Levák - 1. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2016
18.8.15 10:03

@elen-ka
Já si myslím taky, že to nebylo schválně, ale několikrát řešili, že při pozdravu podává levou ruku, ne pravou. :(
Tak podle toho si to snad mohly uvědomit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
18.8.15 10:32

@Kkukačka nechci učitelky omlouvat, ale i když to ví, tak si to nemusí uvědomit. Mám tuto zkušenost v jiné oblasti. Syn je alergický na pšenici a vajíčko, kamarádky a známí, se kterými se stýkáme dost často to ví, ale občas mu nabídnou (ne schválně) oplatek. Neuvědomí si, že tam je pšenice a vajíčko. Někdy nabídnou bezlepkový oplatek, ale zase problém - vajíčko. Vím, že to nedělají schválně, jen v okamžiku, kdy oplatek dávají všem dětem, dají ho automaticky i synovi. Nejsou zvyklí tuto situaci sledovat a řešit. Kdežto my ano. To znamená, ty jsi zvyklá, že syn podává levou ruku. Oni jsou zvyklé, že všichni podávají pravou ruku. Je pravda, že by si tuto skutečnost uvědomit měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.8.15 11:55

No a kterou rukou se synovi píše lépe? Nechala bych to na něm. On předtím doma nikdy nic nepsal, když píšeš, že umí psát jen pravou, jak ho to učili ve školce a levou ne? Nedělali jste doma žádné ty procvičovánky pro předškoláky, v dětských časopisech apod? Dcera je levačka, ve školce kontrolovali jen úchop, ve škole taky, ruku nechali na ní. Píše levou, stříhá levou, jí levou…Žádný větší problém jsme nezaznamenali. Měla pero pro leváky, to jí nepasovalo, tak píše normálně pilotem nebo tornadem. Akorát má levácké nůžky. Myš u počítače ovládá pravou. Hodinky nosí na pravé ruce, tkaničky zavazuje stylem, že udělá dvě kličky a uzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
18.8.15 12:33

@Kkukačka Nemůžu z toho nějak pochopit, jak mu to psaní pravou jde a jak se při tom cítí. Já třeba jsem pravák, od malička, levou nenakreslím ani kolečko. Ale některé věci prostě levou dělám (navlékání nitě, otevírání láhve, natáčení ucha, oko…). Zuby si vyčistím i levou, ale sekerkou v levé ruce bych si asi usekla nohu. Nikdo mě nepřeučoval nebo nenutil, takhle se to vyvinulo samo. Pokud by mu to psaní pravou šlo a necítil by se při tom nijak špatně, klidně bych ho tak nechala, bude mít vše jednodušší. Pokud se ale při používání pravé necítí, tak určitě probrat ve škole ten způsob psaní - nemá smysl ho trápit nějakým úředně preferovaným stylem, když stejně za pár let napíše rukou maximálně nákupní seznam…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi