Letní prázdniny a děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9659
29.5.14 11:21

Letní prázdniny a děti

Ahoj holky,

jak trávíte letní prázdniny s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
29.5.14 11:25

My v práci, děti na táborech, příměstských táborech, soustředěních a u babičky. 14 dní společná dovča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.5.14 11:27

Tak já jsem pořád na rodičáku, takže tak jak jiné části roku. Tzn. některé dny doma, u babiček, na výletech (hrady, zámky, příroda) - na některé si chlap vezme dovču. A pak letíme s mamčou a prckem k moři. A když bude teplo, tak se půjdeme plácnou na pískovnu nebo někam na koupaliště.

Příspěvek upraven 29.05.14 v 11:28

• Citovat
  • Upravit
5822
29.5.14 11:27

2 týdny u moře, 2 týdny (přerušovaně) u babičky, která bude mít, chudák, sma dovolenou z práce (hlídání nabízí sama), zbytek pohlídá tatínek na střídačku s druhou babičkou. Jinak často jezdíme někam k rybníku nebo napustíme bazén na zahradě. Když je chladněji, tak ZOO, výlety atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
29.5.14 11:29

Ja jsem doma s mensi, takze normalne(casto aquapark-mame u baraku da se rict),hriste, casto se stykame s kamarady a grilujem, deti si byhraji, objizdime rodinu atd. Jinak babicky hlidaji a mi jezdime na dovoleny :mrgreen:,pak spolecna dovolena a uz je po prazdninach, diky bohu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
29.5.14 11:41

@Eveelin

ahoj…napsala jsi to moc obecně - záleží přece, jak máš staré děti, jestli jsi doma na rodičáku, nebo chodíš do práce?? :nevim:

my jsme leta letoucí neznali žádnou dovolenou, nic. Nemáme a neměli jsme nikdy žádnou možnost dát kluky k babičkám nebo k jiným příbuzným, hlídání nulové, takže léta jsme se s manželem v dovolené střídali - vždy 14 dnů já, pak 14 dnů manžel atd…prostě jak se to dalo, ale na žádné pobyty jsme nejezdili - max. na jednodenní výlety.

až před 2 lety jsem zejména z důvodu zdravotních vleklých problémů mladšího syna domluvila 14tidenní pobyt na horách - a to opět jenom já a kluci, manžel nás jenom přivezl/odvezl, jinak musí chodit do práce zase on, abychom se vystřídali. No a letos už takto pojedeme potřetí. :D

Letos poprvé se stal „zázrak“ a po 17ti letech jedeme na první společnou dovolenou všichni 4 - kluci už jsou větší, tak jsme se toho „odvážili“, jsem na to sama zvědavá…sice mi po hlavních prázdninách zbyde do konce roku 1 jediný den dovolené…ale co nadělám, :nevim:

říkám - když není absolutně nikdo k ruce a ochotný pohlídat děti - jinak než vystřídat se s manželem nejde, 2 měsíce prázdnin jsou prostě dlouhý - pro rodiče ;) a z jedné dovolené se to volno nepokryje

už se děsím příštího školního roku, kdy mladší bude v první třídě a starší v deváté - takže žádná školka (u nás jede školka i v době jarních, podzimních prázdnin), a ten malý bude mít ty jaráky a podzimky taky…tohle někdo chytrý nedomyslel, že je NEMOŽNÉ pokrýt všechna ta jejich volna dovolenými…i když jsme 2 s manželem - tak i to je málo.. :zed:

jo a starší kluk má ještě příměstský tábor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
29.5.14 11:47

@Gerberka pocky a ceho ses bala, ze jste nechteli z toho duvodu vsichni spolecne na dovolenou 8o? Vzdyt dite se da sbalit i kdyby bylo jeste kojenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
29.5.14 12:02

@Gerberka No není to jednoduché, ale deváťák už to s prvňákem zvládnou doma bez rodičů, ne? Nemám tak staré děti, tak třeba je moje představa zkreslená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.5.14 12:06

