Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alverita píše:
Tak konkrétně budeme dvě, já a dítě 12 let a vejít bychom se chtěli do 10 tis.
Na jak dlouho? Za 10000 toho seženeš docela dost. ![]()
Tak za 10 000 toho sezenes opravdu hodně. U nas jsou u přehrady chatky na 7 dní zhruba od 500-1000kc na den. Vy jste jen dvě, takže vám stačí třeba malá maringotka, což bude za polovinu. Akorát to jídlo je tam dražší, ale to se dá vzít něco z domu, popřípadě nemusíte chodit 3× denne do restaurace. Pokud máš auto, není problém dojet nakoupit třeba pečivo, parky, a opikat…
Každopádně je potřeba si to rezervovat dopředu, ono teď bude všude plno. Lidi pojedou tak akorát k přehradě, nebo rybníku..
@Alverita píše:
Tak konkrétně budeme dvě, já a dítě 12 let a vejít bychom se chtěli do 10 tis.
tak to máte hezký rozpočet, asi se domluvte nejdřív kam byste chtěli jet (co chcete navštívit v okolí a tak) a pak mrkni na nějaké apartmány a penziony v okolí, myslím, že určitě seženeš. My byli loni na lipně, hotel orsino - je to přímo na břehu lipna, mají bazén, hned u cyklostezky a vlakové zastávky, s polopenzí stál týden pro 2 dospělé kolem 9ti tisíc - mrkni tam a zkus jim napsat, třeba by vám udělali i lepší cenu
Pak jsme byli rok předtím u orlíku - penzion fousek - takový rodinný penzionek na malinké vesnici, byl tam menší bazén, polopenze a kousek od řeky, taky týden kolem 10ti tisíc pro dva dospělé.
Jinak my většinou jezdíme ve větším počtu, takže si rezervujeme třeba celou chalupu a tam už ta cena je o dost nižší ![]()
Vandr, spát na divoko pod celtou nebo jeskyně. Jídlo v ešusu na ohni ze zásob nakoupených ze sámošky. Koupání v rybnících, řece, přehradách či jezerech.
Super je třeba Český ráj, Kokořínsko, Křivoklátsko.
Ahojte, vypadá to tak, že kvůli zavření hranic bude dovolená v Česku. Myslím, že to tak bude mít většina lidí a trochu se bojím, že bude všude hromada lidí a nebude možné se držet trochu od lidí. Obvykle jezdíme busem do Chorvatska ale mám malého synka tak i kdyby se to tenhle rok dalo tak si na takovou dálku netroufnu. Nemáme auto takže to asi nebude úplně jednoduché. Máte nějaké tipy na destinace v ČR ideálně i jak se tam dostat?
Děkuji moc krát