Levná dovolená maminka+dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
408
18.6.22 20:06

Zkus tábory pro rodiče s dětmi. Jsou za levno, s plnou penzí. Program není povinný. Také jedu sama se synem 2,5 roku a jedeme na týden na Machač s polopenzí a vyžitím pro děti dohromady za oba 4500 Kč na týden. Budeme v chatičce s vlastní speciálkou. Nejsem fajnovka a věřím že si to užijeme i tak parádně bez hotelů a drahých aquaparku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.6.22 20:08

Jak tu někdo píše - spaní pod širákem. Mám k tomu dotaz. Jde to všude? Někde se v lese ukempit, rozdělat si oheň a přespat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14001
18.6.22 20:12

@Mikys můžeš třeba na ten Mělník vlakové spojení super, od kempu to není daleko, je to v pásmu PID(můžeš vlastně i busem. Kousek od kempu je kaufland a naproti je městské koupaliště. Vlakem se na da na vylet do Kokořínska nebo pěšky po městě a na soutok :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
18.6.22 20:22

@Salorka V lese určitě přespat jde, ale rozdělat oheň ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
18.6.22 20:37
@mamoch píše:
@Salorka V lese určitě přespat jde, ale rozdělat oheň ne.

Jojo, akorát v rezervacich bude problém i s tim spanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 21:04

A nebo jen jednodenní výlety z Prahy. Za dopravu a maximálně nějaké vstupné, jídlo s sebou z domova, cestou si dát jen zmrzku nebo limcu. Mirakulum, okolí Berouna (Tetin, Karlštejn), Kokořínsko, Příbramsko, Konopiště, Plzeň (Zoo +Dinopark, Techmania), Liberec (Ještěd, zoo, botanická, IQ park/IQ landia, technické muzeum).
Prahu máte procouranou? Památky v centru, Prokopské udoli, Divokou Šárku, Zoo, Stromovku, Krčský les, Chuchli, muzea (Národní, technické, zemědělské, iluzi, ve Kbelích), Dinopark na Harfě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15498
18.6.22 21:10

Z Prahy se dá vlakem do Sedmihorek (nejspíš s jedním přestupem). Tam je kemp a chatky (kousek od vlakové zastavky). Je tam rybnik. Nevím, kolik ujdete pěšky. Podle toho si určite délku vyletu. Můžete dojít na Trosky, Hrubou Skálu, Valdštejn, Hlavatici. I pár kilometrů stačí na krásné výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
18.6.22 21:15
@Salorka píše:
Jak tu někdo píše - spaní pod širákem. Mám k tomu dotaz. Jde to všude? Někde se v lese ukempit, rozdělat si oheň a přespat?

Ne, nelze kempovat například v národních parcích, přírodních rezervacích nebo na soukromém pozemku, ale normálně v lese to není problém. Rozdělávat oheň určitě ne, ale jsou i oficiální tábořiště, kde jsou na to zařzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
18.6.22 21:19
@Mikys píše:
@KellieeKemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého :oops:

Koukni i na jiny dopravce, hadam, zes koukala na CD. Treba Regiojet v nektery casy vyjde levneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
18.6.22 21:26
@Mikys píše:
@KellieeKemp vypadá pěkně, což o to, 3,5h bychom zvládli. Ale čím dál, tím je dražší i vlak. Koukám 450kc jízdenka jen pro dospělého :oops:

Deti neplati. A cim driv koupíš jizdenku, tim je to levnejsi.

Jinak Kokořínsko by mi přišlo fajn, i kdyz konkrétní tip nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
18.6.22 21:55
@Pruhovaný_mýval píše:
@Mikys chápu :) ale jestli tě to láká, tak si to někdy zkuste třeba jen na jednu noc s nějakým zaběhnutým trempem nebo ideálně jinou zkušenější maminkou, zjistíš, že se není čeho bát a je to obrovskej zážitek.

Já se bojím i v noci doma.jit.na.zachod. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
19.6.22 06:02
@Ornwen píše:
Deti neplati. A cim driv koupíš jizdenku, tim je to levnejsi.Jinak Kokořínsko by mi přišlo fajn, i kdyz konkrétní tip nemam.

A to si vzala kde, ze dite neplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
19.6.22 06:36

Se tady s dovolením pripichnu. Protože i má pětiletá dcera by uz ráda někam „na dovolenou“ jela, přestože vyletujeme pořád a v létě jsme na zahradě. A já s tím bojuju, nikam se mi nechce, neumím to zařídit a asi ani sbalit a..prostě nesnáším to stěhování a léto vůbec. Tak kdyby tady byl nějaký snesitelný nápad :D
p. s. Mě třeba napadlo, pozvat někoho i s dítětem na pár dní k nám do Prahy a pak jet na oplátku k němu na Moravu, ale nevím, jestli je to úplně bezpečné, když se neznáme ( nebo jen z netu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.6.22 06:58

@mokkk A ty nemáš nějaké příbuzné či známé mimo Prahu, kam by se dalo vyrazit na víkend? Nepůjčil by Ti někdo chatu?

No a pokud nemáš úplně hluboko do kapsy, tak prostě objednat v nějaké lokalitě, co se ti líbí, ubytování :nevim:

S takhle velkým dítětem je balení pohoda, nepotřebuje nic extra. Voser je balit se s miminy na víkend na chatu.

To jste za 5 let fakt nikde nebyly kromě vyletu? Mě by jeblo. Bez změny prostředí trpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
19.6.22 08:42

@Svistice Právě, že byly - dokud ještě létala malá zadarmo (do dvou let), byly jsme dvakrát u moře a pokaždé to byl pro mě horor. Když ono tady v okolí je tak nějak všechno, tak proč se někam hnát. A taky jak jsem na to sama a malá je dost akční, jako opravdu velmi akční a musí se hlídat, nebo se ztratí, je to docela vysilující. A ještě to zařizovat.. Jo, vyhrát to v rádiu, letíme hned :lol: Zrovna dneska jedeme autem k Berounu na výlet, ale tady je taková bezpečná základna, kde vím, že si nakonec trochu odpočinu i já. Za celý den honění se za ní, mám pak za odměnu kafe na zahradě.
Ve své podstatě, kdyby mi to někdo zařídil a řekl mi, kdy a kde máme být (ideálně na letišti), ráda to zaplatím. Mám takovou blbou povahu, no.. Nedokážu se zorganizovat, myslet na to včas a asi si ani z té obří nabídky vybrat. Asi jsem jako někteří chlapi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí