Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anonymní, pokaždé nabízím…pokaždé je nechce
…ale někdy jsem to ukecala, že to mají navíc, aby mohli všichni utrácet za zmrzliny…
@Gerberka píše:
@Eveelinahoj…napsala jsi to moc obecně - záleží přece, jak máš staré děti, jestli jsi doma na rodičáku, nebo chodíš do práce??
my jsme leta letoucí neznali žádnou dovolenou, nic. Nemáme a neměli jsme nikdy žádnou možnost dát kluky k babičkám nebo k jiným příbuzným, hlídání nulové, takže léta jsme se s manželem v dovolené střídali - vždy 14 dnů já, pak 14 dnů manžel atd…prostě jak se to dalo, ale na žádné pobyty jsme nejezdili - max. na jednodenní výlety.
až před 2 lety jsem zejména z důvodu zdravotních vleklých problémů mladšího syna domluvila 14tidenní pobyt na horách - a to opět jenom já a kluci, manžel nás jenom přivezl/odvezl, jinak musí chodit do práce zase on, abychom se vystřídali. No a letos už takto pojedeme potřetí.
Letos poprvé se stal „zázrak“ a po 17ti letech jedeme na první společnou dovolenou všichni 4 - kluci už jsou větší, tak jsme se toho „odvážili“, jsem na to sama zvědavá…sice mi po hlavních prázdninách zbyde do konce roku 1 jediný den dovolené…ale co nadělám,
říkám - když není absolutně nikdo k ruce a ochotný pohlídat děti - jinak než vystřídat se s manželem nejde, 2 měsíce prázdnin jsou prostě dlouhý - pro rodiče
a z jedné dovolené se to volno nepokryje
už se děsím příštího školního roku, kdy mladší bude v první třídě a starší v deváté - takže žádná školka (u nás jede školka i v době jarních, podzimních prázdnin), a ten malý bude mít ty jaráky a podzimky taky…tohle někdo chytrý nedomyslel, že je NEMOŽNÉ pokrýt všechna ta jejich volna dovolenými…i když jsme 2 s manželem - tak i to je málo..
jo a starší kluk má ještě příměstský tábor…
Gerberko, jsem na tom stejně. Také to přes léto plácáme jak se dá. Ještěže jsou příměstské tábory, to nám trochu zachranuje situaci.Ti co mají hlídací babičky, tety ty mají po starostech.To my s mužem neznáme. Je to docela záhul. ![]()
Dobrý tábor pořádá Občanské sdružení Naše děti (Svojanov), nebo pal jsou kladné recenze na tábor Bílá Skála v jižních Čechách.