak jako u toho prvniho, tam si myslim, ze jsem to vse prozivala vic. co ty ty mas prvni nebo ma Matyasek nejake sourozence?
Matýsek je první, takže je všechno pro mě úplně neznámé, ale snažím se řídit svým instinktem a tabulek se teda moc nedržím, páč kdyby jo, tak se z toho za chvíli zblázním…
jaja34 píše:Vendulák píše:a kluka nebo holcicku? a jak se jmenuje?
My jsme taky letňátko 23.6.
Máme holčičku Nelinku
, mám jí v metříku
.
Jinak Nelinka taky dlouho moc pást nechtěla. A ani teď u toho nevydrží moc dlouho. Hlavičku už sice hezky drží, ale za chvilku se začne vztekat a musím jí dát na zádíčka. Ale teď už se snaží i trochu přetáčet, už ví jak ty ručky dát a zvládne to na bok, ale dál zatím ne
.
Jinak Nelinka je taky naše první. Hodně moc vymodlený
. Taky se snažím na nějaký tabulky vůbec nekoukat, to by se musel člověk akorát nervovat
.