Štípanec - nevíte, co by to mohlo být?

331
1.9.13 21:38

Štípanec - nevíte, co by to mohlo být?

Ahoj, mojí dceři se objevil na rameni pupínek, asi 1cm v průměru, který vypadá jako štípanec. Je to horké a podebrané. Uprostřed je tečka, která vypadá jako vpich. Nevíme ale, že by ji něco kouslo. Pár dní zpátky jsem tam viděla malý červený flíček a stroupek, který byl trochu stržený, ale nenechala si na to šáhnout. Myslela jsem, že se škrábla. Kdyby ji píchla vosa, včela - určitě bych to věděla. Havěť jako štěnice a blechy můžu vyloučit. Taky se bojím, aby to nebyla borelióza. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Předem moc díky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3525
1.9.13 21:42

Co takovy ovád? Ani si toho dcera nemusela vsimnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.9.13 21:43

To není moc hezké.. Napadá mě infekční Impetigo? Pokud se to bude rozlezat a mokvat, šla bych k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 21:43

Jo to by klidně mohla být borelie, zítra s ní dojdi k Dr., i když v krvi půjde prokázat nejdříve po 3-6 týdnech od přenosu.. G.

• Citovat
  • Upravit
5635
1.9.13 21:45

Tohle mam ted zrovma vzadu na stehne, jen to mam jeste jakoby tvrde a okolo dost zarudle. Vcera jsrm byla na hristi a nevim o nicem, ze by me stiplo.Asi to bude nejaka mrcha zakerna.
Kupodivu to ani extra nesvedi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.9.13 21:49

…ještě jsem zapomněla napsat, že dcera si na to nenechá šáhnout, je to dost citlivé. Ale nesvědí to, nemá potřebu to škrábat. A uprostřed je tečka-prohlubeň, jako kdyby tam bylo něco vraženého. Klíště to nebylo - na začátku, jak jsem psala, byl stroupek. Bojím se právě té borelie. Zítra půjdeme k doktorovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.9.13 21:50
@gabriela82 píše:
To není moc hezké.. Napadá mě infekční Impetigo? Pokud se to bude rozlezat a mokvat, šla bych k dr.

souhlasím s impetigem, měla jsem nedávno něco podobnýho a malej to ode mne chytnul a měl to na tvářičce :( dostali jsme mastičku bactroban a za pár dnů jsme měli klid :dance: určitě bych, ale zašla za mudr, u nás to začínalo malilinkatým pupínkm jako štípaneček a do druhýho dne se to rozlezlo a třetí dn to mělo velikost koruny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
1.9.13 21:51

@tadama Napadá mě ještě mochnička, měla jsem místo oteklé, tvrdé a horké velmi dlouhou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.9.13 21:52
@tadama píše: …ještě jsem zapomněla napsat, že dcera si na to nenechá šáhnout, je to dost citlivé. Ale nesvědí to, nemá potřebu to škrábat. A uprostřed je tečka-prohlubeň, jako kdyby tam bylo něco vraženého. Klíště to nebylo - na začátku, jak jsem psala, byl stroupek. Bojím se právě té borelie. Zítra půjdeme k doktorovi..

jj, stroupek a kolem zarudlé, kůže okolo jakoby se stahovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
1.9.13 21:55

Tak borelióza vypadá jinak, takže tu můžeš vyloučit ( máme s ní docela čerstvou zkušenost :? ), to vypadá jako nějaký štípanec, já mívám podobné taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.9.13 21:57
@portia píše:
jj, stroupek a kolem zarudlé, kůže okolo jakoby se stahovala…
…dívala jsem se na impetigo na google - šílený obrázky, to mě děsí víc jak ta borelie :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
1.9.13 22:00

Taky myslím, že boreliózu můžete vyloučit, také mám čerstvé zkušenosti se sebou po píchnutí vosou. Taky mi to přijde jako Impetigo. Každopádně dej vědět jak jste dopadly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.9.13 22:02
@myskalucka píše:
Tak borelióza vypadá jinak, takže tu můžeš vyloučit ( máme s ní docela čerstvou zkušenost :? ), to vypadá jako nějaký štípanec, já mívám podobné taky.

borelii bych vyloučila moc ráda. Můžu se zeptat - skrvna při borel. má uprostřed červený pupínek? Svědí? Náš pupínek je citlivý na dotek, nesvědí, nedá si na něj šáhnout. Štípanec by měl podle mě svědit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
1.9.13 22:03

Borelioza není citlivá na dotek, ale co se týče vzhledu fleku z borelie tak jen 50% infikovaných na flek. za mně to borelióza nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
1.9.13 22:03

@tadama A hlavně už nečti a nestuduj. Ještě mě napadlo, nemá tam zarostlý chlup? Jakýkoliv. Našemu psovi padají vousky, jsou hodně ostré a jeden se mi kdysi píchl do ruky, vypadalo to taky hodně obdobně. Po odstranění toho chlupu bylo vše O. K..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí