Levná dovolená maminka+dítě

735
18.6.22 18:20

Levná dovolená maminka+dítě

Krásný den maminky, trošku mě mrzi, ze s malým nikam nejezdim. Hlavně kvůli financím. Je mu 8 let. Měla bych prosbu na levné tipy na výlet s přespáním, víkend, dovolenou.. Jsme z Prahy a nemáme auto. Takže, aby tam bylo dobre spojení- ideálně vlakem (v buse to moc nezvládame, max někam dopopojet ). Nějaký slušný penzionek, možná i kemp ( ale to zase nemám vybavení), ale třeba se bude hodit i někomu jinému. Co se týče toho, co je myšleno levné, tak ideálně co nejmíň :D a taky aby se na místě dalo koupit jídlo v normálních potravinách, jíst po restauracich by se prodražilo. Je mi jedno jestli příroda, město. Beru cokoliv. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
735
18.6.22 18:23

Samozřejmě myslím po ČR, ale zas ne přes celou republiku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
18.6.22 18:28

Pokud ti jde opravdu o levné ubytování a nevadí to kemp, doporučuji ATC Apollo v Lednici na jižní Moravě. Z Prahy dojedeš vlakem s přestupem v Olomouci, z Břeclavi pak busem cca 10 min. Krásná příroda - vše v pěší vzdálenosti, zámek (dovnitř nemusíš), krásný rybník na koupání cca 100 m od kempu, různé typy restaurací v okolí- od drahých až po kiosky či COOP jednotu. Některé = levné chatky mají vybavení (nevybavení) spíš táborové, jiné = dražší chatky mají i ledničku, vařič apod. Je tam, tuším, i půjčovna kol.
Mrkni, maj webovky.

Aha, teď dočítám, ne přes celou republiku, tak to se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
18.6.22 18:33

Zkus se kouknout na Slevomat, bývají tam docela levné pobyty. A nebo si zadej parametry na booking. Tam se dá také dobře najít. Z Prahy by mohl být hezký výlet třeba do Plzně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 18:41

Z Prahy máš spojení na spoustu míst. Pohledej chatkove kempy (napadá mě třeba Chomutov, Mělník, Slapy).
Zeptej se kamarádů/kolegů, zda by Ti někdo nepůjčil chatu za náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
18.6.22 18:46

Jestli máte doma karimatku, spacák a batohy, tak velmi levně vyjde udělat víkend ve stylu Rychlých Šípů - přes den trocha chození, třeba koupání a spát pod šírem někde na divoko. Kempovací vybavení se dá půjčit, něco (třeba čelovku, vařič a kartuši) levně dokoupit třeba v Decathlonu a kluk bude mít zážitek rozhodně větší než z nějakýho volezlýho penzionu. Nevím, jestli je to to, co by sis představovala, ale je to za málo peněz hodně muziky. Koukni třeba na Via Czechia, jaké se dají „putovat“ úseky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
18.6.22 18:50

@Pruhovaný_mýval

No upřímně mě to láká, ale problem je, ze jsem bábovka a malý je po mě :lol: takze úplně takhle na divoko pro nás není :) nebyli jsme nikdy ani pod stanem zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
18.6.22 18:52

@Kelliee

Kemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
18.6.22 18:58
@Mikys píše:
@KellieeKemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého :oops:
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
18.6.22 18:59
@Mikys píše:
@KellieeKemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého :oops:

Musíš se poptat na ČD - ne se jen tak dívat na cenu za dospělého. Segra je schopna si vždycky domluvit a zjistit slevy na všechno možné - minule mohla cely den cestovat v rámci kraje za 130 nebo co, jindy byla nějaká skupinová sleva apod, to ti řeknou na vlakaci, když se pořádně poptas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
18.6.22 19:01

@Mikys chápu :) ale jestli tě to láká, tak si to někdy zkuste třeba jen na jednu noc s nějakým zaběhnutým trempem nebo ideálně jinou zkušenější maminkou, zjistíš, že se není čeho bát a je to obrovskej zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
18.6.22 19:34

Nevím jakou máte horní hranici, ale doporučuji se podívat třeba i na poznávací zájezdy cestovek.Ty jednodenní třeba do Německa nejsou taková pálka. Takové ty do zoo v Norimberku apod.. Schválně jsem zkusila vyhledat přesnou cenu pro jednoho dospělého a osmileté dítě tam: https://ceskekormidlo.cz/…-norimberku/?…
Je to tedy bez vstupného, ale počítat třeba ještě s 1500kč v eurech na vstup a na koupení něčeho k jídlu se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.6.22 19:38
@Fiveone píše:
Nevím jakou máte horní hranici, ale doporučuji se podívat třeba i na poznávací zájezdy cestovek.Ty jednodenní třeba do Německa nejsou taková pálka. Takové ty do zoo v Norimberku apod.. Schválně jsem zkusila vyhledat přesnou cenu pro jednoho dospělého a osmileté dítě tam: https://ceskekormidlo.cz/…-norimberku/?… .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
18.6.22 19:41
@stinga píše:
@Fiveone píše:
Nevím jakou máte horní hranici, ale doporučuji se podívat třeba i na poznávací zájezdy cestovek.Ty jednodenní třeba do Německa nejsou taková pálka. Takové ty do zoo v Norimberku apod.. Schválně jsem zkusila vyhledat přesnou cenu pro jednoho dospělého a osmileté dítě tam: https://ceskekormidlo.cz/…-norimberku/?… .

Ano všimla jsem si a upravila.Ale i tak to nebude taková pálka a delfíny v ČR neuvidí a pokud je odjezd z Prahy, tak se to dá. Brzy ráno odjezd si tedy představuji někdy ve 4,ale tak bych k busu jela taxíkem a v autobusu bychom se ještě dospali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.6.22 19:50

@Fiveone jo jak jsi tam dopsala o tom vstupném, tak já jsem svůj příspěvek smazala, protože už neměl smysl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí