Letní prázdniny a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4181
29.5.14 14:17

@Gerberka o nemocnosti ve skolec mi ani nemluv, to bychom tu stocily diskusi uplne jinam - hruza! ale uz je to lepsi, tukam na drevo, končíme 2. rok skolky a je to o hodne lepsi, nez vloni. Ale teda prázdniny byl zdravy i vloni.

S Tvou maminkou me to moc mrzi :hug: :hug:
Ja tedy rodice ještě mam, ale zase uz jsou starsi, mají 3 vnuky na hlidani, tak je nemůžeme se ségrou strhat :mrgreen:, navíc uz vidim, ze z toho uz taky nejsou tak nadseny, jako když se narodil muj starsi, byl prvním vnukem, naší byli ještě mladi… to se o hlidani hlasili jak o prekot. Ted uz pohlidaji, ale jen když zavolam, a je to takove to cilene pohlidani a alou pryc - ale i tak jsem za to vdecna, není to jejich povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3782
29.5.14 14:25

@nakukovatelka

buď ráda za ještě relativně mladé prarodiče!!!

Mojí mamince bylo 61, když se narodil starší synek a zemřela v 73 letech…Otec má v současné době 86 a tchýně 82 - ale oni se nezajímali o vnoučka, ani když byli mladší před 14 lety, když se narodil. Nula bodů, nic, prázdno, ignorace, styl - „nás to nezajímá“. Tenkrát jsem byla dost v šoku. Nikdo se o žádné hlídání nehlásil. Otec viděl vnuka 3× do roka - vánoce, narozeniny, svátek. Hotovo, tím skončil. Vím a uznávám, že není ničí povinnost, když se narodí vnoučata, tak bez řečí pomáhat a hlídat - ale to, co jsem měla a mám já, je tedy dost extrém. A to naši nebyli rozvedení, žili spolu ve veliké vile.

U mladšího synka po 7mi letech jsem už na tento přístup byla „připravená“ a nic od nich nečekala.

Jenom ta maminka nám moc chybí - taková lidsky „teplá“, měla zájem o tu každodennost, jak to zvládáme, jestli jsou zdraví, nemocní atd…a hlavně - byla ochotná trávit s námi nějaký ten čas o prázdninách, abychom nebyli tak sami, vymýšlela výlety, brala staršího syna do kina…a vidíš, už není. A ti dva, kteří se v životě nezajímali, žijí dál. Je to nespravedlnost.

Ale tyto moje problémy ještě nejsou nic oproti jiným… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
29.5.14 21:24

@wildcherry to se mi líbilo „babičky hlídají a my jezdíme na dovolenou“. To je super, že máte hlídání a také myslíte na sebe ;)

@kubykula máte školku státní otevřenou o prázdninách nebo je máš v soukromé?

@lucenka hned bych také letěla k moři s malým a babičkou… To musí být super!

@Aamanda bazén na zahradě je super! Ten mne taky zachraňuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.5.14 21:26

@Eveelin už se strašně těším… u moře jsme byla naposled ještě bezdětná, takže už je to pár let. I když tentokrát to nebude moc relax :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9659
29.5.14 21:28

@lucenka právě si myslím, že s babičkou si i odpočineš ;) To je právě dokonalá kombinace, že ti dítko pohlídá… Na rozdíl od manžela, který se sám chce obvykle rekreovat :nevim:. Kam se chystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.5.14 21:34

@Eveelin do Bulharska… chtěli jsme něco s AI, aby si kluk mohl vybírat jídlo, ale zároveň cenově dostupný. Je pravda, že když jsme u babičky, tak pro kluka přestávám existovat, tak by to mohl vyjít i tady :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9659
29.5.14 22:26

@lucenka Bulharsko je super! Byla jsem tam jako dítě :D Známá tam byla nedávno s dětmi a byla spokojená. Určitě si to užijete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
13.1.15 17:19

Ahoj, jen me zajímá od kolikateho jsou letos letní prázdniny?
Zda je vysvědčení 26.6. nebo 30.6.??? Nemám dítě školou povinné, tak nevím..
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.1.15 17:23

@lucynka25 kluk má psané od 1.7. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.1.15 17:27

U nás ve školce konci 26.6 ale oni dostali volno. Ale co je vedle ZŠ tak tam taky. Oni mají reditelske volno a tak je pravdepodobne ze bude záležet na „ustavu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
13.1.15 17:28

@lucynka25

vysvědčení se rozdává v úterý 30. 6. - ofiko podle ministerstva. Je možné, že si to některé školy upraví ředitelským volnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
13.1.15 17:32

Aha díky :-)
Chci jet co nejpozději na dovcu, ale zase se chci vyhnout hooodne dětem :-)
Tak to musím ještě zvážit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
13.1.15 18:53

U nás má kluk psáno - 30.6.-vysvědčení a od 1.7. prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.1.15 19:17

Šmoulí tábor

Ahoj, s kamarádkou jsme se loni rozhodly poslat děti (6 a 7 let) na tábor. Trochu jsem se bála, ale teď už vím, že zbytečně. Zvolily jsme letní tábor Šmoulové, na Březové u Třebíče. Všechno bylo bez problému a dokonce mě překvapila možnost svozů (jsme z Prahy). Radši jsme ale naše princezny odvezly autem. Líbil se mi les a celá příroda okolo. Přivítala mě usměvavá Šmoulinka, ptala se na děti a důležité informace (léky, stravovací návyky, apod). Jiná vedoucí nás provedla po středisku a potom jsme se s malými rozloučily. První den se dceři prý stýskalo, ale slečny vedoucí si poradily. Když jsme si holky vyzvedávaly, vůbec se jim nechtělo domů. Byly nadšené! Každý den dcera mluvila jen o tom, jak jim Gargamel posílal dopisy, prosil je o záchranu a ony mu pomohly. S celým táborem jsme byly spokojeny a proto jsme holky už i přihlásili na další šmoulování. Určitě všem doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.15 14:33

Když hlídá babička třeba v létě 14 dnů - dáváte jí nějaké peníze pro děti na jídlo? Dva kluci 11 a 6 let

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix