Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zrovna u SW je všechno imho podle toho, jak se zrovna posádka vyspí, jak moc maj přeplněný letadlo,… Nicméně váhu většinou nekontrolujou, když už buzerujou, tak kvůli rozměrům. Pokud se vejdete do předepsaného rozměru, nikdo nic řešit nebude, maximálně vám ho na gatu dodatečně odbaví, pokud maj plno, ale za dodatečný odbavení se neplatí.
Létám často, ale s touto společností ještě nikdy. Popravdě kdyby bylo na výběr, tak s nimi nikdy neletím. Přeci jen na nízkonákladovky obecně jsou dost špatné ohlasy. Odbavené zavazadlo jim už tuplem svěřovat nechci, stává se, že o nej přijdeš nebo se uvnitř něco rozbije (i u “lepších” společností). Tak budu doufat. Jinak na letišti mi za těch x desítek letů co mám za sebou kufry vážili snad 5krát. Jednou jsem měla asi o kilo víc, neříkali nic. Obecně co slýchám, tak u těch příručních zavazadel se tolerují tak 2 kg.
Pokud mas mit 8 a mas 7,9-8,2 tak si myslim nebude problem. Letela jsem s nimi 2× a vzdy vse ok
Ahoj, zajímalo by mě, jak přísně Smartwings kontrolují hmotnost příručního zavazadla. Limit je 8 kg a váha mi ukazuje střídavě mezi 7,9 a 8,2 tak nevím. Kdyžtak kolik se platí? Dík