S manželem pokryjeme dovolenyma 3 tydny (každý 14 dni, z toho prostredni tyden spolecny), 2 tydny nam nastesti funguje skolka, zbytek babicka. A když nejaky den nevyjde, zavolam hlidaci slecnu, která chodi, když je třeba nemocny. Coz hodlam delat i az zacne chodit do skoly s temi vsemoznymi prázdninami během skolniho roku. Ale to doufam, ze bude starsi na vejsce a bude mit třeba nahodou taky volno doma, tak vypomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
29.5.14 12:14

Děti mám poslední rok školkové, takže prázdniny máme rozdělené takto:
4 týdny ve školce, 3 týdny dovča (moře + Čechy), 2 týdny u babičky, případně příměstský tábor.

jinak výlety výlety výlety :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
29.5.14 12:44
;)

Příspěvek upraven 30.08.17 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.5.14 12:52

@Eveelin s Vanocema bych to nesrovnávala, ty jsou suverenne nejhorsi z mnoha duvodu :mrgreen:
Jinak ano, na konci prazdnin se vždycky tesim, az zacne skolni rok a deti budou mit napr. denne obed aniz bych ho resila ja a porad se jim starala o stravu a zabavu :) (zejména to jidlo když jsou doma je hruza, pripadam si vždycky jak kuchařka :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
29.5.14 13:40

@cverunka

ano, příští rok bude prvňák + deváťák. Starší hlídá mladšího, ale zatím max. pár hodin, ještě to nebylo třeba celý den…a tím, že my nikoho jiného nemáme (babičky nula apod.), tak hlídá jenom ten starší syn (když je potřeba) a já nechci, aby měl na svoje pubertální léta vzpomínku, že „pořád musel hlídat bráchu“ ;) - chápeš, jak to myslím??

@wildcherry

mám kluky 7 let od sebe, takže troje prázdniny byl starší syn úplně sám (ve svých 4, 5 a 6ti letech), pak se narodil bráška a byla jsem znovu na mateřské = to bylo naprosto v pohodě. Mezi mateřskýma jsem chodila na plný úvazek do práce a chodím opět.

Tehdy jsem měla ještě svou milovanou maminku :srdce: (před 2 lety zemřela), která jediná z celé rodiny byla ochotná věnovat svému vnoučkovi aspoň trochu času… Prázdniny jsme měli rozdělené tak, že opravdu jsme se po 14 dnech střídal s manželem - a to ten „svůj díl“ hlídal manžel mezi nočníma směnama, takže býval kolikrát totálně unavený, protože v noci chodil do práce, dopoledne hlídal malého a někdy v poledne přišla moje mamka, aby si manžel chvilku lehnul, než jsem přišla já z práce. Na prázdninový provoz jsme synka do školky dávat nechtěli, byl a je hodně introvert a já se prostě bála, že v prostředí cizí školky a mezi cizími dětmi by mu bylo smutno ;) - tak jako mně, když jsem byla malá já a synek je hodně mojí povahy…

Těch „našich“ 14 dnů jsem trávila s mou mamkou hodně času - byla zcestovalá, tak pro mě i synka vymýšlela výlety, všechno naplánovala a já na to DODNES vzpomínám jako na nejkrásnější léta… ;) Takže nějaké prázdninové vyžití jsme měli..

Když jsem byla na mateřské s druhým, tak manžel svépomocí co nejvíc hnal práci na domku, aby toho udělal prostě maximum v době, kdy já jsem byla na mateřské = doma a on nemusel hlídat. Vše bylo v podstatě na mně, ale mně to nevadilo, já milovala mateřskou ;), měla jsem svůj zaběhnutý režim a užívala si to. I tehdy se nám věnovala hodně maminka, ale už jí ubývaly síly…

No, a pak jsem opět nastoupila do práce, mladší synek totálně promarodil 2 roky, šel z jedné nemoci do druhé, takže ty první prázdniny se u něho střídala angína s průduškama až do září, kdy šel na nosní mandličku…pak mi maminka zemřela, neskutečně moc se nám po ní stýská…No, a alergoložka tenkrát říkala - „to chce změnit prostředí, buď hory nebo moře, ale aspoň na 14 dnů..“ - a jedna dobrá kamarádka mi doporučila výborné ubytování v soukromí v Beskydech - jak v hotelu a za velice slušné peníze - samozřejmě jsme tenkrát neměli na to, zaplatit si nějaký drahý pobyt…ale nejsem výjímkou, levné ubytování shání většina maminek s dětmi…

