Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemáte tip na levnou dovolenou v ČR? Ideálně někde u vody. Ubytování nenáročné, skromné, jídlo obyčejné. Prostě nic předraženého. Děkuji.
Asi by to chtělo více specifikovat, každý si pod pojmem „levný“ představuje něco jiného. Jaký typ ubytovani - hotel, penzion, chata? Cena za osobu?
@Alverita nejlevnější máš zůstat doma a koupit si nafukovací bazének ![]()
to je hrozně široký pojem, levná dovolená. Jaký máš rozpočet? Kolik vás bude? My nejvíc utratíme za vstupné a za jídlo v restauracích. Ubytování a stravování se dá sehnat často za hubičku.
No já právě vůbec netuším, jaké jsou teď ceny. Ubytování nejspíš penzion. Prostě nějakou cenově podprůměrnou dovolenou - ubytování skromnější, nemusí to být luxus.
@Alverita Leda někam pod stan do kempu a vlastní strava…to je asi nejlevnější.
A odkud jsi? U nás je koupání třeba v přehradě Bystřička, máme tu - v Rožnově camping Sport, v areálu gibon park, koupaliště. Za campingem Bečva- splav, ve kterém se taky dá koupat. Na Bystřičce třeba hotel Klenov.
Na Bruntálsku se dá koupat třeba v přehradě Slezská Harta. ![]()
@Alverita a s detmi, ci bez, pripadne jak starymi? My jezdime jako na jednu z levnejsich dovolenych na vodu (kanoe) a zazitku maji deti az az.
@Alverita píše:
No já právě vůbec netuším, jaké jsou teď ceny. Ubytování nejspíš penzion. Prostě nějakou cenově podprůměrnou dovolenou - ubytování skromnější, nemusí to být luxus.
Tak je penzion a penzion. Můžeš mít penzion za 12000 pro dva dospělé a 2 platící děti, ale taky penzion za 25 000. ![]()
Nejlevnější máš chatičku někde v kempu.
Chce to prostě pohledat weby (třeba www.dopenzionu.cz) podle lokality a co od toho očekáváte.
@Alverita a jeste levnejsi nez penzion byvaji apartmany. Tam si sice clovek vari, ale vybaveni je na to dostatecne a pokud potrebuje clovek setrit, tak proc ne. Dost apartmanu je treba na Lipne a i tam najdes (kdyz hledas) levnejsi zabavu.
@Alverita píše:
Tak alespoň kolik vás bude, lokalita, cenový strop, atd? Takhle se těžko radí. Možností je spousta. Podívej se třeba na booking, e-chalupy…všude jdou zadat parametry.
@Alverita píše:
tak ale víš, kolik vás má jet a přibližně kolik na to máte peněz, ne? Je rozdíl, jestli se máš ve 4 lidech vejít cca do 10ti nebo do 20ti tisíc na týden
A nebo jestli vás má jet třeba 10… Když to trochu víc specifikuješ, tak ti tu lidi určitě napíšou pěkné tipy na konkrétní místa.
Obavám se, že tento rok v ČR rozhodne nebude nic levné, kvůli cele situaci.
Tak konkrétně budeme dvě, já a dítě 12 let a vejít bychom se chtěli do 10 tis.
@Alverita a chces neco turisticky popularniho, kde dite potka dalsi deti, s kterymi si bude moci hrat a nebo neco klidnejsiho, kde si treba budete chodit po horach?
@Alverita Podívej se na stránky dokempu.cz, podle lokality hledej menší kempy a ubytování v chatkách. Některé mají i ledničku a vařič.