Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtela jsem se zeptat, jak vasim detickam pomohly brejlicky a jak dlouho je musely nosit. Dceri je 8mesicu, pristi tyden budou brejlicky vyrobene, dostala 3,5 dioptrie a 4 dioptrie na druhe oko, za 2 mesice planovana dalsi kontrola…
![]()
Ahojky,
co vím, tak manžel nosil jako malej brejličky, ale ve 4 letech stejně musel na operaci. Vidí bez problémů, ale oko mu tak trochu pořád ujíždí… ale to bude spíš tím, že je lajdák na doktory.
Ahoj. Syn taky nosí brejličky, vyfasoval je v 1r, teď mu budou 2. Jestli to nějak pomohlo se dozvím na přeměření očí až teď na konci září na kontrole, ale když jsem se ptala, na jak dlouho je bude mít, tak mi řekli, že určitě zhruba do 3-4let. Zkrátka až bude umět říct, jak vidí
No, sama jsem zvědavá…
@Dafii joo, dám vědět, jestli je pokrok k lepšímu
A co malá, už je nosí? Snáší je dobře? ![]()
Ahoj, manzel je vcera privezl, byla z nich tak ohromena a zaskocena, ze ty 2h co je mela si na ne temer nesahla, dnes uz to bylo horsi. Porad je ma upatlane, tahala je za gumicku a blby je, ze si nemuze mnout ocicka.
@Dafii joo upatlané je máme taky věčně, už i trošku poškrábané, to holt bude
A gumičky se neboj, ta už toho u nás zažila a drží, jen jednou se mu povedlo ji záhadným způsobem zrušit
Mnout očička se naučí, Daneček už přišel na to, že si pod brejličky stačí strčit prstík, pomne, připlácne na obličej a jde dál
![]()