Levné brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8-D
687
21.12.13 15:40

Zdravím.. :mavam:
Doufám, že se najde někdo, kdo mi poradí. Nechce se mi moc investovat do brýlí, jelikož je budu mít jen do auta a zajímalo by mě, jestli jdou do brýlí na čtení dát sklíčka na dálku, když na blízku jsou spojky a na dálku rozptylky..
Uvažuju, že bych si koupila levné brýle na čtení a zanesla je s žádankou na sklíčka do optika.. Nevíte někdo, jestli je to možné?
Kdybych si koupila nové obroučky u optika, tak věřím tomu, že v zápětí bych našla ty co jsem ztratila.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.12.13 16:39

@8-D jako optička mohu poradit. Pokud to jsou obruby plastové - tak to lze, i když my optici to neradi děláme, protože jednorázové brýle z Kauflndu, lékárny atd jsou vyrobeny z jiného materiálu a velice špatně se zasazují čočky (sklíčka)do obrub. navíc je to bez záruky, když se něco stane a to optik nikdy dopředu neví co materiál udělá, když se nahřeje do docela vysokých teplot, jestli se plastová obruba vytáhne nebo naopak smrskne. Mám i zkušenost, že vniřní drážka pro uchycení sklíčka je moc mělká a sklíčko vypadává…to pak nemůžeš nadávat optikovi, kde sis nechala skla zhotovit, protože on nemůže za to jakou sis donesla obrubu. U kovových obrub, které jsou z těchto obchodů je většinou problém, že nemají šroubky a tudíž nelze vsadit nová skla. Navíc brýle v těchto obchodech jspu většinou na čtení, tedy plusky (spojkové čočky) a brýle bývají i dost úzké a nevyhovující na dálku. Odkuď jsi? Mohla bych poradit…protože naše optiky mívají na konci roku skvělé výprodeje, brýlové obruby třeba za 200,–, původní ceny okolo 1890,– až 2300,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
21.12.13 17:49

@Dr.Hell Děkuji za reakci. Já jsem z Hranic na Moravě a nebyl by problém zajet do Olomouce nebo Českého Těšína třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.12.13 20:05

Škoda, že nejsi z východu, severu nebo Pardubic…, odkud jsi naše optiky nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
22.12.13 09:56

No do Pardubic občas jezdí chlap, ale v půlce ledna ty slevy asi už nebudou, co?
Zkusím se kouknout po zdejších optikách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
23.3.14 11:28
@Kemiaa píše:
Nevím, na kolik vyjdou levné brýle tady v ČR, ale objednávala jsem na www.zennioptical.com
Mají tam pořád nějaké akce a já si tam pořídila troje brýle včetně pošty za 7 stovek.

Brýle nabízené na zennioptical.com vypadají fakt moc hezky - velký výběr a naprosto parádní ceny. Chtěla bych se zeptat: Nevíš, jak je to tam (nebo spíš pak tady u nás, když balíček dorazí) se clem / DPH, aby se mi to o to nakonec neprodražilo (i když i tak by to asi pořád bylo výhodné). Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.3.14 22:19

Já si koupila před lety brýle ve Schleckeru a to rovnou dvoje, výrazné, červenočerné a růžovočerné asi za 98 Kč a nechala si do nich dát ty nejobyčejnější skla v jedné malé optice, paní byla ochotná, neměla s tím problém a dokonce říkala, že ty obroučky nejsou vůbec špatné ohledně kvality, asi to čekala mnohem horší.
A nejlepší na tom bylo, že obroučky byly z vnější strany jakoby do obloučku (někdy to mají sluneční brýle), takže skla nebyla dotažená dokonce a dala se v pohodě vyměňovat. Za 700 Kč jsem měla dvoje brýle :).
Ale teda zezačátku to byl risk, jestli najdu optiku, ve které mi tam ty skla dodělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
11.7.15 11:14

Ahojky nevíte někdo kde koupíme nějaké levnější brýle? Přítel si je v autě zasednul :lol: potřebuje je jen na noční řízení takže dávat za ně bůh ví kolik tisíc nechceme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
11.7.15 11:17

@annabolla Kupovala jsem teď z Kodano.cz a super, můžu jen doporučit. S prvními obroučkami jsem nebyla spokojená(velikost) a vyměnili mi je bez problémů za jiné(sami si zadarmo pro ty první poslali kurýra). A ceny nepřekonatelné, mamce jsem pořídila brýle za 400 Kč :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
11.7.15 11:25
@lemanka píše:
@annabolla Kupovala jsem teď z Kodano.cz a super, můžu jen doporučit. S prvními obroučkami jsem nebyla spokojená(velikost) a vyměnili mi je bez problémů za jiné(sami si zadarmo pro ty první poslali kurýra). A ceny nepřekonatelné, mamce jsem pořídila brýle za 400 Kč :palec:.