No a letos, jak kluci zase povyrostli, tak se manžel konečně dočká splnění svého snu - a sice moře, moc po tom toužil a já ho v tom podporuju a už kvůli němu si přeju, aby nám to vyšlo…Je to sice napoprvé dálka - 1000 kiláků až na jih Chorvatska, ale snad to zvládneme. :palec: A jedeme v den výročí naší svatby :srdce:, takže je to náš společný dárek…

A že jsme se „odvážili“ nikoliv s kojenci, ale až s odrostlejšími dětmi??
Co je na tom zvláštního?? Každý má nějaký důvod - čas, peníze, vylepšování bydlení…všechno nejde najednou a hned. A já jsem byla takový typ maminky na mateřské, že bych si to s kojencem/batoletem absoslutně neužila…nejsme přeci všechny stejné… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.5.14 14:00

@Gerberka měli jste to/a mate to moc hezky zarizene.
Ještě s tim prazdninovym provozem - ja taky nedavam do jiné skolky, vyuzivam tech 14 dni, kdy funguje ta nase (i když letos to vychazi rozdelene, skolka opravuje strechu, takze nam funguje 1.tyden v cervenci a poslední v srpnu - ale nevadi, i tak jsem rada, za každý den, natoz nevyuzit 2 tydny! a deti se prihlasilo dost, bude mezi svými, ani nepozna, ze chodi o tyden dele a pak nastupuje o tyden drive :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
29.5.14 14:10

@nakukovatelka

ano, takto to měl ten mladší syn hned po prvním odchozeném/či lépe řečeno „neodchozeném“ roce školky - taky měli prvních 14 dnů v červenci - jenomže díky té katastrofální nemocnosti odchodil jenom první týden a od soboty opět marodil s angínou…takže nic. A to byl předtím doma 3 týdny!! - prostě děs… na ten první až druhý jeho školkový rok vůbec ráda nevzpomínám - a ty prázdniny nešlo nic zařídit, zajistit…protože byl víc nemocný než zdravý…Teď se to díkybohu obrátilo všechno k dobrému a tento - čtvrtý a poslední školkový rok - neměl ani jednou atb. /předtím i 6× během půl roku/ a je to zdravulínek ;) a opravdu si to užíváme…

já jsem to napsala tak podrobně právě i pro ostatní, aby viděli, že třeba nejsou sami v tom, že každý rok nejezdí na dovolenou, aby si z toho nic nedělali, že nejdůležitější je zdraví = nad to nic není ;). A aby neměli nějaké komplexy z toho, že každý rok nejedou k moři nebo někam, protože kupříkladu bez ochotných babiček/či jiných přibuzných, kteří pár dní pohlídají, se 2 měsíce musí vykrýt pouze z dovolené rodičů a ti se musejí vystřídat, protože normální nárok je 20 dnů dovolené - snad kromě učitelů…ještě těžší to mají samoživitelky - před těmi úplně smekám!!!

člověk prostě nikdy nemůže mít všechno…teď je malý zdravý jak řípa, kluci pojedou v létě jak k moři, tak do hor…ale to nejcennější, co jsem kdy měla - mou nejmilejší maminku - mi to nevrátí… :,(.

Navíc se ve mně ještě mísí takový vztek nebo pocit nespravedlnosti života, protože maminka byla jediná, která se o moje kluky zajímala a už zemřela a neuvidí druhého synka třeba jako prvňáčka a tchýně a můj otec, kteří o mou rodinu nikdy nezavadili ani prstem, nezavolali, nestavili se, nic - tak ti si lapí doma za prd..li, plácají svoje nesmysly, pomlouvají nás :zed: a žijí dál. A ta, která nás jediná měla ráda, už tu není… :,(

ale to už je mimo téma prázdnin… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario