Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, mám 4m miminko. Vysvětlím situaci…před měsícem jsme byly na očkování-po tom 4dny teploty do 38C, pak 4 dny klid, pak najednou večer teploty 38,5C a do rána 36,6C bez podání paralenu. Pak týden klid a pak zase jednou navečer 38,5C a do rána klid. No a já volala doktorce, protože se nám blížil termín očkování, jestli jsou teploty normální…no chtěla nás vidět i s močí. Moč dopadla špatně-leukocity a v krku ji našli afty. No pak jsme na druhý den dělaly kultivaci a teď ji vyšly leukocyty 12tis, CRP 8,obraz krve-naprosto v pořádku. Tak máme dělat kultivaci ještě jednou. Očkování máme odložené. Můžete mi říct co nám je a jestli je to normální?
Crp je hodne nizke
to spis vypada na nejakou virovou infekci ci nachlazeni.
Nase mala mela pri salmonele minuly tyden CRP 140
Pokud jsou v moči leukocyty, může to být onemocnění ledvin, nebo moč. cest
Bilkovina v moci muze byt protoze se odebirala moc do sacku, strasne to zkresluje. Pokus se chytit proud. Na nasi malou zabiralo, kdyzz jsem ji rozbalenou fenovala. Zacla hned curdit ![]()
No starší měla v 9m zánět ledvin a já se teď třepu že má náběh stejný malá…
užila jsem si se starší trápení
byla na kapačkách a ATB do žil a já vedle ní celou dobu brečela ![]()
@Janichka píše:
Bilkovina v moci muze byt protoze se odebirala moc do sacku, strasne to zkresluje. Pokus se chytit proud. Na nasi malou zabiralo, kdyzz jsem ji rozbalenou fenovala. Zacla hned curdit
nechytala jsem moč do sáčku…právě jsem to nabírala do zkumavky.
Nemá rýmu, nekašle, směje se jako sluníčko, akorád ji pravděpodobně rostou zoubky, proto i ty afty
@M+M+S aha a co ti rekla dr? Kdyby to byly mocove cesty, tak by to CRP bylo urcite vyssi. Tak kolem te stovky, zanet je CRP od 40 a vys. Pod 40 to byva vetsinou virove. Holt deti byvaji nemocne, nase mala uz mela kapacky teikrat a to ma 21 mesicu, naposledy minuly tyden. Ber to tak ze nejsou nevylecitelne nemocne, tyden kapacek krasne vydrzi a ani to nevedi. To bude v pohode uvidis ![]()
Nejspíš viroza. chtělo by to blíž ty leukocyty - diferenciál - kolik lymfocytů, kolik neutrofilů.