Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystáme se s mužem na Krétu . Hotel už máme objednaný. Jediné omezení, co zatím posílala cestovka, je vyplněný formulář před odletem - online. Mám v e-mailu i někde odkaz.
@FraDeu Diky za zpravu, kolem me se lidi dost boji, ale ja mam chut vyrazit, tsk rada slysim i o nekom dalsim:)
@retrivrice píše:
@FraDeu Diky za zpravu, kolem me se lidi dost boji, ale ja mam chut vyrazit, tsk rada slysim i o nekom dalsim:)
Sednu do letadla, jsem tam za 2 hodiny. Transfer do hotelu a válím se na poloprázdné pláži. Omezení nejsou krom teda toho vyplněného formuláře.
@retrivrice @FraDeu tak ale je vysoká pravděpodobnost testování na covid na řeckém letišti, to vám nevadí? a pak karanténa?
@stinga píše:
@retrivrice @FraDeu tak ale je vysoká pravděpodobnost testování na covid na řeckém letišti, to vám nevadí? a pak karanténa?
Teď žádné testování není. A karanténa žádná.
@retrivrice my jsme byli, na Rhodosu, psala jsem tu, tak jestli se ti chce, tak si ty moje příspěvky najdi. Nebo se ptej, co tě konkrétně zajímá.
@stinga proč by mělo vadit testování? A karanténa tam žádná není
@FraDeu píše:
Teď žádné testování není. A karanténa žádná.
už se netestuje? já četla ty články, jak testovali 80 % lidí z letadla ![]()
@renap protože nesnáším šťourání v nose
(a také nechci vědět, jestli mám vir v sobě
) když mi nic není
V Řecku na letišti se náhodně testuje na covid, údajně vždy jeden z rodiny. Pak je 24 hodin do výsledků doporučeno pohybovat se jen na území hotelu. Zaměstnanci hotelu s rouškami, švédské stoly fungují tak, že si řeknete, co chcete a oni vám to nandají - fronty u jidla, zdlouhavé… jí se venku, hotelove restaurace zavřené. Zakázané hromadné výlety, pozavírané taverny, malé obchůdky, půjčovny aut, omezená hromadná doprava. Info z první červencového měsíce. Možná už je situace jiná - lepší?
Na válení u pláže myslím ale OK, lidí spíše méně. ![]()
Kdybychom neměli roční dítě a nebáli se, že s ním uvízneme někde na letišti/v karantene… tak bychom určitě letěli, nakonec jsme v Chorvatsku, kde jsou určitá omezení taky, ale vesměs jsme spokojený ![]()
@PepiKo píše:
V Řecku na letišti se náhodně testuje na covid, údajně vždy jeden z rodiny. Pak je 24 hodin do výsledků doporučeno pohybovat se jen na území hotelu. Zaměstnanci hotelu s rouškami, švédské stoly fungují tak, že si řeknete, co chcete a oni vám to nandají - fronty u jidla, zdlouhavé… jí se venku, hotelove restaurace zavřené. Zakázané hromadné výlety, pozavírané taverny, malé obchůdky, půjčovny aut, omezená hromadná doprava. Info z první červencového měsíce. Možná už je situace jiná - lepší?Na válení u pláže myslím ale OK, lidí spíše méně.
Kdybychom neměli roční dítě a nebáli se, že s ním uvízneme někde na letišti/v karantene… tak bychom určitě letěli, nakonec jsme v Chorvatsku, kde jsou určitá omezení taky, ale vesměs jsme spokojený
Ty jsi tam byla, nebo kde jsi tyhle nesmysly vzala? Naopak teď je nejvhodnější doba k ne-válení se na pláži. Nikde nejsou davy lidí, u všech turistických atrakcí prázdno auto jsme měli půjčeny, normálně půjčovny fungují. Žádné fronty u jídla nebyly, bylo tam dost personálu, ani u barů fronty nebyly.
@stinga nestouraji v nose a i kdybys covida měla, tak oni to nezjistí, neboj
@renap píše:
@stinga nestouraji v nose a i kdybys covida měla, tak oni to nezjistí, neboj
Diky za info, jak tedy probiha ten test? Z krve? Dostala jsem tip na verejnou skupinu na FB a tam jsou vsichni s pobytem spokojeni, takze to vypada lakave.
@retrivrice píše:
Diky za info, jak tedy probiha ten test? Z krve? Dostala jsem tip na verejnou skupinu na FB a tam jsou vsichni s pobytem spokojeni, takze to vypada lakave.
nee, je to výtěr, ale takový lehký, spíš z jazyka, než z krku ![]()
Ahoj, byl tu nekdo letos letecky na dovolene v Recku? Pripadne se chystate? Zajimalo by me, jaka je situace a zda vam proticovidova opatreni dovolenou nenarusila, a to i pokud jde o cestu. Dikymoc, zvazuji cestu s batoletem.