Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den maminky, trošku mě mrzi, ze s malým nikam nejezdim. Hlavně kvůli financím. Je mu 8 let. Měla bych prosbu na levné tipy na výlet s přespáním, víkend, dovolenou.. Jsme z Prahy a nemáme auto. Takže, aby tam bylo dobre spojení- ideálně vlakem (v buse to moc nezvládame, max někam dopopojet ). Nějaký slušný penzionek, možná i kemp ( ale to zase nemám vybavení), ale třeba se bude hodit i někomu jinému. Co se týče toho, co je myšleno levné, tak ideálně co nejmíň
a taky aby se na místě dalo koupit jídlo v normálních potravinách, jíst po restauracich by se prodražilo. Je mi jedno jestli příroda, město. Beru cokoliv. Dekuji
Pokud ti jde opravdu o levné ubytování a nevadí to kemp, doporučuji ATC Apollo v Lednici na jižní Moravě. Z Prahy dojedeš vlakem s přestupem v Olomouci, z Břeclavi pak busem cca 10 min. Krásná příroda - vše v pěší vzdálenosti, zámek (dovnitř nemusíš), krásný rybník na koupání cca 100 m od kempu, různé typy restaurací v okolí- od drahých až po kiosky či COOP jednotu. Některé = levné chatky mají vybavení (nevybavení) spíš táborové, jiné = dražší chatky mají i ledničku, vařič apod. Je tam, tuším, i půjčovna kol.
Mrkni, maj webovky.
Aha, teď dočítám, ne přes celou republiku, tak to se omlouvám.
Zkus se kouknout na Slevomat, bývají tam docela levné pobyty. A nebo si zadej parametry na booking. Tam se dá také dobře najít. Z Prahy by mohl být hezký výlet třeba do Plzně.
Z Prahy máš spojení na spoustu míst. Pohledej chatkove kempy (napadá mě třeba Chomutov, Mělník, Slapy).
Zeptej se kamarádů/kolegů, zda by Ti někdo nepůjčil chatu za náklady.
Jestli máte doma karimatku, spacák a batohy, tak velmi levně vyjde udělat víkend ve stylu Rychlých Šípů - přes den trocha chození, třeba koupání a spát pod šírem někde na divoko. Kempovací vybavení se dá půjčit, něco (třeba čelovku, vařič a kartuši) levně dokoupit třeba v Decathlonu a kluk bude mít zážitek rozhodně větší než z nějakýho volezlýho penzionu. Nevím, jestli je to to, co by sis představovala, ale je to za málo peněz hodně muziky. Koukni třeba na Via Czechia, jaké se dají „putovat“ úseky.
No upřímně mě to láká, ale problem je, ze jsem bábovka a malý je po mě
takze úplně takhle na divoko pro nás není
nebyli jsme nikdy ani pod stanem zatím.
Kemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého ![]()
@Mikys píše:
@KellieeKemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého
@Mikys píše:
@KellieeKemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého
Musíš se poptat na ČD - ne se jen tak dívat na cenu za dospělého. Segra je schopna si vždycky domluvit a zjistit slevy na všechno možné - minule mohla cely den cestovat v rámci kraje za 130 nebo co, jindy byla nějaká skupinová sleva apod, to ti řeknou na vlakaci, když se pořádně poptas.
@Mikys chápu
ale jestli tě to láká, tak si to někdy zkuste třeba jen na jednu noc s nějakým zaběhnutým trempem nebo ideálně jinou zkušenější maminkou, zjistíš, že se není čeho bát a je to obrovskej zážitek.
Nevím jakou máte horní hranici, ale doporučuji se podívat třeba i na poznávací zájezdy cestovek.Ty jednodenní třeba do Německa nejsou taková pálka. Takové ty do zoo v Norimberku apod.. Schválně jsem zkusila vyhledat přesnou cenu pro jednoho dospělého a osmileté dítě tam: https://ceskekormidlo.cz/…-norimberku/?…
Je to tedy bez vstupného, ale počítat třeba ještě s 1500kč v eurech na vstup a na koupení něčeho k jídlu se dá.
@Fiveone píše:
Nevím jakou máte horní hranici, ale doporučuji se podívat třeba i na poznávací zájezdy cestovek.Ty jednodenní třeba do Německa nejsou taková pálka. Takové ty do zoo v Norimberku apod.. Schválně jsem zkusila vyhledat přesnou cenu pro jednoho dospělého a osmileté dítě tam: https://ceskekormidlo.cz/…-norimberku/?… .
@stinga píše:@Fiveone píše:
Nevím jakou máte horní hranici, ale doporučuji se podívat třeba i na poznávací zájezdy cestovek.Ty jednodenní třeba do Německa nejsou taková pálka. Takové ty do zoo v Norimberku apod.. Schválně jsem zkusila vyhledat přesnou cenu pro jednoho dospělého a osmileté dítě tam: https://ceskekormidlo.cz/…-norimberku/?… .Ano všimla jsem si a upravila.Ale i tak to nebude taková pálka a delfíny v ČR neuvidí a pokud je odjezd z Prahy, tak se to dá. Brzy ráno odjezd si tedy představuji někdy ve 4,ale tak bych k busu jela taxíkem a v autobusu bychom se ještě dospali.
@Fiveone jo jak jsi tam dopsala o tom vstupném, tak já jsem svůj příspěvek smazala, protože už neměl smysl ![]()