no myslela jsem spíše nějaký obchod v Praze přítel má na každým oku jinou dioptrii a už by to možná potřeboval i přeměřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
11.7.15 11:29

@annabolla Tak dioptrie si na každém oku můžeš samozřejmě zvolit jinou. A pokud potřebuje přeměřit zrak, ať si dojde k očnímu, který by mu měl změřit i PD. Ale tak mohu doporučit i bryle-domu.cz(kamenná prodejna v Charkovské ulici - tramvajová zastávka Ruská). Ceny vyšší než v kodano.cz, ale můžeš si brýle osobně vyzkoušet a PD změří taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
11.7.15 11:32
@lemanka píše:
@annabolla Tak dioptrie si na každém oku můžeš samozřejmě zvolit jinou. A pokud potřebuje přeměřit zrak, ať si dojde k očnímu, který by mu měl změřit i PD. Ale tak mohu doporučit i bryle-domu.cz(kamenná prodejna v Charkovské ulici - tramvajová zastávka Ruská). Ceny vyšší než v kodano.cz, ale můžeš si brýle osobně vyzkoušet a PD změří taky.

děkuji :palec: přítel je v práci skoro furt takže lítat na oční fakt nemá kdy :( proto nějakou prodejnu kde mu to přeměří..
děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.15 14:53

Holky, mam obruby ktere mi vubec neslusi. Jsou znackove, z optiky. Znacka horsefeathers. Chci je prodat, cena je 2400 to je cena kolik za ne date v optice, ja je mam za nakupku takze nejakych 8 stovek + poudzdro a hadrik. Mel by nekdo zajem? nejlepe Ostrava at muzete vyzkouset, kdyztak pisnete sz a ja poslu fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
1.6.17 10:42

Ahoj holky, prosím radu.. Nosívala jsem brýle, dávala jsem za ně asi 5500, jenže si je náš hafan stáhnul jako štěně z okna a vzal si je do parády :zed: Brýle tehdy na odpis, měla jsem jen slabé dioptrie a každé oko stejné, tak jsem si jako nouzovku koupila brýle asi za 300 v krámě.. Samozřejmě blbost nejhorší, po týdnu se mi z nich točila hlava a bylo mi blivno.. Tak jsem brýle zahodila a poslední rok jsem byla úplně bez brýlí.. Bohužel, poslední dobou je to čím dál horší.. Na blízko ještě zaostřím, sice chvilku trvá, když třeba pracuju na PC a najednou kouknu jinam a zas zpět, tak chvilku trvá, než se oči srovnají.. Ale na dálku.. z 5 m mám rozmazanou světelnou tabuli, čísla autobusu musím hodně přihmuřovat oči, abych zaostřila.. Nejvíc je to ale poznat třeba při večerních zprávách, když zapnem s manželem televizi, popř když mám u filmu číst titulky.. Jakmile sedím víc jak dva metry od televize, už musim přimouřit oči, abych zaostřila.. Takže předpokládám, že se to bude zhoršovat čim dál víc a je na čase pro brýle jít :zed: Chci dnes sjet do optiky, ale opravdu si nemůžu dovolit dat za brýle opětovně 5000,–, rezervu teď máme na akutní opravu auta, takže do rezervy šahat nechci, protože stále nevíme, kolik nás to přesně vyjde.. Takže bych se ráda vešla s brýlemi cca kolem 3000,–.. Dá se to vubec? Co jsem koukala, tak bych nejspíš potřebovala multifokální čočky a sice mají v grandoptical teď slevu 40%, i tak je to ale pálka.. :zed: Máte tipy třeba z poslední doby, kde to vyjde levněji? Focus optik etc?.. Pokud možno Praha.. Díky moc za tipy..

• Citovat
  • Upravit
1309
1.6.17 10:56

@Kattynka000 Pokud Ti není víc jak 45 let, určitě žádné multifokální čočky potřebovat nebudeš. ;) Do 3 tisíc za brýle se dá s běžnými dioptriemi opravdu krásně vejít - pokud si teda nebudeš vybírat v brýlích typu RayBan a podobných značkách. Na řetězce typu GrandOptical se vykašli a jdi spí do menších optik, ke se dostaneš na výrazně lepší cenu i beze slev. Žádná sleva totiž není zadarmo a v případě optik to platí dvojnásob. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat